АПИ: При нас не е идвал сигнал за бедстваща бременна жена

През нощта са извели над 20 закъсали шофьори
6
АПИ: При нас не е идвал сигнал за бедстваща бременна жена
Снимка: БГНЕС

Ветровете през нощта бяха ураганни и снегопочистващите фирми не са спирали да чистят. Извели сме над 20 шофьори, включително и тези, които извозват ваксините Варна-Добрич. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за актуалната пътна обстановка.

По отношение на случая с бременна жена, който се коментира от сутринта, от АПИ казаха, че на техните телефони такъв сигнал не е получаван.

Още по темата

Пътната ситуация в момента е най-усложнена в Добрич. Там е имало огромни снегонавявания, с преспи до над метър и половина, което е усложнило работата на снегопочистващите фирми. В момента са отворени направленията Добрич - Балчик и Добрич - Силистра, като по последното направление все още има затруднения и продължава почистването на пътя. От АПИ препоръчаха използването на обходния маршрут - Добрич - Тервел -Силистра.

Терзийски заяви, че след успокояване на обстановката ще се анализира работата на снегопочистващите фирми не само в Добрич, а и в страната и ако има нарушения в дейността им, фирмите ще бъдат глобени.


6
Още от Страната
19-годишен преби съседите си в Петрич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
az преди 1 месец
При всичките предупреждения за снегонавявания и затворени пътища не е трябвало изобщо да тръгва. Най-лесно е да се обвини че държавата не помага на закъсали , но все пак да не забравяме , че и спасителите може да закъсат и техния живот да бъде застрашен.

Най-добре да затварят пътя и такива като тази да се прибира през София за по-напряко ако и е толкова зор.
5
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Звъняли са в Пожарната, щото като структура тя е към МВР-то, а от 2006 насам с няколко последователни акта към задълженията й са вменени и действията за защита на населението не само при пожари, но и при бедствия, аварии и катастрофи.

Спомената от теб Агенция по бедствията и авариите отдавна е история. За последно функционираше при 3-ната коалиция и със закриване на министерство на Емел Етем, тя престана да съществува, а служителите й бяха прехвърлени към новосформираната главна дирекция в МВР
4
3
 
2
 
! Отговори
???? преди 1 месец
Гледах репортажа, впечатли ме следното:
"Тя, съпругът ѝ и свекър ѝ се свързали със спешния телефон 112, от където ги свързали с пожарната. От там посъветвали семейството да се върне във Варна. „Аз обаче няма при кого да остана там”, заяви младата жена".
Упоритост или нещо друго е това.
3
1
 
4
 
! Отговори
No signal преди 1 месец
То при вас всичките тъпири си стоят на топличко и разбират, че е валял сняг, чак когато вече се е стопил.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Накой да обясни защо 112 са ззвъняли на пожарната на помощ, а не на АПИ или Агенцията за бедствия и аварии? На 112 изобщо вчас ли са кво правят и какво трябва да правят при снежна блоката и зимни инциденти?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То е ясно бюроклатите от 112 само вдигат талафоня за д а ви кажат да си стоите у дома, а акосте по пътя оправяйте се сами. За чий ч-п ги храним тези агенци, агенцийки и прочее клатибюрници? До кога ще ги траем тази *** от каликни и некадърници?