Доброволци спасиха бременна жена, попаднала в снежен капан на пътя

"Вече съм добре и съм вкъщи", споделя бъдещата майка
28 яну 2021 08:20, Ния Христова
29
Доброволци спасиха бременна жена, попаднала в снежен капан на пътя
Снимка: БГНЕС
Бременна в осмия месец жена прекарва часове наред в колата си, блокирана от снежни преспи на пътя Варна – Добрич. Доброволци се намесват и я спасяват. "Вече съм добре и съм вкъщи", заяви в ефира на Нова ТВ Диляна Георгиева.
 
Жената е била приета за няколко дни в болница във Варна за задържане на бебе, тъй като била в доста тежко състояние. Била изписана в сряда сутринта и тръгнала с колата си към Добрич. Около 2-3 часа чакали на Любен Каравелово, където снегопочистващи машини не били почистили. Багер разчистил пътя и тя успяла да стигне до Новаково, където автомобилът бил отново блокиран в снега.
 
"Стояхме в колата, на тясно. По-едно време усетих леки спазми, а нямах хапчета, които трябва да приемам за състоянието си", разказва за преживяното Диляна.
 
Тя, съпругът й и свекър й се свързали със спешния телефон 112, откъдето ги свързали с пожарната. Оттам посъветвали семейството да се върне обратно във Варна. "Аз обаче няма при кого да остана там", сподели жената.
 
Заедно с нея в снега имало и други превозни средства. Един от шофьорите се обадил на доброволци от групата „Офроуд – град Добрич”, които се отзовали. Те успели с джиповете си да разбият преспите и да измъкнат всички от снежния капан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Е как доброволци? Скъполатения шофер на жипка не я ли спаси? Тази държава се крепи на доброволци и дарения, а даниците на хората отиват за скъпи Ф16 и кораби.
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Като трябва се прибере а няма друг начин какво да стори?! Много сте отворени като ви е широко около врата
1
4
 
35
 
! Отговори
браво преди 3 години
Добре ,че все още има истински мъже в България!!