От днес: Задължителен PCR тест за влизане в България

Заповедта е на здравния министър и важи до края на април
29 яну 2021 07:39,
38
От днес: Задължителен PCR тест за влизане в България
Снимка: БГНЕС

България въвежда от днес до края на април изискването пристигащите граждани да предоставят документ за отрицателен резултат от ПСР тест за коронавирус, проведен до 72 часа преди влизането в страната. Гражданите без такъв тест ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина.

Изключение от изискването се допуска за водачите на автобуси, извършващи международен превоз, водачите на товарни автомобили извършващи или приключващи международен превоз, екипажите на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членовете на техните семейства, които не представят документа, се поставят по 10-дневна карантина, се казва в заповедта на здравния министър професор Костадин Ангелов.

"Що се касае за влизането на български граждани, които са излезли от страната и предстои да влязат обратно, тези хора ще бъдат поставени под карантина или ще им бъде извършена антигенен тест на влизане, или в рамките на 24 часа ще се извърши ПСР тест и съответно при отрицателен резултат, карантината ще се вдигне", допълни той.

Редът и условията за влизане, транзитно преминаване и престой в България се извършват съгласно заповедта на здравния министър от 26-и януари тази година за срока на удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30-ти април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Щом се позволява карантина,ако нямаш ПСР тест,значи всичко си е по старому!Това с "карантината" у нас сме го гледаби вече.Той да влезе през границата,да попълни декларацийка ,па ходи го гони!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2 седмици ще дойде пика (цитат от Април 2020)
27
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...prestapnici ste vie !!! Nishto drugo ne moga da kaja za vas !!!
26
1
 
7
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 3 години
НА ВСЕКИ ТЕРОРИСТ ДРЪЗНА ДА НАПЪХА КЛЕЧКА В НОСЪТ МИ ЩЕ МУ БЪДАТ ИЗБИТИ ЗЪБИТЕ ДО КОРЕН,УШИ НОС ГЪРЛО СА МНОГО ДЕЛИКАТНО МЯСТО САМО ДОКТОР ЗАВЪРШИЛ ИНСТИТУТ МОЖЕ ДА ИЗВЪРШВА НЯКАКВИ МАНИПУЛАЦИИ НА ЧОВЕК С ОПЛАКВАНЕ НА ЗДРАВ ЧОВЕК ДА МУ ЗАВИРЪШ НЕЩО Е ГЕНОЦИД И ТЕРОРИЗЪМ СЪБУЖДАЙ СЕ !
25
15
 
9
 
! Отговори
АНОНИМ преди 3 години
Най после!!!
24
7
 
22
 
! Отговори
Гастарбайтер преди 3 години
Ами бабината ви тръткина !Писна ми от псевдо епидемии !
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТочно така!
22
3
 
7
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
vse si kazvam,che po-nekadaareni ministri niama kak da imame ...i vseki pat te me oprovergaavat !!! Nekadarni,zavismi,alchni,bezrodnici ....hora deto samo prilichaat na hora ....a otdavna sa zabravili kakvo e da sa choveci !!! Sluzesti ,satanistyki tvari ,sluguvashti na Satanata !!! Ei tova sa te !!!
21
7
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и "Извънредната епидемиологична обстановка",и задължителните "ПЦР" тестове-..ОТ СЕГА,..ДО КРАЯ НА АПРИЛ!!!!!!!ЗАЩО?..Как определиха "КРАЯ НА АПРИЛ"?!..С фърляне на боб?..Карти "Таро"?..Хороскопина ли тъй рече?..НЕ!!!През Април.."Този месец тъй мил"../както се пееше в песента/ ще ИНСЦЕНИРАМЕ "избори"!..Което значи,че до тогава всичко трябва да е спокойно,сиреч-замряло.А после,...е после "Я камилата,я камилара"..Важното е СЕГА ДА СЕ СТЕГНАТ ЮЗДИТЕ!Че падне ли Тиква,..лошо му се пише..
20
1
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...mejdunrodnia sad v Haga ...za prestaplenia sreshtu chovechestvoto ........shte ima mnooogo rabota !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
19
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ЛУДИ ви побъркаха,хора!...Бавно и полека,без да се усетите,като заложиха на най-слабото ви място:-СТРАХЪТ!..ОСОБЕНО СТРАХЪТ ОТ НЕИЗВЕСТНОТО!!!!!
18
12
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
До АнонименОбърни се и намери здрава стена(по възможност бетонена). Засили се здраво с главата напред и след това отново пиши. На човек да му писне от конспиративни теории и *** крепостни селяни.
17
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли да покажете на лекарите под микроскоп какво представлява коронавируса на живо и как действа?Досега няма такова нещо,само дерат кожи с тестове и лекарства,ваксини,а доказателства НЯМА!
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като прочета коментар, че от бъркането за проба ти вкарвали вируси, чипове и т.н и оставам без думи. Стига бе хора, тотално сте изтрещели. Те и маските ги шият мръсни и бактерясали индийци ама от тях не се оплаквате.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тест е диференциален метод за анализ на неизвестни величини в развитието на процеси що от определението за вирус как вътрешно нарушение на приети за положителни развития съчетани по динамиките им в съответствие характеристиките за процеси и вещества/елементи,съединения,полимери/по химичен състав на образуването им с взаимодействия,връзки спрямо състояния предопределящи въздействие в съществуването-устройство,строеж,атоммолекулярен модел,вълнови-магнитни действия,спектрални,резонансни явления,др
13
2
 
3
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 3 години
Warnings about TError with PCR TESTS...провеждащи наглия терор срещу милиарди хора ползват тези тестове за трайни увреждания на охраната на горни дихателни пътища вкл уста и нос.Вижте увреждания на лекари рекламиращи масово поразяване на милиони с тн"ваксинации".Терористите вече се опитаха да минимизират терора с COvid generatos ...Опекли са си питкиПрез сринатата майчина охрана на устата проникват всякакви наnо микро и по големи гадини вкл Black and Grey death mass murderers and killers
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят го само за изборите! Браво нечистоплътници!
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпросът е къде ще бъдат карантинирани - аз като се прибрах от англия и се самокарантинирах - никой никога не ме провери в къщи дали спазвам карантината и понеже намаше кой да пазарува вместо мен - аз си пазарувах, но се дистанцирах.ами на по-тъм ните ми сънародници като на летището дори не им взеха адресите /щото не можели да пишат/ - как са се карантинирали ?
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо пишете още за измисления вирус?