Троян привлича работещите хоум офис

Нова платформа ще промотира общината като безопасно място
28 яну 2021 18:53, Ния Христова
18
Троян привлича работещите хоум офис
Снимка: БГНЕС
Община Троян работи по нова инициатива за привличането на хора, които предпочитат работа от вкъщи. Създаването на пространство за споделен офис е един от вариантите.
 
Офисът може да бъде използван както от стартиращи бизнеси, така и на посетители от други градове, които използват планинския град и неговите къщи за гости и хотели като база за хоум офис, уточнява кметът на Троян Донка Михайлова.
 
"Идеята е хора, които искат да напуснат големия град в условията на пандемия, да бъдат привлечени. В къщите за гости, най-вече в селата, които предлагат сравнително безопасни условия, където могат да работят по-продължителен период от време по системата хоум офис."
 
Собствениците на къщи за гости ще трябва да предложат атрактивни финансови условия за целта, допълва Михайлова.
Още по темата
Експерти от общинската администрация вече работят и по мениджърската платформа IT заслон "Балкана".
 
Симеон Арнаудов разказа, че това е комплексен продукт. "С предлагането на работно място за т.нар. дигитални номади целим да привлечем млади специалисти от иновативни сектори".
 
Така се разширява и възможността за повече работа на съпътстващия туристически бизнес – нощувки, заведения за хранене, занаяти.
 
"Искаме да промотираме Троян като безопасно място", подчертава Арнаудов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно и без това София е пренаселена. Колкото повече хора напуснат града, толкова по-добре за нас, останалите.
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бълхи има в Троян. Не можеш да програмираш докато те сърбят 20 пъпки. Не става. И местните са много злобни, ще ти пречат на работата. Най-добре да си седя у София.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоум офис! Не можете ли да го кажете на български, ?Убивайки езика ни, убивате българщината, самоуважението! Културата! Поне да знаехте факания английски, да не ме е яд толкова!
10
0
 
9
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Аз съм планинар и с гаджето си взехме под наем къща в сапарева баня - много е яко. Ходим в сф само ако нещо ни трябва.
9
1
 
11
 
! Отговори
Голю преди 3 години
Хоум офис добре, но трябва производство. Само услуги и търговия не става.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро май всички ще са контейнер офис демек по контейнерите за бо.. ук
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Троян привлича работещите хоум офис"ХА-ХА-ХАИмате ли изобщо идея къде на майка си в П... е Троян??
6
4
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До 5Ако всички като вас работят онлайн от поморие, ще ядете картофи и домати онлайн. Аз даже вече започнах да сея и да отглеждам зеленчуци онлайн. Садя ги от компютъра , ще ги ползвам от компютъра, и като стане време за събиране на реколтата пак ще включа компютъра. Айде със здраве.
5
4
 
14
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Е що да не привлича ?Аз и жена ми и двете ми деца се преместихме лятото за постоянно в поморие. Купихме си даже апартамент тук.Половин година вече сме тука и засега се чувстваме супер.И двамата работим онлайн, защо да седим в сф при задръстванията, лошия въздух и изнервените хора.
4
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Привлича привлича, колко да привлича... Детето и мъжът ми са в София..., а работя дистанционно от март миналата година. Не бихме се забили в Троян, освен за почивка, евентуално...
3
10
 
10
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Хоум офис , да ви имам и работата. Големи европейци станахте. Хоум офис , работа ще вършим. Единият я върши от джипката другите от хоума.
2
8
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
За да има леб за "дигиталното номад" трябва да има и нормална икономика.Не става всичко да е IT някой трябва да бачка и на полето и в къщите за гости.Па и некой трябва да им докарва храна,вода,напитки.Трябва па и некой,като угасне тока,да ремонтира далекопровода и така :) Тааа ,тая сметка е нефелна на общината,да си знае.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна идея, ама вече работещите от вкъщи изкупихме къщите в Троянския Балкан! Красота е! Не е толкова близко до София, ама пък цените на имотите са много ниски- разкошна нова къща взехме с басейн, декар и половина двор и за 5 години ще я изплатим. Една вече мина кажи-речи. Май я купихме по време на пандемията с цел да можем да избягаме някъде. Сега търся нещо хубаво в Ярема, ама там не ми мърдат 250к евро, което си се изплаща поне 10-15 години.