Редица пътища още са затворени, на места преспите са над 1,5 метра

Най-сериозна остава обстановката в областите Добрич и Варна
28 яну 2021 19:48, Красимир Ангелов
8

Усложнена остава зимната обстановка в някои части на страната. Голяма лавина падна над хижа "Рилски езера", но за щастие няма пострадали. Десетки населени места са без ток, а сред закъсалите автомобили край Добрич беше и бус, превозващ ваксини.

Най-сериозна остава обстановката в областите Добрич и Варна. Редица пътища в Североизточна България остават затворени. Бедстващи хора няма.

Още по темата
"В област Добрич ситуацията през цялата нощ беше много сложнa, огромни навявания 1,5 метра преспи. През целия ден продължи разчистването на пътищата", каза шефът на АПИ Георги Терзийски.

Миналата нощ верижна машина е помагала на закъсалите шофьори, сред тях и бременна жена и микробус, превозващ ваксини.

Ваксините трябва да се поставят следващите дни и графикът за ваксинация не е бил нарушен. Във Варненска област зимната обстановка постепенно се нормализира. В Суворово, където беше обявено частично бедствено положение - пътищата вече са проходими.

Електроснабдяването също е възстановено. По пътя за Дръндар преспите сняг са над метър и половина. Днес не е имало и доставки на хляб. Хората разказаха, че са изкарали нощта на свещи, но приемат ситуацията спокойно.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, 1,5 метра преяспа, огромна ли е? През годините на няколко пъти съм чистил около колата сняг повече от метър. Колата не се виждаше когато започвах да чистя. После си я карах и нищо страшно нямаше. Е, вярно, че това беше преди 1989 година....
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмите НЕ работят. В Шуменско е същата работа. Днес пече слънце, не вали сняг, обаче силният вятър изкарва снега от полето и го навява на пътя. И преспи, не може да се минава. Търсиш обходен маршрут като див. И няма обходен маршрут. Обаждам се в АПИ и обяснявам, те ми отговарят "Не може да бъде, там е почистено." Питам ги на очите си ли да вярвам или на тях, пред мен има пряспя и не мога да рискувам да мина с колата през нея, ония викат "На нас, ние чистим, ние знаем какво сме почистили.".
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ден в Добрич температурите бяха над нулата и снегът се топеше. Обаче преспи по 2 метра толкова лесно не могат да се стопят. Пътищата масово останаха затворени, защото просто не се чисти. Пак за кой ли път ще чакаме топлото време да свърши работата на така наречените снегопочистващи фирми. Така е от много години.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова ще карам дизелака и ще спомагам за глобалното затопляне!!За да няма повече затрупани и закъсали заради студа и снега!!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бил гет е виновен и боико.даржат ни затворници зада ни чипират.идва новиат световен рет за контрол нат масите.никои нияма право да контролира масата на балгаринат заштото тои там се храни и тя е свештена.