Разчистиха срутището край Елисейна, трафикът е възстановен

Екипи ще обхождат опасни трасета превантивно
7
Разчистиха срутището край Елисейна, трафикът е възстановен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възстановено е движението по пътя Своге - Ребърково в района на с. Елисейна.

Обрушени са скатовете и е почистена скалната маса, с което се осигурява безопасното движение на пътуващите в участъка, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата
До месец предстои да бъдат предприети мерки за трайното укрепване на най-големия скален къс на срутището при с. Елисейна.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно в дефилетата и планинските участъци. От обилните валежи от сняг и дъжд в последните седмици, интензивното снеготопене и големите температурни амплитуди се активизираха редица срутищни процеси. С повишаването на температурите нараства опасността от активизирането на нови геодинамични процеси.

В тази връзка председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски разпореди на областните пътни управления и на пътноподдържащите фирми да извършват постоянни обходи на трасетата, на които има опасност от свличане на скална маса.

Работата им се подпомага и от екипите на тол контрола. При опасност от големи срутища превантивно ще се затварят пътни участъци, за да се гарантира безопасността на пътуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай чекмеджан с колко се нагуши от срутището?
4
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Очевидно някой без елементарни познания по български език - когато не ти достигат знания започваш да си измисляш думички за да запълниш празнината. Навремето имаше енциклопедии, 2 тома, бяха задължително попълнение във всяко семейство с образование над основното, сега има детски книжки с принцове, които обичат момченца и принцеси, които носят панталони. Света за съжаление отива по дяволите.
3
1
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Апелират да караме внимателно - тея от АПИ най-често апелират, вместо да работят.. Къде да внимавам по напред - за дупки, за завои, джигити отпред, отзад, за изпреварващи в насрещното, сега полицаи в храстите, за излизащи без предимство на главния път, сега и склоновете да гледам и да внимавам за летящи камъни.... Апелирам апелиращата АПИ по-малко да апелира и даа си върши работата!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не вали скоро.
1
2
 
1
 
! Отговори
кескьосе преди 3 години
Еее, не, не! Това е популизъм. Истинският премиер щеше да направи планините равни, а пустинята - море.