Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!

Част от заведенията заявиха, че не са съгласни да отворят чак на 1 март
Обновена: 27 яну 2021 08:29 | 27 яну 2021 08:29,
154
Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!
Снимка: БГНЕС

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели и някои от тях все пак днес ще протестират срещу мерките на здравния министър. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

"В 12 ч ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там през целия ден, до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Това заявиха пред БНТ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Още по темата

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен е Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

"Сдружението на заведенията в България не беше поканено на никаква среща. Не може от медиите или от някакви външни хора да научаваме за това", категоричен е Коларов.

"Колегите от другата организация, които са били, не участват в нашия протест, въпреки че ги поканихме изрично", допълни той.

"Срещата вчера имаше по-скоро информационен характер и по принцип не беше във формат за взимане на решение. Беше ни представена позицията на здравното министерство и Националния щаб за възможно отваряне на заведенията от 1 март", обясни Атанас Димитров.

"Изложихме своите искания и необходимостта от незабавно изплащане на обезщетенията за заетите в сектора и бизнеса", допълни той.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение нас", каза още Коларов. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.

"Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да отворят аз ще ги БОЙКОтирам
9
8
 
20
 
! Отговори
Св go ха-ха преди 3 години
Здравомислещ, че някой ходи по заведения??? Добър аргумент за интелект и здравомислие. Помисли пак ... или недей може да изкривиш някоя мозъчна клетка. *** в някое затворено заведение и здравомисляй.
8
29
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До СвТи ако не идеш, има много други здравомислещи които ще отидат.
7
7
 
32
 
! Отговори
Св преди 3 години
Добре де, те отварят. И какво става? То не е да отвориш кран и да потекат пари. Работят с клиенти. Аз ще ида ли с тая напрегната обстановка и под условие че и мен могат да ме глобят? (например без маска на обществено затворено място, няма да важи правилото при условие, че е нелегално отварянето, на маса с комсумация без маска...). Аз лично за мен си реших. И след пандемията ми е екстра парите които ми остават, не давам зор и да изкарвам много и пак си ми стигат. Само за глупости сме давали досег
6
26
 
10
 
! Отговори
Пед Али преди 3 години
Вместо да поканят пенсионерите да си стоят вкъщи и да си пият хапчетата за остеопороза и белодробно сърце, елитите, поканение от световния банков капитал, затовриха бизнесите. Навряха главата на средния човек в тоалетната чиния, докато му подаваха кислород през минута през задния пръстеновиден мускулен вход/изход.
5
13
 
35
 
! Отговори
andros преди 3 години
заради тези *** пандемията ще се точи още години. Какво не разбират - в супермаркетите хората са с маски, в ресторантите - не. Когато им предложиха да работят на половин капацитет - пак реваха за печалбите си
4
6
 
21
 
! Отговори
учен преди 3 години
Ако някой ми каже и докаже ,че кръчмарите правят бизнес от кръчмите няма да излизам !
3
9
 
30
 
! Отговори
стачки за пачки преди 3 години
Не се наядохте бееей ...
2
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надуха ми главата тея . Сякаш само те имат загуби ...други браншове нямат . Много женско поведение.. малко отговорност поемите. Имате възрастни родители, приятели...пари пари Изобщо няма да ви посещавам кръчмите в протест и аз. Лекарите са ми по важни от вас.
1
6
 
34
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Така се прави! Когато си голям крадец и измамник крещиш най-силно, за да привличаш внимание и всички политически шушумиги се чудят как да реагират и не се занимават много-много с теб. Евала на колегите далавераджии :)))