Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско

Мерките се спазват и не може да се види турист без маска
2 фев 2021 12:00,
58
Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско
Снимка: БГНЕС

За пореден ден се образуваха огромни опашки от чакащи за лифта в Банско. Те се пропускат на малки групи, при спазване на противоепидемичните мерки.

Около 20 минути след отварянето на лифта тази сутрин вече се беше събрала дълга опашка от хора, съобщава БНТ. Противоепидемичните мерки се спазват и не може да се види турист без маска.

"Когато представя един добър продукт, той се харесва от хората и ето, виждате, че чакат на опашка", каза за БНТ маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско Иван Обрейков.

Още по темата

Работното време е променено и работата започва с половин час по-рано, за да се облекчи чакането. Десет автобуса непрекъснато извозват хора със закупена ски карта, паркингите горе са пълни.

Вече няколко дни зимният курорт е препълнен с туристи, предимно български и румънски. Факт, който се бетонира от огромната опашка пред входа на кабинковия лифт и стотиците автомобили, избрали като алтернатива пътя до ски-зоната, което пък създаде невероятни задръствания и последващо затваряне на пътя. Хората чакаха търпеливо на тройната опашка, дълга близо километър, готови да изтърпят това препятствие, за да стигнат до белите писти и да спортуват.

Въпреки заявеното притеснение на хотелиерите от масови анулации на резервациите, това не се случи. Обяснението беше едно и също - румънските туристи спасяват сезона след въведените рестрикции за задължителен PCR тест, който оскъпява почивката на чуждите гости с 20 до 30 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов да разгледа тая снимка внимателно и после да не мрънка, че заради моловете или фитнесите са се повишили бройките заразени!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мерките се спазват и не може да се види турист без маска"А на снимката гледаш и не можеш да видиш и един турист с маска.... :)) А пък са на по-малко от метър един от друг и би трябвало да са с маски.
23
3
 
13
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Да чакаш 2 часа за да се качиш да караш в окопите по разбитите писти - безценно! Важно е да Цеко да напълни джобовете, опа грешка Жирардели хахаха
22
1
 
6
 
! Отговори
мъкаааа преди 3 години
ами бедни българите !
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката бая без маски се виждат. Нищо и кюлчетата също не са там.
20
4
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хората си живеят а ние тpoловете драскаме за жълти стотинки
19
1
 
4
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
Разпускат хорицата-човещинка.
18
1
 
12
 
! Отговори
Jeyki преди 3 години
Понеже Обрейков го е казал, значи е вярно.. И журналистите, понеже друго не могат, само повтарят и преписват! Аз бях там, и с очите си видях как хората се гъчкат един в друг, не само на кабинката, но и по лифтовете горе. Огромни опашки, и никакви маски.А Обрейков обяснява пред медиите, как всички мерки се спазват, и в кабинката влизат до 8 човека. Ами то на кабинката капацитета й е 8 човека макс, и вътре седят като наказани, ако се изпълни!Но медиите повтарят и хвалят.. Нещастници жалки!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е хотелите и ресторантите на Цеко ,Цура дето уж била бивша, Велеви и тн олигарси комунисти да са пълни ! -нема вирус - Парата праи играта !
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като в цяла европа е забранено за туристи а само местни могат да карат ски. Даже в Австрия минавайки видяхме полиция да проверява преди лифта дали случайно няма други освен арстрийци. Всички ще си карат у нас тая година. Току виж се спасил сезона
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера се разходих до боровец...същата ситуация.туристите са буквално един върху друг,никаква дистанция,никакви маски,нищо!
14
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
Вече не се вика "отивам на ски". Вика се "отивам на опашка".
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се сkъсват да спазват, нито има 2 метра нито всички са със маски.
12
4
 
3
 
! Отговори
Начи скиорчета, преди 3 години
Ся ше съ поЯви чекмеджан и ше ви отговори на всички въпроси и терзания т.е. ше ве излъже пак.
11
9
 
4
 
! Отговори
турист преди 3 години
ЗЕЛЕНИТЕ ТАРИКАТИ ДА ВИ ИЗВОЗЯТ В ШВЕЙЦАРИЯ .... ТАМ МОЖЕ ДА СЕ СТРОЯТ ЛИФТОВЕ , ТУК НЕ ...
10
0
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Румънските туристи не са ли "чужди" туристи?
9
5
 
9
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Хората да *** по опашката. Гплям праз! Да живее малката зелено.ъза кукумявка, която според екорекетьорите се въдела точно по трасето на бъдещата втора кабинка!Някой интресува ли се от законната ромска сеч по Балкана?Ми не, щото ония имат брадви, бият и не плащат глоби, да не говорим да плащат екорекет.
8
9
 
10
 
! Отговори
asd преди 3 години
Направете още един кабинков лифт там! Така не е нормално. Еколозите да гонят *** по гората, дето режат дървета, а не да спират туризма!
7
0
 
23
 
! Отговори
Stan преди 3 години
Какви маски, каква дистанция...... или ние сме слепи, или снимката е стара.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките се спазват и не може да се види турист без маска.Гледам снимката и чета. Пак гледам и пак чета. Аз ли съм **** или се опитва някой такъв да ме въвлече при себеподобните си.Мерките се спазват. Един на снимката НЯМА маска. И са наблъскани кат копъърки в консерва. Физическата дистанция е една от мерките а тук не виждам да са на метър и половина разстояние.Спазват се мерките, а?