Арестувани след незаконен лов край Хисаря

Бракониерите нахлули в частно ловно стопанство
3 фев 2021 20:15, Ния Христова
8
Арестувани след незаконен лов край Хисаря
Снимка: Pixabay
Арестувани ловци за незаконно убийство на седем диви прасета край Хисаря. Мъжете са влезли в частно стопанство. Убили животните и след това ги разфасовали.  Полицията е установила и разпитала 17 от ловуващите мъже.
 
Бракониерството е извършено в ловен участък "Габровица". 
 
"На 30 януари, събота, около 14 часа следобед, дружинката на село Красново излиза на организиран групов лов на хищници – чакали и лисици. С тях е бил и горски стражар. Те обаче навлизат в частното ловно поле и отстрелват 7 прасета, 6 от които са женски. Това застрашава популацията на дивеча за една цяла следващата година", разказа пред Нова ТВ Иван Яков, който е един от концесионерите на ловното стопанство.
 
Извършителите на деянието вече са установени. От Държавно горско стопанство – Хисаря заявиха, че разследват действията на своя служител и ако вината му се докаже, ще му бъде наложено дисциплинарно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ПУШКИТЕ СА ИМ В ТРАКТОРИТЕ И КОМБАЙНИТЕ....КОМУНЯГАТА ПЕНЧО НЕСТОРОВ ИНСТРУКТИРАШЕ...СТРЕЛЯЙТЕ ПО ВСИЧКО...САМО НЕ ПО ГОРСКИЯ
5
0
 
1
 
! Отговори
Стоев преди 3 години
Че то 90%отловджиите са и бракониери.Тия просто са ги хванали
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия авджии са аджамии...Ако си бяха гърмели в горското държавно-нищо немаше да им направят. *** са влезли в частното на некой ГРОБар...Ся ще си отседят 2 годин у следствения арест.А ,че са ***-няма съмнение...
3
0
 
1
 
! Отговори
Хисарския поп преди 3 години
Шиши добре ли е?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябва по закон такива неандерталци да можеш да ги гръмнеш безнаказано след това ...или да ги метнем в някой вулкан за повече зрелище :)
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злите езици говорят, че Винаги при бракониерски лов, в групата имало държавен хрантутник. Я полицай, я горски, я от съдебната власт, няма празно.