Заради отрицателния PCR - масова отмяна на резервации в Банско

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон
53
Заради отрицателния  PCR - масова отмяна на резервации в Банско
Снимка: БГНЕС, архив

За масова отмяна на резервации съобщават хотелиери в Банско.

Като  основна причина те посочват влязлото от тази нощ изискване за отрицателен  PCR тест на  влизащите в страната чужденци.

Още по темата

От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите, допълва БНР.

Отмяната на резервации е започнала още при обявяването на новите мерки по границите от страна на българските власти, но най-силно отливът на туристи се е усетил днес, споделя Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

"Има хотели, в които 100 процента от резервациите от 1-ви са отменени. Голяма част от резервациите са отменени за след 12-и. Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат. Засега не вървят очакванията ни. Ще имаме запитвания към министерството и към здравния министър дали не може за хората, които са ваксинирани, да няма изискване за PCR-и. Това не беше опоменато в заповедта. Все пак имаме още два месеца до края на сезона, на които колегите се надяват все пак на нещо", каза тя.

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон в курорта и то седмици след като Банско се напълнило с туристи от Румъния, Турция, Сърбия и Чехия.

На граничните пунктове с Гърция драстично е намалял потокът на влизащи в страната ни леки автомобили, потвърдиха граничните власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Сан преди 3 години
Еми в цял свят изискват тест само тук не. Който иска да почива ще отдели 100лв , не мисля че ще фалира.
45
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Значи по-голям кеф от това няма, да гледаш как бавно, но сигурно най-алчните и нагли коп3л3та хотелиерите потъват - Банско и Л***йноморието ни. Тази година и 200 лева да е pcr за Гърция, пак нема да ви стъпим. А на Банскалии им желая края на 2021 на кал да отворят.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз имам приятел,който работи в германия и казва,че там продължават да прииждат всякакви чужденци отвсякъде да бачкат във фабриките въпреки пандемията и без никакви противоепидемични мерки!
43
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 44Прав си,петък е все пак.Да не си късаме нервите напразно.
42
5
 
0
 
! Отговори
Пишман-професори ! преди 3 години
Кой протестира ?!Селски тарикати, свикнали на лесни бързи пари.Тук може да работят само летен Сезон, но добрите ресторантьори и хотелиери печелят добре.След Сезона пък, ловят риба(повтарям за вечно неразбралите).Да протестират ?!Да не са луди или мазохисти.Стойте си във бетонното гето и чакайте ваучер за другото бетонно - Слънчака дето му викате !Ако почерпите, ще ви уредя на работа със безплатни квартира и храна.Нямате парички ?!Залагайте се покрай магистралата ... по-рано трябваше ...
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩирлицЧовек, не се занимавай, той тоя ся се прай на велик, ама утре кат му затворят *** кръчма и ша има да реве кат вдовица за ***. А и да не я затворят, той сам ще си я затвори. Щот ако не са бачкаторите с промити мозъци, на които да сервира - той пари няма да види. Не се занимавай, остави го, не си струва да му падаш на нивото.
40
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Пишман-професоре !Какво означава "бачкатор с промит мозък"?Нещо против хората на труда ли имаш,другарю хотелиер-професор-интелигент?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пишман-професоре !Я не обиждай бре. Гащник панелен ше викаш на баща си, не на мен.И кво ми се обясняваш, дали имало ресторантьори от Несебър. Чакай малко, нали говорите че сте цял бранш? Или сте бранш, като искате пари от държавата. А като протестирате - сте отделни хора, не сте от бранша. А ти лично си Mишкa - нали си от бранша - що не подкрепяш колегите си ми си се скатал и чакаш някой друг да направи нещо за теб.Разкарай се.
38
3
 
0
 
! Отговори
Пишман-професоре ! преди 3 години
до До Пишман-професоре !Гащник панелен, видя ли на протеста ресторантьор/хотелиер от Стария Несебър ?!Хората сега ловят риба, и не реват.Реве байганьовеца ***, дето гледа в чинията на другия.Хотелчета с няколко стаи винаги ще бъдат пълни, големите хотели, да се спасяват.А, че си видял скъпо - не отивай.Има евтино.Даже безплатен плаж има в градчето.Търси, питай, после говори.Бачкатор си с промит мозък 1
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пишман-професоре !Е тогава що ревете че хотелите ви били празни? Аааа, сетих се. Сива икономика му казват. Модерна терминология. Е, тогава що се сърдиш че си затворен. Ми нормално е да си затворен и да нямаш пари и да не работиш.Не не съм, аз не ходя да работя по черноморието. Аз дори не ходя на море по черноморието и то точно заради такива като теб. Мизерия, храната от кауфланд, никакво обслужване и ненормално високи цени. Чадъри и шезлонги ще ви плащам, по 30 лв. на човек. Ай бачкай сега.
36
0
 
1
 
! Отговори
Живо тервелски кмет преди 3 години
Ко ша правят сега децата ти с хотела.ох,тя общината още работи с Дидка за теб.муцунка сладка.
35
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бугарските фашистачки окупанти да го вратат Банско на посебните Македонци!
34
5
 
15
 
! Отговори
читател преди 3 години
В Гърция се влиза с тест от лятото. И сега.Никой не плаче.В Германия теста е безплатен, другаде на ниска цена, не виждам как теста ще спре някого.Друг е въпросът, дали изобщо искат да идват на нашите курорти, зимни и летни?А тези в Банско забравиха от къде тръгна ковида в БГ?
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи гърците ни искаха цяло лято тестове, а зимата не щат да си правят за нашите зимни курорти.
32
16
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
ГЕРБ успешно унищожи туризма в България.Браво Бойко, браво ГЕРБ. България вече не туристическа дестинация.
31
2
 
7
 
! Отговори
Пишман-професоре ! преди 3 години
`аз ви казах че летния е отписан`______Летния Сезон връщахме наивници дошли `на късмет` и отказвахме резервации в Стария Несебър.Защо заблуждаваш хората ?Паркингите въпреки, че бяха платени - пълни !Слаб беше обаче, за алчните прости печалбари, наели обекти с висок наем.И да `изгоряхя` обикновени работници с последната си заплата.Ти да не си от тях, че заблуждаваш наляво-надясно ?
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяка държава вече изискват тестове, след като влизаш в територията им!! В Словения за да отидеш дори до супермаркета вече искат PCR тест, ако нямаш плащаш 1000 евро глоба!! Така че, ако има отмяна на резервации за Бг, проблема не е заради теста, търсете проблема другаде!!
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още когато ревнаха че летния сезон ще е труден и може би няма да го има, аз ви казах че летния е отписан и да се замислят поне за зимния. Обаче те не че не, държаха да има летен сезон. Е, нямаше, малкото които отидоха на море, не успяха да го спасят. А тези с хотели по морето, са с хотели и в зимните курорти. И докато се опитваха да спасят летния, загубиха зимния сезон. С две думи - изтърваха питомното, за да гонят дивото. Сега да мислят за летния, не за сега. Повтарят грешката си от лятото.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая чума яко удари бай Коце от Банско. Миналата година на микрофона в механата обявяваше "Таз година Ауди Q7, догодина Ферари"А сега се чуди как да плати гражданската, данъка и Каското на Q7 та..
27
8
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
имах роднина собственик на хотел, който се зарази с COVID от гостите на хотела и почина преди 3 месеца...хотелиерите ще разберат по много горчив начин че парите не са всичко...