Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини

Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени
1 фев 2021 14:06,
64
Моловете отвориха с малко клиенти и фалирали магазини
Снимка: БГНЕС

В първите часове след отварянето столичните молове посрещат сравнително малко посетители, показа проверка на БНР. На всеки час се извършва дезинфекция, а в някои търговски центрове вече работят и системи за пречистване на въздуха. Във всички магазини има поставени дезинфектанти.

Моловете работят с намалено работно време - отвориха в 10.00 сутринта, но ще затворят не в 22.00 часа, а в 21.00. Във всички магазини се спазват мерките за безопасност.

Много от тях днес обаче няма да отворят, тъй като са фалирали по време на локдауна. Сред персонала на някои магазини има напуснали или съкратени. В някои от затворените магазини се отварят нови.

Посетителите на моловете са малко и затова не е трудно да се спазва дистанция. Хора без предпазни маски не се допускат, както и лица под 18 години без придружител.

Очакват се големи намаления на есенно-зимните колекции, с които да се привлекат клиенти.

Почти всички магазини отвориха в един от моловете в Пловдив. Дори фирми са проявили интерес към ангажиране на свободни търговски площи. На работа се връщат повече от 800 души.

Мениджърът на търговския център Александрина Янева обясни как ще се гарантира безопасността на служителите на магазините и на клиентите.

"Почти всички от магазините, особено тези с по-голям площ имат така наречените "пипълкантари", които сигнализират за надвишен брой хора, които влизат в магазина и автоматично дава сигнал на работещите вътре да спрат да допускат хора в самия обект", каза Янева пред БНТ.

"Ограничението е до 5 човека в обекта според квадратурата, на всеки вход имаме поставен дезинфектант, на касата за нас - за персонала, лични предпазни средства като маски, преграда която е на касата“, обясни Анелия Русикова - управител на магазин

До края на месеца остават затворени заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса. Изключение се допуска за ресторантите при местата за настаняване.

От четвъртък поетапно ще се завръщат в клас учениците от 5-и до 12-и клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шлемовете трябва да бъдат разрешени за моловете, точно там ги носеха хората, малка но устойчива група редовни клиенти
55
4
 
7
 
! Отговори
Депутата преди 3 години
Короната удари непроизводствените сектори, ама ти нне става само търговия бе, трябва да има кой да произвежда.Всички да фалирате дано! Бизнесмени го раздавате, утре кво ще ядете бе , пижами в моловете ли?
54
3
 
8
 
! Отговори
Депутата преди 3 години
Дано фалирате търгашчета.Само препродажба, това ли ви е приноса бе?Хората блъскат за 40 лева цял ден! Всичко да фалира, кеф ми е!
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отменяйте всички мерки, престъпници!Ще оставите половината народ без работа.
52
0
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
"КупОвачите"???Ти май не си от най-умните във вашата махала.
51
0
 
6
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До АнонименМечтата на всеки жител на факултетО е да не работи в чужбина и някой да му дава 500 евро на месец.И какво ще направиш с тях бе Асане? Наема ли ще платиш? На мОЛ ли ще идеш? На ресторант ли ще идеш с по 20 евро порцията и то на евтинка кръчма? Като толкова жалиш пали и отивай, ама да не ревеш после, че нямало работа в строителството вече, аман от мрънкачи дето все някой друг име виновен.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса с магазините в МОЛовете е достътъчно труден и без пандемия.Направо ги сисипват с цените за наем, данъчни и т.н. и естествено това води до високи цени на стоките. Договорите за наем са за години напред и с гаранции. Направо се чуда как някои магизини оцеляват като никой не влиза а след затварянето им е цяло чудо че има някой който не е фалирал.
49
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавачите са десетократно повече от куповачите днес видях с очите си ФАЛИТИ .ФАЛИТИ. това очаква повечето търговци държавата в този момент играе ролята на НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ айде спасявайте се поеденично и по най бързият начин ВЪН ОТ БГ там поне дават да кажем 500 евро работиш не работиш това се казва социална политика а тук ако има чалъм държавата ще ти смъкне и потника от раменете
48
7
 
4
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Деса не ме пуска на мил, имали ковид. *** аз не вярвам. Няма такъв вирос, само Бойко си измисля
47
1
 
9
 
! Отговори
Селяндур преди 3 години
Ся, я на моло съм бил, сеги съм и пак че идем. На мол е добре. Топличко, става за по анцунг и чехли, дяцата търчат, а жината мери там некви парцали. Колата на сухо, музичка, народ.Има кой да та види, мацорани яко, можеш и да ги ощипеш по гАзо на електрическите стълби.Само дюнера не работи, *** жината загънала два ляба и буркан йютеница за из път. Добре, че работят молите, че и аз да изляза малко.
46
0
 
3
 
! Отговори
Миле преди 3 години
До "цъкащия минуси" извинявай че на ти но не мога да се стърпя- Не си ли чувал че със закон може да си върнеш стоката закупена онлайн? И най-малкото наложеният платеж ти позволява да се "набуташ" само едни транспортни разходи....
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък днес видях доста групички подивели тинейджъри да отиват в МОЛ-а. И не е проблемът, че отиваха там, а в поведението им. това, че преди това се возеха в градския транспорт. Всички до един без маски, пееха, крещяха и се блъскаха в останалите хора.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера какво ревете против ттези молове. Някой от вас влизал ли е в метрото в час пик?! Във вагончетата има ли дистанция?! Не сте наред!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако децата не са виновни, кой е виновен тогава. Това означава, че пандемия няма
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЗащо пишеш глупости! Ако децата Ви бяха виновни досега в училището на дъшеря ми всички учители щяха да са болни+ 600 родителя! *** не мислите като говорите бе! Ползвайте ги тия глави! Само тъпотии ръсите!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катастрофичния капитализъм на д-р Клейн- няма я на български книгата- там е разкрита схемата- използват с екризи , за да фалират малите и да се нагушат още повече големите...
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както каза кмета на Ню Йорк, скоро няма да има какво да отваряме....
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Просто много хора пазаруват онлайн.Отделно и повечето градове са заляти от магазини продаващи разни парцали втора употреба.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали безопасната дистанция, препоръчвана от СЗО е 2 метра?Защо мутрите от моловете намалиха това на 1.5 метра?Иначе, колкото и да ви е мъчно големите магазини и моловете останаха в миналото.Така е в САЩ, тренда няма как да не дойде в България рано или късно. Така или иначе стоките са едни и същи в целия свят.А който ми говори за качество - еми Амазон просто изхвърля търговец, който не приема върнати стоки. До края на 2021 ще има световна регулация.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какви клиенти очаквате по никое време.Аз като студен редовно ходех по моловете сутринта по време на лекции да пия кафе и нямаше по това време много хора.