Очевидци за свлачището на "Струма", по чудо оцеля 4-членно семейство

В момента движението е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено
31 яну 2021 19:33, Анисия Иванова
65

Остава ограничено движението в участъка по АМ "Струма", където снощи падна скална маса. Най-вероятно пътят ще бъде отворен утре. При инцидента 4-членно семейство оцеля по чудо, след като колата им беше ударена от скалната маса.

Ади Борисова прави тези снимки секунди след активизирането на свлачището. В съобщение до Новините ON AIR споделя: "Ние бяхме втора кола и когато пристигнахме, се чуваше падане на дребни камъчета само. Но колата, която се вижда с аварийните светлини, е пострадала сериозно. Хората бяха добре, но колата е тотал щета".

В събота вечерта голям къс от скалите над магистралата се отронва. Металната мрежа успява да го задържи за момент, но след това се къса и скалната маса пада на пътното платно. Магистралата посока Перник и Кулата е затворена. Експерти са обследвали ската.

"След анализа на ситуацията се взе решение да започне обрушване във високата част на ската, тъй като имаш риск от свличания, които да преминат и през другото платно", каза председателят на УС на АПИ Георги Терзийски.
Тежка техника и алпинисти разчистваха пътното платно и обрушваха опасните камъни. Докато течеше операцията, цялата бивша магистрала "Люлин" беше затворена за 2 часа.

"В момента организацията на движение е двупосочно в лявото платно, дясното е затворено, докато завършим обрушването и укрепващите мероприятие за ляво платно", обясни техническият директор на "Автомагистрали" Евгени Генчев пред Bulgaria ON AIR.

В последните 3 години друго голямо свлачище само на около 500 метра от проблемния сега участък затвори за месеци платното за София. Тогава държавата даде няколко лева милиона за укрепване. Възможно е да има и други проблемни участъци заради начина, по които е изградена магистралата.

По данни на регионалното министерство активните свлачища в страната са над 2200, като само от началото на годината са се активизирали нови 50.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътищарите да прекарат пътищата направо през някой действащ вулкан, по-бързо да пътуват до морето. Прости комунисти навремето строяха надалеч от скали, пещери и археологически обекти и не изсичаха дърветата.
15
4
 
13
 
! Отговори
Г-н Борисов: преди 3 години
10-20 милиона ше струва почистването. Снимайте! Снимайте хората как работят.Ай чао!
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Художника на Оня да нарисува картини на срутищата веднага и да се изпратят на Дискавъри подарък да видят те как се строи у нас. Моля художникът да е с каска при творенето по места.
13
4
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Нали Главния Инспектор на републиката вика, че било като картичка?Кво стана?
12
3
 
7
 
! Отговори
хм преди 3 години
Министерство на Некачествените Магистрали, набира геодезисти-инженери.Задачата е да се обследват некъдърно-изработени проекти, за изграждане на спасителен проект. Проектите са бързани и направени с половината пари от предвиденото.Предишният инспектор е симулирал дейност и всичко, което е направил е, да се снима на мястото и да мие очите на хората.Търсим истински инспектор, който да завърши проекта.Заплата 350лв/месец + 15 000 лв бонуси под масата, при добро представяне.
11
9
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
Еми мафията герб. Тия за 11 години ,,усвоиха,, 500 милиарда лева и това е резултата .Ама важното е наще фирми да вземат парата .
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
яяяяяяяя
9
3
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Е....недай си боже стане беля ..ще е в графата "нелеп инцидент" следва виновен да е Радев , бай Тошо или Путин !
8
5
 
18
 
! Отговори
Цонката преди 3 години
Разпада се КАРТИЧКАТА на Борко, до изборите ще е тотал щета!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че няма още жертви при масовото срутване на държавата, щото виновника ще е ясен. Да сложат табели пред всяко ново строителство и укрепване - Преминаването е на ваша отговорност!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детенце 3-ти клас пише новина. Скала се "отронва", държавата "даде няколко лева милиона" и т.н.
5
12
 
1
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Тотал щета па хората вътре здрави - аре намалете малко дрогата
4
9
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Бай Шиле Зад тебе е бе Шиле:):):):)
3
4
 
7
 
! Отговори
Mityo the Python преди 3 години
Не е изключено да е саботаж, но е по-вероятно да става въпрос за некачествено строителство.
2
7
 
14
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
Къде е толупа
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами така е пътищата бойкови-СТРАШНО Е!