Пловдив почистен до асфалт след снеговалежа

Над 20 сигнала за паднали клони са получни до тази сутрин
27 яну 2021 10:47, Ния Христова
4
Пловдив почистен до асфалт след снеговалежа
Снимка: БГНЕС
Над 20 сигнала за паднали клони заради снеговалежа са постъпили до тази сутрин в Пловдив, съобщават от ОП "Градини и паркове", предава БНР. 
 
Техни екипи работят от три и половина сутринта. Отстранили са огромен клон, рухнал върху пътното платно на ул. "Кукуш". Най-много такива сигнали са получени за „Южен“, но паднали клони има и в останалите райони. Засега няма информация за паднали дървета. 
 
На линия са всички 7 бригади на „Градини и паркове“. Техника и работници почистват алеите в Цар-Симеоновата градина, „Лаута“ и в останалите такива площи. 
 
От общината съобщават, че след нощния снеговалеж тази сутрин всички улици в Пловдив са почистени до асфалт. 
 
В 22:30 часа от базите на „Чистота“ и КМД са излезли 25 служители, за да разпръскват сол. Те са обработили всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците са пуснати и 36 снегорина. 
 
В 03:50 ч. разръсквачите са извършили повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката е успяля да влезе въпреки паркираните автомобили, съобщават от ОП „Чистота“.
 
Те уточняват, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Повече сняг е навалял в „Западен“, „Северен“ и „Тракия“, а температурите са паднали до минус 3 градуса.
 
От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват и разчистват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения, тротоари и пешеходни зони.   
Очаква се понижението на температурите да продължи. От „Чистота“ уверяват, че целият персонал и техника остават в готовност да реагира в зависимост от актуалната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И с какви снегорини са почистили снега като гледам на снимката камаз .Камаза за нищо не става на него на гумата да му се изпикаеп за почва да буксува да не говориме ако има сняг и асфалта е мокър. Западните автомобили не мат проблем на снега.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нищо. В София даже и асфалта е изринат, че и новата линия на метрото.
2
2
 
9
 
! Отговори
тук падна преди 3 години
2 см сняг и в момента се топи
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе кво ми дреме на мене за пловдив ? Тва там е турску