Заради отрицателния PCR - масова отмяна на резервации в Банско

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон
53
Заради отрицателния  PCR - масова отмяна на резервации в Банско
Снимка: БГНЕС, архив

За масова отмяна на резервации съобщават хотелиери в Банско.

Като  основна причина те посочват влязлото от тази нощ изискване за отрицателен  PCR тест на  влизащите в страната чужденци.

Още по темата

От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите, допълва БНР.

Отмяната на резервации е започнала още при обявяването на новите мерки по границите от страна на българските власти, но най-силно отливът на туристи се е усетил днес, споделя Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

"Има хотели, в които 100 процента от резервациите от 1-ви са отменени. Голяма част от резервациите са отменени за след 12-и. Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат. Засега не вървят очакванията ни. Ще имаме запитвания към министерството и към здравния министър дали не може за хората, които са ваксинирани, да няма изискване за PCR-и. Това не беше опоменато в заповедта. Все пак имаме още два месеца до края на сезона, на които колегите се надяват все пак на нещо", каза тя.

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон в курорта и то седмици след като Банско се напълнило с туристи от Румъния, Турция, Сърбия и Чехия.

На граничните пунктове с Гърция драстично е намалял потокът на влизащи в страната ни леки автомобили, потвърдиха граничните власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да поемат разходите за PCR тест на гостите си какво са заревали!
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяхме бананова република , хотелите щяхме да ги използваме главно ние Българите . Имаме си море , планина , мин. бани. ...но доходи много ниски. Дигнат ли се заплати и пенсии , ше се дигне потреблението и ше върви някаква икономика. Защо не е така ????
4
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да не залагат само на зимния сезон, да заложат и на летния - с мотиките на къра
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Години наред тия кожодери гониха и отблъскваха българските туристи. Разчитаха на чужденците да ударят кьоравото. Сега ще си платят за простотиите, които сътвориха. Нека да ги видя сега как ще привлекат българи, какво ще предложат... Ако не могат - катинар и да си ходят кой откъдето е
2
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре отменени резервации, отколкото ваксинационни паспорти. Айде мерси, минавайте си тестовете и това е.
1
15
 
35
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Тия какво искат? Да внасят ковид на едро, и да правят пари от това? Не са познали. Много бързо забравиха миналата година как заключиха цяло Банско.