34% скок на заразените СOVID-19 в Сливенско за седмица

Диагностицирани са 161 души, средната възраст е 52 години
1 фев 2021 15:34, Анисия Иванова
13
34% скок на заразените СOVID-19 в Сливенско за седмица
Снимка: БГНЕС

Ръст на заболяемостта от COVID-19 с 34.2 процента е регистриран през изминалата седмица в област Сливен в сравнение с предходната, съобщиха от Областния кризисен щаб. Диагностицирани са 161 души, като средната възраст е 51.7 години.

Сред новозаболелите са десет учители от различни учебни и едно детско заведение. От тях трима са установени при започналите масови изследвания с бързи антигенни тестове в областта. Останалите педагози са с направен PCR-тест, след проява на симптоми.

Заболели са двама ученици и медицинска сестра от различни училища, служител - непедагогически персонал в детско заведение. Близо 92 процента от новите болни са жители на Сливен и общината, останалите пациенти са жители на общините Нова Загора, Котел и Твърдица.

В периода от 25 до 31 януари са излекувани 117 души, починали са девет пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво, сега ще затваряме ли пак....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ромове в Сливен много махли и неграмотни 80%
7
6
 
8
 
! Отговори
T преди 3 години
Ръстът е очакван и съвсем естествен слад като след НГ започнаха отново масово да ръсят химическия пневмонит. Гледайте нагоре, при слънчево време. Линиите седят по няколко часа, след което стават все по-широки и приличат на облаци. По няколко самолета наведнъж летя. Пътническите самолети не остават толкова трайна диря. Крайно време е за обяснения към гражданите какво е това.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръстът при новите случаи в последните десетина дни е очаквана последица от изпращането на децата на детска градина и училище от 4 януари.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България през седемте дни 15-21 януари имаме 416 нови случая средно на ден, а през последните седем дни 25-31 януари имаме 561 нови случая средно на ден или ръст от 35%.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то в цяла България го има този ръст от 34%. Не е само в област Сливен.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко то да е ... да ти го набие човек ,ама акъл особено пък на тебе !? Ти не разбрали ,че двигателя на всяка епидемия,пандемия са учениците бе !
2
1
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Ми добре: Това го знаем отдавна :) Нали Амон Ра трябва да отчете дейност да се тупа,че нещо е направил а те дори не можаха ваксини да заявят като хората.... виж Румъния и Сърбия сравними с нас имат 10 пъти повече ваксинирани. Защо ? Защото не поръчаха *** по 2лв. за своите сънародници. Цяло лято обикаля с джипката купи самолети и кораби са 2000 милиона , но нямаш 1 кирлив медицински хеликоптер. Просто е велико това !
1
5
 
7
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Сега нали е ясно, че моловете нямат пръст в тая работа? И ресторантите също. И хотелите, фитнесите, танцувалните школи и туроператорите?