Заради отрицателния PCR - масова отмяна на резервации в Банско

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон
53
Заради отрицателния  PCR - масова отмяна на резервации в Банско
Снимка: БГНЕС, архив

За масова отмяна на резервации съобщават хотелиери в Банско.

Като  основна причина те посочват влязлото от тази нощ изискване за отрицателен  PCR тест на  влизащите в страната чужденци.

Още по темата

От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите, допълва БНР.

Отмяната на резервации е започнала още при обявяването на новите мерки по границите от страна на българските власти, но най-силно отливът на туристи се е усетил днес, споделя Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

"Има хотели, в които 100 процента от резервациите от 1-ви са отменени. Голяма част от резервациите са отменени за след 12-и. Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат. Засега не вървят очакванията ни. Ще имаме запитвания към министерството и към здравния министър дали не може за хората, които са ваксинирани, да няма изискване за PCR-и. Това не беше опоменато в заповедта. Все пак имаме още два месеца до края на сезона, на които колегите се надяват все пак на нещо", каза тя.

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон в курорта и то седмици след като Банско се напълнило с туристи от Румъния, Турция, Сърбия и Чехия.

На граничните пунктове с Гърция драстично е намалял потокът на влизащи в страната ни леки автомобили, потвърдиха граничните власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Не съм против на тия да им се плащат компенсации даже 100 % от оборотите, които са отчели миналата година :D
25
4
 
29
 
! Отговори
Мнение от Европа преди 3 години
Банско трябва да загине.Много мърсят природата.
24
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте ревали , хотелиери и ресторантьори, не стига че 90% от доходите ви са в сивия сектор, свикнали сте на безумни печалби, зверски надценки на всичко, дори и в пандемия не си намаляте цените, а да мрънкате колко сте зле и как ще фалирате сте първи, с тези цени не 1 година ами 3 години да сме в пандемия пак ви е малко.
23
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли има наивници, да им бъркат в носа за 120 лв, да ядат чорба за 10 лв и да дават 70 лв за пързалка ?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да искаме в чужбина .. няма лев и не съм само аз. Благодаря Боеко
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ние искаме да ходим на почивка в чужбина трябва да имаме отр тест. Всеки си плаща.
20
5
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
кога си виждал 500-1000 умрели на ден? Вярно че сме 'шампиони' по смъртност в Европа и Света - ама не е от Короната. Най малкото - така казва Бати Боко - нали сме се справили най добре...На ден си умират по около 300 човаке (от всичко възможно) - и така си е от години, няма промяна и тази и миналата, дори са малко по малко!
19
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат."На език какъв в това изречение словоредът е?Как се извършва едно Опоменаване?
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога си плащахте тестовете лятото да ходите в Гърция не рИвяхте.......
17
5
 
18
 
! Отговори
минувач преди 3 години
аз зареди цените и обслужването си отмених резервацията.Междо другото - сняг има ли?
16
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не защитавам Тиквата, но това е изискване вече за повечето страни в света.Вие какво искате - да се върне положението отпреди 1 месец когато трябваше да даваш подкуп за да погребеш близък? Да има по 500-1000 пукнали на ден заради хотелиери-мутри? Да стават програмисти и да работят от вкъщи.
15
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, хората не искам да им бъркат в носа и в джоба, а в Банско - направо те събличат
14
1
 
41
 
! Отговори
освен това преди 3 години
Ваксинираните не са застраховани да не разнасят вируса, без да боледуват!Тези какво си въобразяват.Да търсят български клиенти. Като свалят цените съобразно нашите заплати, ще иамат клиенти.
13
1
 
48
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Смешни вопли. Ако наистина имате туристи, те ще си платят теста. Почти нищо в Европа не работи, така, че ако наистина имате туристи, ще дойдат. Лятото как си плащахме за Гърция. Не ставайте смешни и нагли. Намалиха ДДС, дават бонус за тур оператор и авиокомпании, които доведат туристи. Вашето е вече нагло. Нека останат тестовете. Кой ще плаща лечението при трета вълна? Или ще продадем хотелите ви за да платим
12
0
 
60
 
! Отговори
скиор преди 3 години
5 лева за чай ще ми искате в Банско! Ще дойда, ама друг път...
11
2
 
22
 
! Отговори
Фалирвай те ! преди 3 години
По ?300 за PCR тест искате , че кой нормален човек би дошъл в Банско . А в Англия PCR теста е безплатен !!!!
10
5
 
26
 
! Отговори
иво преди 3 години
ще имат 3 хилки за почивка за 100лв се правят на ударени !!!
9
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция лятото имаха ли задължителни PCR - имаха.Хората отмениха ли си резервациите - не.Така че явно проблемът не е в теста, а в услугата
8
4
 
23
 
! Отговори
47161 преди 3 години
Гъвкавост, изобретателност и във всеки миг да имаш резервен вариант - това е да си частен предприемач - в мир, във вона, спандемия, с бухалки и пр. Фалитът не е само филмов епизод или глава от роман. Фалитът е част от динамиката на капиталистическата икономика. От 12 месеца е ясно, че потреблението и туризмът няма да бъдат като преди поне още 5-6 години. Не само заради вируса, но и поради световната икономическа криза, която е факт още от 2018. Къде с ви резервните варианти, господа капиталисти?
7
9
 
10
 
! Отговори
Много преди 3 години
Спсени животи!