Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!

Част от заведенията заявиха, че не са съгласни да отворят чак на 1 март
Обновена: 27 яну 2021 08:29 | 27 яну 2021 08:29,
154
Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!
Снимка: БГНЕС

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели и някои от тях все пак днес ще протестират срещу мерките на здравния министър. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

"В 12 ч ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там през целия ден, до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Това заявиха пред БНТ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Още по темата

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен е Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

"Сдружението на заведенията в България не беше поканено на никаква среща. Не може от медиите или от някакви външни хора да научаваме за това", категоричен е Коларов.

"Колегите от другата организация, които са били, не участват в нашия протест, въпреки че ги поканихме изрично", допълни той.

"Срещата вчера имаше по-скоро информационен характер и по принцип не беше във формат за взимане на решение. Беше ни представена позицията на здравното министерство и Националния щаб за възможно отваряне на заведенията от 1 март", обясни Атанас Димитров.

"Изложихме своите искания и необходимостта от незабавно изплащане на обезщетенията за заетите в сектора и бизнеса", допълни той.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение нас", каза още Коларов. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.

"Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много *** от герП плюят по заведенията ,преди животните уж чумави сега конкурентните молове а в джъмбо нека е фраш,тоя вирус стана много удобен да се мачка конкуренцията,ще дойде време и други да останат без приоритет
129
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте и стойте празни!
128
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят,а кой ще им стъпи в заведенията е друг въпрос. Сега ще сложат едни безумни цени,за да наваксат и не виждам как ще успеят.Аз отдавна не ходя в наши заведения,не ми допада нито обслужването ,нито храната,нито цените,та за мен е все едно дали ще работят или няма да работят.
127
4
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Забелязвам, че народа освен дето 80% ***, ами и големи егоисти станали. Дядовците ни, на война са отивали с идея. Сега важното е хладилника да е пълен, бигбрадъра да тече на 60инчовия и да сме здрави. Група хора правят пачки като ви манипулират, а всъщност сте нужни само като потребители. И кво ше стане като умрат стотина мильона? Ще загине цивилизацията? Или ще израстне едно по-здраво и по-свободно поколение. Иначе нека трупаме дългове, друг ще ги плаща, нашия животец е безценен!
126
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, не наядоха се тия мошеници. Това не са заведения, а пълни коптори, в които се сервира ланшна помия на цени като за Париж. Взимайте си дъртата минджа Мая и вървете да пасете, аман от вашите простотии.
125
18
 
6
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Боже, имам маса минуси, дето казах, че трябва да работят, а който го е страх да се пази! Проф. Христов беше казал за 80% и май *** са същия процент. Умрал бил някой си със сърдечно заболяване и диабет. Ами какво е правил в нощен бар? Или е хванал вируса по водопровода? Мангъров го обясни сто пъти: хората в риск да се изолират! Останалите да работят, да си живеят живота, ще го прекарат за няколко дена и всички ще са здрави след няколко месеца.
124
15
 
10
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
До АнонименКакъв е проблема да бъдат отворени за консумация вътре?Все пак за някои хора е удоволствие да разнообразят консумацията в къщи.Различна обстановка,мало музика и тн.Защо трябва да се отказваме и от това?Разбира се има много хора които няма да се осмелят по едни или други причини.Добре е да имаме избор,нали?
123
7
 
15
 
! Отговори
Specter преди 3 години
Като отворят освен да отнесат едно "държавно" спарче за не спазване на заповедите нищо друго няма да постигнат! Най много да си ускорят фалита! Така или иначе никой няма им стъпи в заведенията скоро! Преструкторирай!
122
3
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Анонимен 119Така е , след малко и аз отивам !
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 130 Защо?"Защо са затворени ресторантите и кръчмите?В Сащ има отворени за посетители и такива,които доставят храна до домовете или до входната врата на съответното заведение.В отворените за посетители,всички носят маски /в тези които са тип бюфет или шведска маса..."И тук са отворени за:1) Купуване в заведението без консумация вътре (9 % ДДС)2) Доставки по домовете (9 % ДДС)Доста си работят така през цялото време!
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
94АнонименДо Анонимен"Ако трябва, да, ще цапаме! Клиентите имат право! Щом предлагаш услуга, ще търпиш и ще си учтив! Няма да ми се цупиш и да чакаш много пари.""...мног обързо скачаме на евтин труд и едно такова, важно-важно "господарско отношение". Кажи им го това в някой хубав европейски ресторант. Учтиво ще ти посочат вратата"Не е вярно! Усмихват се и сменят веднага! Без цупене! И не е господарско, а просто се случва, без да искаш! Затова сравнявам опита си от различни държави!
119
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останаха ви 2 месеца гробари. После ще ви видим смелостта.Има много да се плаща за 10 години.
118
7
 
3
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Защо са затворени ресторантите и кръчмите?В Сащ има отворени за посетители и такива,които доставят храна до домовете или до входната врата на съответното заведение.В отворените за посетители,всички носят маски /в тези които са тип бюфет или шведска маса,също и ръкавици/.Това е докато се сервира поръчаното.След което клиентите си свалят маските и консумират.Масите са разредени,в смисъл на някои има покривки и там не се настаняват гости на заведението.Толкова ли е трудно ?Има и дезинфектанти
117
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте, мафията няма ка да ви спре. Наср*ли са се от страх.
116
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе толкова ли са наивни тия. Наистина ли вярват,че ще ги отворят на 1ви март. Ботокса знае ли каква ще е "епидемиологичната обстановка" тогава? Те си докарват положителни тестове когато си пожелаят, ако нареждането отгоре е за увеличение,ще се увеличат и тук. Март ще стане май. Дърпат ви моркова, вие си траете...
115
7
 
23
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
От къде на къде държава ще раздава пари на ресторантьори с по няколко апартамента,няколко коли и вила.Да продават нещо от тия неща и да оцеляват.
114
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.и в знак на солидарност НАП ще им отпере солени глоби! На печелившите мутри честито!
113
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.носенето на маски и времето, което се прекарва. Ресторантьорчето е тъпo и не е крало вече 2-3 месеца, затова се прави на умно. Глобите ще го оправят.
112
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше отворени заведения и училища и молове - имаше заразени на килограми,драми по болниците, че няма места и хора починали. Приложиха мерките и ги затвориха и в резултат заразените рязко почнаха да намаляват и от 4000 на ден сега са под 1000.Явно мерките работят по начина по който са направени. Ако някой иска да му се плаща нещо то трябва да ходи да протестира пред финансовото министерство, а не да се репчи на министъра на здравеопазването. Това е все едно да викаш на стената - не е умно нали
111
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
63СилвияАз разбирам да оставиш някой без работа чрез закон ама като не му даваш право на препитание дай му помощ . Дай му финанси с които да се издържа да живее , освободи ги от данъциКак така хем го оставяш на улицата хем да се оправял ?? Това е чист холокост и геноцидКадърните не са на улицата! Работят та им пукат ушите! Качествено!Защото сега мислят за бъдещето, за бизнеса и препитанието си!!Печалбарите не работят! С 9% ДДС и комбинация от 2-3 мерки САМО за тях! Е, за плащалите!