Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини

Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени
1 фев 2021 14:06,
64
Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини
Снимка: БГНЕС

В първите часове след отварянето столичните молове посрещат сравнително малко посетители, показа проверка на БНР. На всеки час се извършва дезинфекция, а в някои търговски центрове вече работят и системи за пречистване на въздуха. Във всички магазини има поставени дезинфектанти.

Моловете работят с намалено работно време - отвориха в 10.00 сутринта, но ще затворят не в 22.00 часа, а в 21.00. Във всички магазини се спазват мерките за безопасност.

Много от тях днес обаче няма да отворят, тъй като са фалирали по време на локдауна. Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени. В някои от затворените магазини се отварят нови.

Посетителите на моловете са малко и затова не е трудно да се спазва дистанция. Хора без предпазни маски не се допускат, както и лица под 18 години без придружител.

Очакват се големи намаления на есенно-зимните колекции, с които да се привлекат клиенти.

Почти всички магазини отвориха в един от моловете в Пловдив. Дори фирми са проявили интерес към ангажиране на свободни търговски площи. На работа се връщат повече от 800 души.

Мениджърът на търговския център Александрина Янева обясни как ще се гарантира безопасността на служителите на магазините и на клиентите.

"Почти всички от магазините, особено тези с по-голям площ имат така наречените "пипълкантари", които сигнализират за надвишен брой хора, които влизат в магазина и автоматично дава сигнал на работещите вътре да спрат да допускат хора в самия обект", каза Янева пред БНТ.

"Ограничението е до 5 човека в обекта според квадратурата, на всеки вход имаме поставен дезинфектант, на касата за нас - за персонала, лични предпазни средства като маски, преграда която е на касата“, обясни Анелия Русикова - управител на магазин

До края на месеца остават затворени заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса. Изключение се допуска за ресторантите при местата за настаняване.

От четвъртък поетапно ще се завръщат в клас учениците от 5-и до 12-и клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе пред зарата имаше и опашки.
35
8
 
15
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Не знам къде ти с 1500лв. заплата се нареждаш да купуваш онлайн. Остави тая работа на нормалните хора, а ти се залъгвай колкото си искаш за онлайн пазаруването. Все по-малко ставате подобни баламурници, дето се редите да купувате на двойни цени из магазините. В Амазон месечните ми събскрипшъни са за 23 неща, които барабар с доставката до България излизат точно тройно по-евтино от тук. Ама в някой друг живот ще го разбереш, рано ти е в този. Не е за тебе добре платена работа и нормален живот.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мен Връщаш го безплатно не означава, че не дължиш такси на куриерската фирма
33
10
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
това с бизнеса наистина беше малоумие. Просто трябваше нулева година за децата под 12г. възраст. Не знам колкот от фейсбук-сл.боумните-с.лянки го разбират, но като тикат котилото си на сила в училище унищожават собственото му бъдеше. Има учители в провинцията по спефичини дисциплини (физика например), за които ХОРА НЕМА! В момента, в който на учителката по физика в Мелник и писне на пу..ката и каже - аз няма си рисковам живота- цялото училище НЯМА как да издаде дипломи. Не знам дали го разбирате
32
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До цъкащ минусиДа а в моловете прилива от качествени чехли :) Аз поръчвам дори и храна вече онлайн. Ако не поръчваш от някакви измислени сайтове всичко си идва бързо и безпроблемно. Ако не ти става - връщат го безплатно и ти пращат друг размер или ти връщат парите. Изпробвано многократно и винаги работи. Не чакам на опашка, не въртя из паркинги не кисна на спарено и не си губя времето с безполезни неща. Вместо 1 ден в мола - 1 ден повече на ски. Пък ти си цъкай минуси :)
31
7
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Така и не разбраха, че децата трябваше да са онлайн; не да ги пускат присъствено, а трябваше да оставят Бизнеса! Сега резултата се вижда.---++++++++++++В случая ДЕЦАТА са проблема,а не жертвата. Не, че те са докарали вируса, но малките нямат симптоматика и не могат да кажат, че са болни. И са като пръскачки за лозе. Трябваше нулева година да обявят за най-малките, но нямаха топки да разсърдят фейсбук мамите, за които Държавата е длъжна да им отглежда децата докато те са по кафетата.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в градския транспорт системи за филтриране на въздуха кога? Шофьорите им още пушат и миризмите се носят из целия автобус
29
10
 
13
 
! Отговори
цъкащ минуси преди 3 години
До: номер (Мен)Виж какво, аз котка в чувал и стока по интернет НЕ КУ-ПУ-ВАМ!!!И веднага обяснявам:Мой колега така се излъга да си купи маратонки. Еми, дойде само едната маратонка.След неуспешни опити да я върне, пусна обява в olx и я продаде! На човек с един крак! Луд късмет!А за жена ми купих чехли - остана разочарована. На снимката изхлеждаха съвсем различно, да не говорим че обувки винаги се мерят!
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подозирам същото да бъде и с ресторантите, ако бяха отворили днес.Най-добре според мен би било на 14-ти февруари да отворят, но не така мисли здравният министър.Поне за 8-ми март има някакъв шанс да се напълнят...
27
16
 
14
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До цъкащите ми минуси - тенденцията е такава сори. От преди пандемията хората поръчват онлайн, сега само се засили и хората видяха че е много по удобно. За какво да ходя във вмирисания мол като мога да си поръчам дрехите и обувките онлайн, а спестеното време да го изкарам на планина/плаж вместо да кисна на спарено и изкуствена светлина.
26
5
 
36
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ще оставя без коментар злорадстването за фалиралите бизнеси. Но мога да ви гарантирам, че следващото затваряне, а то ще е скоро, ще занули всичкини. Липсата на солидарност по между ни и страхът от "опасния" вирус ще ни докарат МАСОВА безработица и глад. Не се залъгвайте, никой не въведе тези истерични мерки от любов към старците...
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Неам париЕми ти като чакаш някой да ти дава, няма да имаш, ясно. *** и Пчеилчката Мая съвсем пък няма да ти дадат, те има да оправят хотелите по Халкидики, Импексите и други крадени имущества.
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Е да де, вижда се резултатЪТ: от 45% заразените спаднаха на 4-5%. Но ние да си плюем. Айде стига с това консуматорство. Трябва да се промени светът, преквалифицирайте се за по-полезни професии.
23
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
моят магазин е на ъгъл с по 8 метра витрини от всяка страна на голяма улица на партер 90кв.м нито е затварял.нито нищо продължавайте да се врете в МОЛ -овете.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Ти пита "кой ходи на кино" и аз ти казах. Нормалните хора обичащи културата ходим - на кино, на театър, на опера и на изложби. Това, че ти не ходиш си е твои проблем.
21
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете ще се въздтановят за две седмици, но вашите празни джобове и *** главо, никога няма да се възстановят.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки час се извършва дезинфекция, а в някои търговски центрове вече работят и системи за пречистване на въздуха. Във всички магазини има поставени дезинфектанти.------Разорително мало умие.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В понеделник малко да, вижте събота и неделя как ще е.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно теб никой не те е питал дали ходиш на кино. Не си съвсем нормална, след като напираш да се оправдаваш.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Аз ходя на кино почти всяка седмица и да смятам се за съвсем нормална.