Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!

Част от заведенията заявиха, че не са съгласни да отворят чак на 1 март
Обновена: 27 яну 2021 08:29 | 27 яну 2021 08:29,
154
Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!
Снимка: БГНЕС

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели и някои от тях все пак днес ще протестират срещу мерките на здравния министър. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

"В 12 ч ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там през целия ден, до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Това заявиха пред БНТ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Още по темата

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен е Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

"Сдружението на заведенията в България не беше поканено на никаква среща. Не може от медиите или от някакви външни хора да научаваме за това", категоричен е Коларов.

"Колегите от другата организация, които са били, не участват в нашия протест, въпреки че ги поканихме изрично", допълни той.

"Срещата вчера имаше по-скоро информационен характер и по принцип не беше във формат за взимане на решение. Беше ни представена позицията на здравното министерство и Националния щаб за възможно отваряне на заведенията от 1 март", обясни Атанас Димитров.

"Изложихме своите искания и необходимостта от незабавно изплащане на обезщетенията за заетите в сектора и бизнеса", допълни той.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение нас", каза още Коларов. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.

"Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
26
 
! Отговори
Голям рев преди 3 години
Стига сте ревали. Цените са безбожни в добрите ресторанти -100-300 лв на човек за една вечеря, а в другите- мръсотия, гадна храна, менте алкохол!
49
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли сте и то много! Не стига, че хората с честно плетени данъци ви издържаме, бездарни (не всички, но голяма част) cepвитьорчета, неплатили и стотинка данък, защото сте със заплати в плик, ами и наглеете? Намерете си друга работа, бе! Доста сервитьори знаят, че това е работа за ученици и студенти, а не градят "кариера" в пропадналите вертепи! Никаква, ама никаква помощ за вас! Добрите заведения ги видяхме кои са- не само, че не затвориха, а едвам смогват от онлайн поръчки и взимане от място.
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне 6 месеца, след като отворят не трябва да се яде в непроверен ресторант. Представям си какво са набутали по фризерите и какво ще дават на хората да ядат.
47
6
 
23
 
! Отговори
Нагли, та дрънкат! преди 3 години
Защо протестират??? Формално се осигуряват на минимална заплата на 4 часа. Сега им плащат 24 лв на ден, а ще станат и 28 лв!
46
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46На теб може да ти е по-добре, обаче на нас останалите ни е по-добре с кафета и заведения. Никой не те накарва да ходиш, като не щеш.
45
8
 
27
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
ДО КРЪЧМАРЯ-----------------------------Драги ми кръчмарю,ако декларираше всички свои приходи сега спокойно щеше да си вземаш 80%. Ама ако декларираш 500 лв /мес. естествено,че няма да ти стигат.Освен това ако си кръчмар от 20 г и беше спестявал по 1000 лв/мес. щеше да имаш достатъчно пари за кризата.Обаче ти си ги профукал за вили,лимузини,к..ви,воаяжи и пр.,затова сега ревеш.
44
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и като отворят заведенията какво - не стъпвам там чудо да стане!!!
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В знак на протест, не печете никакви кебапчета за изборите. Хайде да ги видим как ще спечелят изборите без скара!
42
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията в Булгаристаня:1. Навъсени сервитьорки, все едно си им длъжен.2. Неадекватна музика, несъобразена с клиентите.3. Храна и алкохол - най-евтините и фалшивите. 4. Тоалетни - мръсни, плачещи за ремонт.5. Цени небесни.Я по-добре не отваряйте изобщо! Нито сега, нито на 1-ви март, нито след 1-ви март, нито никога. По-добре е без вас.
41
3
 
15
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Те не само продават забранени вещества,но и на същото място перат паричките.Ей това е далавер-импекс.
40
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай тази пандемия разбрахме кой е Ричи Алибегов.Ако в заведението му цари същата хигиена, каквато лъха от него, няма значение дали е отворено или не е - не стъпвам там!
39
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две полезни неща от пандемията - много хора разбраха, че са давали пари за глупости, и всички бизнеси във въпросния, които стават за нещо ще оцелеят - има няколко ресторанта и пицарии, откъдето поръчвам се счупват от поръчки за вкъщи. За останалите *** и търгаши и грам не ме е жал.
38
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тия дето постоянно скачат да искат и не спазваха мерки в заведенията си, и крият данъци, и продават нелегален алкохол, и наркотици, и не осигуряват работниците си и плащат рушвети, и... не ме е жал.Скъпите ресторанти отдавна минаха на кетеринг.Жал ме е за малките, които изгоряха покрай тях и които си спазват и мерките и законите. Защото те ще го закъсат и фалират. Другите дават зор, защото доставчиците на нелегалния алкохол, дрогата и рушветчиите си искат парите, а почва да няма от къде.
37
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Алидагоебов да вземе да се изкъпе, обръсне, подстриже публично пред Рафи ще си взема едно кафе за навън оттам. Ама времето на салатите по 25-30 лева, които струват 2-3 е отминало :)
36
3
 
29
 
! Отговори
Клиент преди 3 години
До КръчмарИ вие мен ме лъжете с фалшив алкохол, некачествено обслужване и лошо отношение.Заслужавате си съдбата.
35
5
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
а тия дето системата и убива и мая общата ше се присъединят ли към протеста на кръчмарите ? :)
34
3
 
18
 
! Отговори
По преди 3 години
Добре ,да им дадат по едно гребло,да си заработят помощите,като чистят тротоарите!А хХазарта да ги забавлява!
33
28
 
8
 
! Отговори
Кръчмар преди 3 години
Мутрата от Банкя, Коце Ботоксът и палячовците от НОЩ заявиха в края на ноември че ни затварят до 21 декември, за да намалеел натиска върху болниците. Ние се съгласихме. Те ни излъгаха. После говориха за началото на януари. Излъгаха. После 31 януари. Отново излъгаха. Сега говорят за 1 март. Като дойде 1 март, ще стане Великден и така нататък. Натискът отдавна намаля. Епидемията никой не можел да предвиди кога ще приключи. Единственото сигурно нещо е че ние останахме излъгани за пореден път.
32
6
 
25
 
! Отговори
Не ми пука преди 3 години
Въобще не ми пука за тях-2/3 са за фалит и без ковид:мръсни ,лоша храна , отвратително обслужване ,смрад и надути цени.Не знам кой ще им стъпи в мизерните заведения ,след като всички знаят ,че там "хигиена" е виртуално понятие, а много хора боледуваха тежко ,загубиха близки и срещу тази болест няма траен имунитет. В Ст. Загора има точно3-4 заведения които стават ,но те и сега се пукат от работа за храна по домовете.Точно ще се отсеят добрите заведения, а другите да ходят да копат на полето.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред МС ли отваряте или?