Ангелов: През февруари хората у нас ще могат да избират ваксината

33 са доказаните случаи в България с британския вирус
29 яну 2021 22:10, Петя Славова
92
Ангелов: През февруари хората у нас ще могат да избират ваксината
Снимка: БГНЕС

Вече 33 са доказаните случаи на британският вирус у нас, като предната седмица случаите са били едва 8. Южноафриканският щам все още не е докладван в страната, заяви в "Панарома" по БНТ здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Затова сме много внимателни в преценката кои мерки да отпуснем, правим преценка на реалната ситуация", уточни той.

Още по темата

Министърът изтъкна, че е провел няколко срещи и отварянето на заведенията не може да бъде съвкупно с всички останали браншове, тъй като може да изтървем "каишката".

Считаме, че постепенното разхлабване на мерките е правилния път. Не мисля, че част от пандемията ни убягва. Постижението се дължи на усилията на изключително много сестри и лекари в България, допълни още здравният министър.

По думите му, още през февруари българите ще могат да направят своето информирано решение с коя ваксина да се ваксинират и уточни, че това ще е след 6 февруари.

"Когато говорим за вид ваксина, сме стъпили на числа и изследвания, които са направили експертите ни". Проф. Ангелов уточни и, че са поръчани ваксини след направено изследване какво е общественото мнение относно ваксините. Оказало се, че  37% от българските граждани са казали, че ще се ваксинират. Затова решението било да има по 3 милиона от всеки вид ваксина. За да може този, който иска да се ваксинира да си избере с коя да се имунизира.

"Нямаме повод за притеснения по отношение на ваксинацията на територията на България. Заложили сме пристигането на ваксините да стане синхронно след като бъдат регистрирани", отбеляза здравният министър.

Той посочи Израел, където са били за пример като брой ваксинирани, брой на заболелите като отбеляза, че последната седмица имат по 8000 на ден, а 1000 души са в интензивни отделения. По думите му вече има вътрешно предаване, тъй като са засечени хора, които нямат пътувания във Великобритания през последните месеци.

"Ние спасихме животи с мерките. Това са неуспорими резултати. Много е важно ваксините да дойдат във времето, когато българите са преведени през тази криза и са стигнали здрави до ваксината.", заяви той.

"Ваксинирането не е надбягване, а е много дълъг маратон, няма значение как бягаме в началото", каза Ангелов.

Министър Ангелов коментира и ваксинацията при хората, участващи в изборите. Той уточни, че ще се внесе предложение в МС да бъдат включени в имунизацията всички представители на избирателни комисии, които желаят да бъдат ваксинирани. По думите му, става въпрос за около 80 хиляди души.

Костадин Ангелов не коментира въпроса дали би станал депутат от ГЕРБ в следващо правителство като обясни, че до този момент не е водил подобни разговори.

Не играя роли, моето решение е като лекар, в резултат от клетвите, които съм полагал - Хипократовата и тази в парламента, отбеляза той.

По отношение на Ицо Хазарта, Костадин Ангелов отбеляза, че е водил кореспонденция с музиканта и са уточнили позициите си.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ББПърва Инвестиционна Банка...за да не си въобразите,че ни е страх...рекетира 75 г. ми майка с анонимни обаждания от три месеца...не е ли банката от която купиха акции с нашите пари от данъци...рекета от кога стаена банкова дейност,Гешев къде си???от три месеца ме тормозят...децата ми ги обучавам да презират вашите...да ги рекетират...както вие рекетирате...умиращата ми майка....Свобода или Смърт!!!
48
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До до 65 ББами ок *** безбожно...и не е сън...от три месеца ми звъни анонимна нареждаща ми и заплашваща ме да съм звел 75 г. ми майка в клон на ***...нито съм я чувал нито сме имали вземане даване,аз я представлявам майка ми...тя е полyчовек....и я рекетират...ама не ни е страх...и не фантазираме...без страх споделяме несправедливостите и грабежите които вършат господарите ти за да могат да ви платят...ЕСССР моли за ваксини произвеждани на територията им...британците плащат и ги вземат...
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министърът изтъкна, че е провел няколко срещи и отварянето на заведенията не може да бъде съвкупно с всички останали браншове, тъй като може да изтървем "каишката"..............Тоя от време на време се изпуска неволно и изцръцква брутални истини. Вчера каза, че добре РЪКОВОДЯТ пандемията. Днес е притеснен да не изтърват КАИШКАТА, на която ни държат (явно в техните представи). Елементарен *** с претенции за Голямата работа.
46
3
 
7
 
! Отговори
до 65 ББ преди 3 години
Между другото, имаш талант да пишеш фантастика. Какво друго си бълнувал напоследък? Разкажи малко!
45
10
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ЕСССР моли за ваксини,британците и американците ваксинираха стотици хиляди граждани...лъжете ни и продавате животите ни...децата ни ще убиват децата ви...внуците ни внуците ви...и няма офшорки които да ви спасят...няма пари с които да откупите престъпленията си...ЕСССР и престъпна организация...политиците са зависими от кремъл...предават интересите на Народите си...геноцид и позор в 21 в. в ЕСССР
44
1
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Какво правиш там, чинии ли миеш?
43
12
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 3 години
Аз познавам 10-на човека лично, които го боледуваха, а ти нито един. Знам даже за починали. Може би нямаш деца, явно нямаш и много познати и вероятно живееш в някакво село с 10 човека, нали?
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирам никоя. Не познавам болен или умрял от измислената ви пандемиоя.
41
2
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 3 години
Добре, аз искам за коклюш и за ХИВ. И за кокоши трън. Предварително благодаря.
40
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Енчев преди 3 години
Една идея повече хиалурон и ще заприлича на Гери-Никол и Каролина-Клер.ТЪРСЕН ЕФЕКТ??????????
39
2
 
6
 
! Отговори
Някой си там преди 3 години
Коя е тази леличка на снимката?Някоя важна жена ли е?
38
2
 
6
 
! Отговори
Ваш Гошо! преди 3 години
Цял ден нямам време да проверя новините за новите приключения на Тиквата, Шиши, Свинеглавия, Соколя и жената-мъж.Пуснете ми един бърз ъпдейт ве, ***... протакан и вмирисан. Снесете ми само важните неща, бълвочи и братвежи не ме инт.ЧАКАМ!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксинирането не е надбягване, а е много дълъг маратон, няма значение как бягаме в началото", каза Ангелов.-- -- -- -- --Ако за ботоксовия и неговите господари е ОК ваксинирането да е много дълъг маратон, значи са приели, че агонията на българите ще е много дълга и това според тях е ОК. Защо да си дават много зор?В случая с този вирус ваксинирането е ТОЧНО НАДБЯГВАНЕ и има държави, в които управляващите са го разбрали, приели и са се впрегнали да се НАДБЯГВАТ. Нашите явно не са от тях.
36
0
 
1
 
! Отговори
Тони Шушони преди 3 години
айде бе...ще избираме значи?!?как може да приказва такива лакърдии в ефир като ще се влачим с ваксинирането до 2025
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокс, в тая страна отровата няма да се продава добре, не разбра ли вече.Рекламата е контрапродуктивна. Хората се чудят каква е тая загриженост от същите индивиди, които ги крадат.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай тоз интернет, народът съвсем оглупя
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Страхът е пътят към тъмната страна.Страхът води до гняв.Гневът води до омраза.Омразата води до страдание."Учителят Йода /Междузвездни войни/ ..Империята отвръща на ковид
32
3
 
4
 
! Отговори
анкета преди 3 години
1.Харесва ми,защото е почтен и точен хомосексуалист (+)2.Не ми харесва,лъжовен *** е (-)
31
6
 
11
 
! Отговори
къде ти е маската преди 3 години
бе изррод !?не се ли бойш че вируса ще те гепи докато си без маска !?очевидно недори и ти знаеш че тази пандемия е цирк !!!!!!
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ангелов: През февруари хората у нас ще могат да избират ваксината"А желаещи има ли? ахахахха