Доброволци спасиха бременна жена, попаднала в снежен капан на пътя

"Вече съм добре и съм вкъщи", споделя бъдещата майка
28 яну 2021 08:20, Ния Христова
29
Доброволци спасиха бременна жена, попаднала в снежен капан на пътя
Снимка: БГНЕС
Бременна в осмия месец жена прекарва часове наред в колата си, блокирана от снежни преспи на пътя Варна – Добрич. Доброволци се намесват и я спасяват. "Вече съм добре и съм вкъщи", заяви в ефира на Нова ТВ Диляна Георгиева.
 
Жената е била приета за няколко дни в болница във Варна за задържане на бебе, тъй като била в доста тежко състояние. Била изписана в сряда сутринта и тръгнала с колата си към Добрич. Около 2-3 часа чакали на Любен Каравелово, където снегопочистващи машини не били почистили. Багер разчистил пътя и тя успяла да стигне до Новаково, където автомобилът бил отново блокиран в снега.
 
"Стояхме в колата, на тясно. По-едно време усетих леки спазми, а нямах хапчета, които трябва да приемам за състоянието си", разказва за преживяното Диляна.
 
Тя, съпругът й и свекър й се свързали със спешния телефон 112, откъдето ги свързали с пожарната. Оттам посъветвали семейството да се върне обратно във Варна. "Аз обаче няма при кого да остана там", сподели жената.
 
Заедно с нея в снега имало и други превозни средства. Един от шофьорите се обадил на доброволци от групата „Офроуд – град Добрич”, които се отзовали. Те успели с джиповете си да разбият преспите и да измъкнат всички от снежния капан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на доброволците от клуба- журналята да вземат да направят репортаж за тях - нека се види, че в тази държава има и добри хора, не само плямпала и злобари.
22
1
 
1
 
! Отговори
Милен преди 3 години
Администрацията и службите са в толкова лошо състояние, че не знам как въобще функционират. Ниско платени и демотивирани служители, работещи с допотопна техника. Парите от данъците, за които стана дума по-рано отиват на съвсем други места.. в джобовете на наши фирми, шкафчета, чекмеджета, самолети, кораби...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи тука всякакви умници се правят на интересни, ама истината е, че ако бяхме бяла държава - тия от 112 поне наказания щяха за отнесат. Да не говорим, че и някой шеф щеше да си загуби работата.Гледах репортажа по ТВ, жената каза колко грубо са се държали с нея от 112. Евала на доброволците, но за какво плащаме тогава заплати на хиляди търтеи по разни канцеларии ?
20
1
 
3
 
! Отговори
До Бай Пешо преди 3 години
Бай Пешо, късно е вече,*** се качиха на главите ни -" За пръв път у нас: Жена иска да бъде вписана като баща на детето си Тя е завела дело срещу Община Панагюрище заради отказа" - какво добро да очакваш от такива? Ленин не успя да направи краварите комунисти, но краварите ще превърнат света в !
19
1
 
3
 
! Отговори
до Зла Свекърва преди 3 години
Ествестно, че ако е за здравето на детето ще тръгнат независимо от всичко. Само че сте пропуснала, че случката е в обратната посока, когато са се ВРЪЩАЛИ от болницата.
18
3
 
9
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Добре че са анонимните мъже в България да помагат на хората, със собствени сили да вършат работата на институциите, които уж затова ни прибират пари. Хората сами си асфалтират улиците, от OFFRoad клуба чистят снега. Иначе тиквата, голям го вади като харчи народни пари за несъществуващи неща, хранейки амбриажите в Европа и Хамерика. Да се махаме от Еврогейския съюз, докато още има какво да се спасява. Меките китки ни унищожиха земеделие, производство и ни направиха Евро роби.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Фърчила купуват,скоро и без това няма да има повече сняг през зимата
16
2
 
10
 
! Отговори
Фърчила купуват, преди 3 години
а хората умиран по пътищата!? Нарязаха военните верижни машини, които можеха да превърнат в зимни линейки и да се ползват в такива природни бедствия. П рости управляващи = на скапана държава, каквато сме вече!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 8 музейни експоната платиха един вагон милиарди и не се знае кой век ще ги получим, ама за 2 медицински хеликоптера и 2 кинта не дават щот там комисионните малки.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на офродаджиите и се питам за чий *** плащаме всяка година издръжка на бюроклатите от 112, за да ни кажат, че нищо не могат да направят ли? Един медиццински оборудван хеликоптер нямаме, ама калинки и секлецарки издържаме по разните неработещи агенцийки и учреждения. Издръжката на медицински хеликоптер било много скъпо според клатибюрниците, а издръжката на неработещи агенцийки по-евтино ли е?
13
5
 
16
 
! Отговори
Зла свекърва преди 3 години
До Анонимен"С какъв акъл ще тръгнеш...."Драги, може би не сте забелязали, но напоследък болниците са съсипани, лекарите са кът, и не е чудно, че жена от Добрич трябва да ходи до Варна, за да лежи за задържане. Или викаш, да тегли една майна на детето в утробата си, защото е зима и може пътищата да са зле, и следващия път да прави дете на пролет рано, че да се роди преди да стане тежка зимата? Хората затова плащат данъци, за да може да има поддържани пътища. Проблема не е в жената.
12
2
 
10
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Не се учудвам, всяка година едно и също. Българските институции спят, момчетата от Офроуд град Добрич работят. Във facebook има стотици снимки на частни трактори и друга подобна техника, които се мъчат да изчистят пътя или да помогнат на хората, а снегорините закъсали в пряспите. Не могат да ги карат даже.. Два дена в година вали и не могат да се оправят. В Добрич и Варна спря вятъра в 24 часа, те изляза сътринта в 8 са чистят и пътищата още затворени.
11
6
 
12
 
! Отговори
Милен преди 3 години
Какво значи случва се? От Варна съм и вчера сутринта, когато те са тръгнали за Добрич се отказах да ходя от вкъщи до работа с колата (2км), а те тръгнали с бременна извънградско. Не знам къде им е акъла на тея хора. Да се благодарят, че са закъсали, а не ги е блъснал някой. Освен това ГЗ не е с безкрайни възможности. Как очаквате да помогнат едновременно на 1000 такива тръгнали на път с ясното съзнание какво ги чака.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случва се, не съдете хората. И на мен ми се случи, но е заради глупостите на почистващите фирми. Аз така тръгнах по един път, по който знам че е тежко да се минава по време на виелица. Обаче откъм мястото, към което трябваше да пътувам, дойде трактрор с гребло. И аз си казах че е почистил. Да ама не. Карам през виелицата, на 1 метър не виждам, карам с 10 дет се вика. И изведнъж колата подскочи и спря. Слезнах и.. оня чистил донякъде и се върнал.Напред - преспи и аз в първата.Вината е на фирмите.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и така нищо не се прави за пътищата в България в такова време, ГЗ и пожарната никакви ги няма - да плащаме на офроуд групите а не на снегопочистващи фирмички. Значи ГЗ няма да отиде, зщото не можели а момчетата се вдигат от Добрич и през преспи и навявания - успяват да стигнат до хората и да ги приберат по обратния път до Добрич. Браво на клуба и отзивчивоста на момчетата. Тези от ГЗ и тел. 112 - ЗАСРАМЕТЕ СЕ.
8
3
 
8
 
! Отговори
баба преди 3 години
До АнонименПропускаш свекъра и съпруга ѝ. Колективна безотговорност граничеща с безумие.
7
9
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До АнонименКакво значи ТРЯБВА да се прибере? Въпрос на живот и смърт ли е? Все пак е била във Варна, не в някоя барака насред полетоГолям проблем е като няма при кого да остане да си вземе за 50-60лв хотел за една вечер. Що за глупост да тръгнеш в това състояние с кола при такива условия. Можеше да стане и по-лошо от закъсването, например да катастрофира предвид тежките условия. Но... това е характерно за сегашното поколение... никаква мисъл напред, просто се действа тук и сега и каквото стане
6
4
 
8
 
! Отговори
НЕ ЧЕТЕШ преди 3 години
лил Жената се е прибирала от болница.
5
1
 
3
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
ония със свинските опашки как го пропуснахте
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да и наритат търбуха...не короната , а вируса "голяма хралура трябва да преборим.