Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско

Мерките се спазват и не може да се види турист без маска
2 фев 2021 12:00,
58
Пореден ден на огромни опашки за лифта в Банско
Снимка: БГНЕС

За пореден ден се образуваха огромни опашки от чакащи за лифта в Банско. Те се пропускат на малки групи, при спазване на противоепидемичните мерки.

Около 20 минути след отварянето на лифта тази сутрин вече се беше събрала дълга опашка от хора, съобщава БНТ. Противоепидемичните мерки се спазват и не може да се види турист без маска.

"Когато представя един добър продукт, той се харесва от хората и ето, виждате, че чакат на опашка", каза за БНТ маркетинг директорът на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско Иван Обрейков.

Още по темата

Работното време е променено и работата започва с половин час по-рано, за да се облекчи чакането. Десет автобуса непрекъснато извозват хора със закупена ски карта, паркингите горе са пълни.

Вече няколко дни зимният курорт е препълнен с туристи, предимно български и румънски. Факт, който се бетонира от огромната опашка пред входа на кабинковия лифт и стотиците автомобили, избрали като алтернатива пътя до ски-зоната, което пък създаде невероятни задръствания и последващо затваряне на пътя. Хората чакаха търпеливо на тройната опашка, дълга близо километър, готови да изтърпят това препятствие, за да стигнат до белите писти и да спортуват.

Въпреки заявеното притеснение на хотелиерите от масови анулации на резервациите, това не се случи. Обяснението беше едно и също - румънските туристи спасяват сезона след въведените рестрикции за задължителен PCR тест, който оскъпява почивката на чуждите гости с 20 до 30 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - селския курорт от европейски тип. Чудя се тия чужденци дали са луд, че идват в тъпия ни курорт. 70лв дневна карта и чакаш по 4 часа на опашка. Информация онлайн коя писта е обработена и коя не няма. Номерация на пистите също няма. На горе с кола не може или може но трябва да станеш в 6:00 сутринта, за да се качиш до 7:30. Опция 30лв с такси. Като гледам такситата маи качват повече хора от кабината. Месните гледат да оправят годината за няколко дни и жулят както си трябва.
44
0
 
4
 
! Отговори
Лили преди 3 години
Никакви мерки не се спазват, днес бях там. Лудницата е пълна. Блъсканица на лифтовете. Никой не е с маска. Не смятам,че трябва да се разчита само на чужденци в Банско, а да се разчита на българите защото ние сме тези които пълним заведенията на пистата и си поръчваме а не чужденеца който е на олинклузи и си носи чай в термос и сандвич взет от блокмасата на закуска.
43
0
 
2
 
! Отговори
ШАРО преди 3 години
МАШАЛЛА ! ДОБЪР АПЕТИТ НА КОРОНАТА !
42
0
 
2
 
! Отговори
боро преди 3 години
До SandoЧе то масово на закрито са без маски, че и си ходят на шано барчета и кръчмета, хванахте се за хората дето искат да спортуват на чист въздух! Аре да видим дали във фитнесчетата някой спазва квото и да било?
41
2
 
0
 
! Отговори
Sando преди 3 години
Какви мерки се спазват ... то се вижда на снимката повече от половината са без маски. Да не говорим че сте ги пускали тези туристи без тестове.
40
0
 
1
 
! Отговори
Lawyer преди 3 години
И всичко това заради "зелената мафия"!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
До Анонимен 40Абсолютно! Факт!
38
0
 
1
 
! Отговори
Вл. Анастасов преди 3 години
Тази снимка я показвайте на Тома Белев.
37
1
 
1
 
! Отговори
тъп народеца ли е? преди 3 години
До Анонименне се знае, знае се че 3 пъти преизбираха един човечец с шкафче пълно с 500 евро банкноти и бащицата на обществените поръчки
36
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Еййй, всяка година едно и също. И втори лифт продължава да няма заради упоритите кратуни - зелените. И ей така все ще висят хората като прани ***. И тва във времена на ковид, когато има отлив. Представяте ли си да нямаше ковид и чужденците да бяха тук, висене, яко висене, батко.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 3 години
До АнонименПредпочитания. Защото Банско има какво повече да предложи пред румънските!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧе кво ще сравняваш открито със закрито въобще?
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност сме номер 1 по нещо в света. По най *** народ :)
32
0
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Банско е призрачен град, какви лифтове какви пет лева
31
0
 
4
 
! Отговори
Бени преди 3 години
Предпочитам да чакам на лифт отколкото да се навра в мол или Лидл частно
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли нема у Румъния една ски писта, че се бутат да идват тук?
29
2
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Много си неумен, моето момче. Ако се спазваха безусловно наложените противоепидемични мерки, нямаше да се налагат т.нар. локдауни за определена част от бизнеса. За да потръгне тази част от бизнеса епидемията трябва да затихне. Ама като гледам, масата умници нито спазват мерките, нито искат да се ваксинират и кръгът се затваря - пак локдаун. Пистите и хотелите на Банско сега работят, но като гледам опашката без маски, няма да продължи особено дълго и тогава пак ще има рев- убиват ни бизнеса и пр.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега пак излезте да обяснявате по еди коя си скала, къде е най-опасно от заразяване. Това е поредното безобразие в нашата мила родина.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевадно от вече година е, че целта на цялото занятие и у нас, и в останалите държави, е да се смачка дребния и среден бизнес.Има ли още наивитети, които да вярват, че някой се е закахърил за здравето им?Боже, ако има чак толкоз наивни, някой трябва да ги подбере и да ги затвори с маски и шнорхели нейде далеч, за да можем останалите да си отдъхнем и да живеем нормално.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега, ако може някой да обясни, защо да не мога да седна да пия едно кафе на заведение с приятели.Ще напрамвим почти година - и по света, и у нас, с безумни ограничения и некадърно управление.