Жители на Кости след потопа: Дойде страшна вълна, няма спокойствие

Кметът поясни, че хората ще получат обезщетения за щетите
3 фев 2021 14:45,
15
Жители на Кости след потопа: Дойде страшна вълна, няма спокойствие
Снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение беше обявено вчера сутринта в царевското село Кости. След силния дъжд в понеделник река Велека излезе от коритото си и заля къщи и дворове. Наложи се евакуация на хора. Това е второто наводнение в рамките на 15 дни.

Кметът на населеното място Антон Ангелов обясни пред Нова тв, че частичното бедствено положение ще бъде отменено вероятно утре или най-късно в петък.

"Ситуацията вече се нормализира и водата се оттегли. Хората започнаха да почистват своите домове и смятам, че до няколко дни всичко ще е наред", допълни той.

Местните разказват, че населеното място е било потапяно няколко пъти. Изчисляват, че случаите на наводнения са над десет в рамките на около 5-6 години.

"Дойде страшна вълна и заля целия етаж. Исках да застраховам дома си, но когато казах, че става въпрос за Кости, ми казаха, че не може", каза Златин Кушев.

Златин до късно снощи се е опитвал да отводни дома си, но на първия етаж все още има вода.

"Тази нощ беше малко по-спокойна, но пак няма спокойствие, защото ние сме винаги в напрежение и днес трябва да се изчисти водата и калта. Сега е невъзможно тук да се живее", каза той.

Кметът поясни, че хората ще получат обезщетения за щетите по домовете им. Сериозно засегнатите домакинства са десет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ???То и на 1 май 66-та при Згориград нищо не е станало. 500 убити. 2000ранени. И 150 къщи не са разрушени. И в София при строежа на НДК не заля околните кооперации. И при Белослав 1978-*** не се обърнал понтонен мост и 63-*** не са загинали. И т.н. и т.н. Не разбрахте ли соца 3-пъти фалира!!!!! Не е сменен доброволно!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Никой няма и не иска да ги застрахова. Това е същото като да знаеш, че ти остават дни и да се застраховаш"живот". Щетата е на 100% сигурна. Мислех, че само "братята"строят къщи по дерета и в реките. Но се оказа, че и нашето племе строи в меандри на реки и стари речни корита. После олеле! Кога на българина ще му дойде акъла без тояга не знам? Държавата трябва да го спасява и от глупоста му. Това щях да го твърдя и Нинова, или Радев да бяха премиери. Пази боже! Въпроса е принципен!
12
1
 
5
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Застраховка + по възможност да не живеят до река ,но на българина мисленето му е трудно
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застраховки, нещо?! Сигурно и един от селото няма (освен, ако не е някоя вила на умен човек). Щом пестите по има няма 30лв. годишно от застраховка, няма да ви се помага. Научете се малко на цивилизовани ценности, бе... Седят на тръни да не им залее реката копторите.
10
4
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Казваш, че прочутия режим на демократите за тези 31 години е направил канализация по селата и там нямя външни тоалетни, вместо да пълни чекмеджетата с пачки.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е ,че сена също преля демек Париж е на едно дередже с Кости...Беднийй ми българино , що не си остана във....Възраждането
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не вземат да ги обезщетяват за наводнени незаконни постройки.Иначе българинът е пословичен с реването че плаща 20-30лв годишен данък имот, но после смята че е задължение на кмета да им плати щетите
7
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Защо така преди 1989 година селото не се наводняваше, а сега при управлемието на мутрите само за 5-6 години се е наводнило над 10 пъти?
6
1
 
7
 
! Отговори
vvv преди 3 години
Невероятно красиво село, живописна местност. Съчувствам на пострадалите. Нови язовири не са ни необходими- имаме достатъчно. Проблемът е на централно ниво и се състои в пълното занемаряване и безугледнит кражби на средства за поддържане на водоемите и речните корита.
5
0
 
1
 
! Отговори
Kuro Tores преди 3 години
До АнонименНедей така коментирай не се знае тия пластмасови *** нищо чудно да са дошли от реката
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че кво им е на дворовите? типичен двор за всяко село на Балканския полуостров.
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я им вижте дворовете,бутилки,найлони,дървета ,кофи,легени мърлява работа брей.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С парите от онова чекмедже да бяха направили нови язовири, както правят умните хора по света.
1
2
 
11
 
! Отговори
обезщетение преди 3 години
От Тиквата? я не ме разсмивай!