Очевидци за свлачището на "Струма", по чудо оцеля 4-членно семейство

В момента движението е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено
31 яну 2021 19:33, Анисия Иванова
65

Остава ограничено движението в участъка по АМ "Струма", където снощи падна скална маса. Най-вероятно пътят ще бъде отворен утре. При инцидента 4-членно семейство оцеля по чудо, след като колата им беше ударена от скалната маса.

Ади Борисова прави тези снимки секунди след активизирането на свлачището. В съобщение до Новините ON AIR споделя: "Ние бяхме втора кола и когато пристигнахме, се чуваше падане на дребни камъчета само. Но колата, която се вижда с аварийните светлини, е пострадала сериозно. Хората бяха добре, но колата е тотал щета".

В събота вечерта голям къс от скалите над магистралата се отронва. Металната мрежа успява да го задържи за момент, но след това се къса и скалната маса пада на пътното платно. Магистралата посока Перник и Кулата е затворена. Експерти са обследвали ската.

"След анализа на ситуацията се взе решение да започне обрушване във високата част на ската, тъй като имаш риск от свличания, които да преминат и през другото платно", каза председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.
Тежка техника и алпинисти разчистваха пътното платно и обрушваха опасните камъни. Докато течеше операцията, цялата бивша магистрала "Люлин" беше затворена за 2 часа.

"В момента организацията на движение е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено, докато завършим обрушването и укрепващите мероприятие за ляво платно", обясни техническият директор на "Автомагистрали" Евгени Генчев пред Bulgaria ON AIR.

В последните 3 години друго голямо свлачище само на около 500 метра от проблемния сега участък затвори за месеци платното за София. Тогава държавата даде няколко лева милиона за укрепване. Възможно е да има и други проблемни участъци заради начина, по които е изградена магистралата.

По данни на регионалното министерство активните свлачища в страната са над 2200, като само от началото на годината са се активизирали нови 50.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Знае се!Само дето не го е строил Борисов, а твоят Станишев.
35
0
 
17
 
! Отговори
х преди 3 години
Ми одете пеш бе
34
18
 
28
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Каквото е построил Борисов все се е срутило...
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ти падне скала на главата или няма да ти падне - вече играеш Ефбет.
32
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свлачища и срутища има из цялата страна. Почти няма нов обект строен по времето на ГЕРБ който да не е дефектен по един или друг начин.Миналата година откриха новият околовръстен път на Габрово с връзка към прохода Шипка.Вече има поне 10 свлачища по трасето. Засега са малки но устойчиви. Няколко пъти ги разчистваха и те пак се свличат след всеки дъжд или топене на сняг. Има много потенциално опасни участъци които изобщо не са обезопасени и е въпрос на време да стане някой инцидент.
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е Бойковата магистрала Люлин която всяка година се срутва от другата страна, сега почна да пада и в това платно.
30
0
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кво стана с Канна Рачева бе?:):):):)
29
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магистралата си е точно на Боко не на Станишев чукчи. Сигурно снощи Радев с дрона го събори това? Аман от промити мозъци.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите соц. кадри толкова си могат, така проектират експертите, така строят работниците, с мaмата и няма проблем. С това население и тия експерти толкова.
27
4
 
12
 
! Отговори
6 преди 3 години
Е капа не уцели жипката.
26
18
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
все Бойко ви е виновен за всичко. Все едно той лично ги прави тези неща. Нескопосници са виновни за белите. Той е виновен, че се е доверил на някой. Този някой на друг и така нататък. Бойко е на топа и обира псувните. Вината е на други.
25
6
 
19
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Герберастките фирми са си дали рушветите , оставили са си ръцете и сега ремонти до дупка от нашият джоб ! Тиквеникът нека да инспектира и да мисли за ремонта на централният затвор , където му е мястото ...
24
19
 
7
 
! Отговори
червена зараза преди 3 години
Магистрала строена от БСП и Станишев взима сега жертвите си.
23
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глупости пишете. Тая магистрала я проектираха и строиха по времето на тройната коалиция, строи я турска фирма за яко кинти. По надолу частта с ограничение пак е на Станишката гордостта. На тракия участъка на вълни пак е негово творение. Ама нали сте лесни и така ви манипулират, че си заслужавате пак да дойдат *** и Корнела ще ви оправи. Само плюене и незнание. То са казали прoст народ слаба държава.
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам как може да се случват такива неща след като главния експерт Борисов е инспектирал обектите.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусния червен *** Адриян Николов познавате ли го? "V"
20
5
 
9
 
! Отговори
Инсперко Борисов преди 3 години
Ремонта на Ремонта ще струва поне 20-30 милиона лева на първо четене.Не се плашете - че го оправим. вЕрвайте ми.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да пази хората по пътищата от капаните на Бойко! Амин!
18
3
 
16
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Би-Би-тко е поискал да му сменят джипката с БТР, та да може да пътува безопасно по магистралите си.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусните *** на Бабикян пак изпълзяха.