Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!

Част от заведенията заявиха, че не са съгласни да отворят чак на 1 март
Обновена: 27 яну 2021 08:29 | 27 яну 2021 08:29,
154
Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!
Снимка: БГНЕС

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели и някои от тях все пак днес ще протестират срещу мерките на здравния министър. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

"В 12 ч ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там през целия ден, до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Това заявиха пред БНТ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Още по темата

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен е Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

"Сдружението на заведенията в България не беше поканено на никаква среща. Не може от медиите или от някакви външни хора да научаваме за това", категоричен е Коларов.

"Колегите от другата организация, които са били, не участват в нашия протест, въпреки че ги поканихме изрично", допълни той.

"Срещата вчера имаше по-скоро информационен характер и по принцип не беше във формат за взимане на решение. Беше ни представена позицията на здравното министерство и Националния щаб за възможно отваряне на заведенията от 1 март", обясни Атанас Димитров.

"Изложихме своите искания и необходимостта от незабавно изплащане на обезщетенията за заетите в сектора и бизнеса", допълни той.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение нас", каза още Коларов. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.

"Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
12
 
9
 
! Отговори
таксиметаржия преди 3 години
Браво, успех на протеста! Като няма компенсации, поне оставете хората да работят. Смачкани са, а хранят цели фамилии.
89
2
 
2
 
! Отговори
96 преди 3 години
До Анонимен 90Но ако трябва да бъда честен, имаме 3-4 хубави места, които биха се квалифицирали.
88
11
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Нямам думи .....Много нагли...... Като дават репортажите по телевизиите и гледам какъв разкош е в хотелите и ресторантите им, се чудя какво да правим ние, дето сме на заплата. Това , тяхното имане, ние обикновените хора не можем да го постигнем и за 100 години. А не сме спрели да работим цял живот. Паскалев, затваряй и ги отвори 2222 година!
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМан от правителствен контрол. Аман от мерки. Палщай такси и това е. Като мутрягата до тебе кара кола за 300 000 лева, защото точи от общински преокти, експлоатира и крие данъци - НИЩО. Ти, като си продал нещо за 1000 лева в нета, почват да ти "напомнят учтиво", после ти казват, че зщаото имаш 900 лева зпалата, си минал минималния праг ... И трябвало да плащаш.А полицията, като набиеш някой крадец, те закопчава, прокуратурата те съди. Ако те пребият и изнасилят у вас ... НИЩО.КАКВО Е ТОВА!
86
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доста нагло !Може заведението да съди него, знам ли ...Ако се заразиш, защото си седна на същото място в автбуса, като мен, ще съдиш автобуса или мен? Или ще приемеш факта, че вирОси има навсякъде.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Мишелин имат гид за 36 държави, но България не е сред тях. Дори и да има качествени ресторанти, трябва да са поне 20-30, че да се трогнат.А инче си прав. Виждал съм, че и "Щастливецът" да го пишат, че е .. за звезд,,, заа...ахахаха за звезда бил ... АХАХАУУХАХУА ... олел :)
84
3
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Китайските Комунисти напръскаха САЩ и Европа с Уханска Чума както се пръскат хле бар ки с Райд. Идва момента да дойдат и да изметат труповете (буквално и образно - икономическите трупове ще станат Китайски бизнеси) и заселят САЩ и Европа с чистокръвни Китайци-Арийци. САЩ и Европа принадлежат на Китай от Древни Времена!
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако трябва, да, ще цапаме! Клиентите имат право! Щом предлагаш услуга, ще търпиш и ще си учтив! Няма да ми се цупиш и да чакаш много пари."За народ, който се е борил с робство и експлоатация половин хилядолетие, мног обързо скачаме на евтин труд и едно такова, важно-важно "господарско отношение". Кажи им го това в някой хубав европейски ресторант. Учтиво ще ти посочат вратата. И да! Знам, че е зле положенито у нас в ресторантите, но и клинтите са чишити.
82
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РесторантьорДо Анонимен 68"А ти колко искаш да ти е кафенцето в ресторанта ми? 35 стинки ли, да дойдеш да се изпъpдиш 3 пъти и да окапеш покривката на 5 места?"Ако трябва, да, ще цапаме! Клиентите имат право!Щом предлагаш услуга, ще търпиш и ще си учтив!Няма да ми се цупиш и да чакаш много пари. А сега и помощи!Явно затова някои от вас не успяхте да ни спечелите за храна вкъщи.
81
5
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
`Отваряме ... отварямее`,омръзна ми от тази песен,сменете припева със някой друг,да пълня гушите ви, забравете,със кръчмите ви бях дотук.Разбирам смело ще отваряте,за какво врещите на протест?Отваряйте, но колко ще изкарате,помислихте ли си добре?
80
3
 
5
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До Доста нагло !Ква работа имаш ти там в заведението ? Доказано е , че ако седиш над 10 години у вас , никакъв вирус не може да те хване !!!
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 59Аз български ресторант в официалната карта на мишлен (последно търсих лятото) не съм виждал.Ако някой си е лепнал етикета и го няма там... 'начи пак нещо маже.
78
8
 
21
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Учениците само това чакат. Да се съберат на "тумби", да започнат срещи защото отдавна не са можели да се събират така и край на ниските стойности на заболелите. Мислите ли , че ще ги върнат от заведението - това е опасността, само че така наречените ресторантьори и собственици на заведения не им пука. Искат да лапат пари без отчет и да стават милионери за сметка на смъртта на много хора. Изминявам се на съвестните собственици, защото има и такива.
77
8
 
9
 
! Отговори
Доста нагло ! преди 3 години
А ако някой се зарази в заведение ( незаконно отворено ) ще съди ли това заведение ?!
76
12
 
6
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Ами да отварят. Който го е страх да не ходи и няма да хване вирус. Шведите. онези дето не затвотиха нищо и ги чакаме да измрат, се оказа, че имат 30% по-ниска смъртност.
75
26
 
2
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
До Анонимен82Тоя па, ресторанта ми не е спирал да работи и няма и да спре, плащам си където трябва и съм точ, данъци не плащам, да не съм луд, всичко под масата на персонала, карам G класа и Панамера, къщата ми е за над милион евра, ясно ли ти е cмpaдлив панелен nлъx
74
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дадоха конкретен срок на хората кога да очакват пак да отворят и който предлага качество да работи и печели, рамбо пак иска да отвори напук... Нека му изтряскат едни хубави глоби да видим тази голяма глава крие ли мозък
73
9
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
без ресторанти може да минат 90 % от населението които и без това нямат средства за разточителна вечеря в скъпарски ресторант ..------Тогава каква опасност има?Нали 90% от хората няма да ги посещават?
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово.------А трябва да е политическо.
71
4
 
22
 
! Отговори
не съм съгласен преди 3 години
До Силвия- Колко да им дава държавата ,като повече от половината работещи в този бранш са на половин работен ден и минимална заплата останалото под масата. ,затова реват и ,че 24 лв са им малко ,аз не съм съгласен от моите данъци да плащат на хора работещи в сивия сектор .Да не говорим за цените и качеството на храната .