Критична е ситуацията във Варна, вятърът навява преспи

Все още е затворен пътят Варна-Добрич
28 яну 2021 08:37,
23
Критична е ситуацията във Варна, вятърът навява преспи
Снимка: БГНЕС

Критична е ситуацията към момента. Знаете, че основният проблем във Варна е вятърът и снощи в следствие на тези снегонавявания имаше доста преспи, които затвориха пътищата, още е затворен пътят Варна - Добрич, надявам се до час-два да бъде отворен. Това каза пред БНТ областният управител на Варна Стоян Пасев.

Цяла вечер екипите в града работят, а основната им задача била да няма бедстващи хора по пътищата. Към момента такива няма.

"В доста населени места нямаше ток през вчерашния ден. В момента само три населени места са без ток. Две общини са обявили частично бедствено положение - Суворово и Долни чифлик", допълни още Пасев.

"Успяхме да помогнем на всички", заяви той и призова всички шофьори да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако не е необходимо.

Пасев коментира и случая с блокираната на пътя бременна жена.

"Доколкото разбрах не е била дадена в графика за раждане. Получила е контракции вечерта и са тръгнали на своя глава. Благодарим на хората, които са й помогнали", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както са писали пече слънце, сутринта с метла изметох снега от стъклата на колата, пред блока също- в града. Към Добрич и Шумен обаче си навява и това го знаят всички.
14
0
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Слънце грee, булевардите са сухи!Кое му е критичното?
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нашата журналистика много иска да е като CNN, ад и ужас във всяка новина, рейтингите са важни, може и най голямата лъжа да е
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е *** да натиска *** и да кара в на ...................
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда,природата е виновна за най-скъпия булевард в света,по който могат да се правя състезания по гребане и кану-каяк.Природата е виновна за прекрасния градски колектор за отходни води,какъвто е Варненското езеро.Природата е виновна за великата подпорна стена до Рилския манастир,която се срути при първия дъжд.Природата е виновна и за свръхмодерното метро,построено върху тресавище.Но пък затова парите са на сигурно място в чекмеджето.
10
2
 
1
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
До Анонимен 2Сигурен ли си. че се пише охлЬОв?!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо вярно към момента, тихо е навсякъде и да тръгват да чистят стига оправдания
8
0
 
12
 
! Отговори
спомени...спомени преди 3 години
А някога през ЛОШИЯ социализъм, имаше едни оградки около пътищата където е възможно да има снегонавяване!
7
0
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Офффф....Вече втори ден медиите ни занимават с "бедственото положение" и "извънредната ситуация"....Завалял сняг Януари месец!!!КаИ чесНо - вЕрно ли е мен?!?Басси макЯта... И са шО ке правим?!?Зима бе чУек - зима.Басси драмата...
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сняг няма, има навявания. Не се притеснявам от снеговалеж, притеснявам се кога започне вятъра. При нас сега няма много сняг, в Североизточна България. Асфалта е чист, сняг няма и си караш спокойно. Обаче изведнъж, през 100-200 метра - навяване от 60-70 см. Пряспа дълга метър-метър и нещо. Засилваш се и минаваш и пак излизаш на чист асфалт. Обаче става проблем, когато дължината на навяването е повече от 2,5 метра. Тогава колата ти спира по средата и нито напред, нито назад. Навяването е проблем.
5
5
 
2
 
! Отговори
До номер 2 преди 3 години
Ако си на 10-15 години, си намери читанката или учебника по български, да си преговориш граматиката. Ако си по възрастен, вече е късно, но поне недей да се излагаш публично, колко си неграмотен.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако снимката е актуална с тези 2 снежинки на пътя за какво бедствие говорим???Още помня 80-те години на миналия век............толкова сняг падаше че се движехме като в тунели от сняг. Имаше по 1.5 м сняг от двете страни на пътя.И никой не говореше за бедствия.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простите майни писали в техния сайт че снежния ад щял да продължи,тия или не са живяли през бай Тошово време и 90-те години или не искат да си спомнят за гадните посткомунистически времена,щом на това в момента му викат тежка зима!!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пък 1см :) Ти май не си виждал североизтока в такъв момент. Тук не се говори за количество, а за навявания. А те стават постоянно и се менят според вятъра. Куде в света няма затворени пътища в такива бури! Я покажи едно място да видим. Охльов
1
5
 
20
 
! Отговори
Сняг през януари преди 3 години
Както всяка зима, един сантиметър сняг да падне и положението става бедствено. Да вземе да каже областният управител, по колко пари взимат камионите с греблата на фирма мутрострой за снегопочистване от общинския бюджет.