От базата в Белмекен започват да разчистват снежния капан

Нито една община не се ангажира с почистването на пътя
Обновена: 28 яну 2021 13:18 | 28 яну 2021 08:17,
0
От базата в Белмекен започват да разчистват снежния капан
Снимка: БГНЕС

В осем часа при подобряване на времето и стихване на силния вятър управата на спортната база Белмекен започва да почиства участъка от пътя, който е непроходим. Става въпрос за 3-4 километра в откритата част на трасето, където има снегонавявания. Това заяви за БНТ управителят на базата Илиян Пищиков.

На базата в момента има 180 спортисти от няколко държави. 73-ма са борците от България и Сърбия. В момента там се подготвят и състезателите по Гребане, както и плувци от Унгария.

Още по темата

В базата има храна, парното работи, не са прекъснати и комуникациите. Базата разполага със собствен снегорин, с който днес при добро време пътят ще бъде почистен и отворен за преминаване.

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен. Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена. Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му. Комплексът разполага със собствен роторен снегорин.

"Тука наистина стана капан. Вали много силно и има силен вятър. Никой не може да се свърже с нас. Ще чакаме, докато снегoрин не изчисти пътя", заяви старши треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари