Реки и язовири преливат, наводнения и свлачища в страната

Частично бедствено положение е обявено и в бургаското село Димчево
3 фев 2021 07:39,
33
Реки и язовири преливат, наводнения и свлачища в страната
Снимка: БГНЕС

Продължава борбата с наводненията и свлачищата в страната. Вчера река Велека излезе от коритото си и потопи десетки къщи в бургаското село Кости, а водата заля и пътя Ахтопол - Синеморец.

Частично бедствено положение беше обявено и в бургаското село Димчево, което беше засегнато при наводненията преди дни, съобщава Нова тв.

Работата в района на язовир "Ивайловград" продължава. Водата там излиза през преливниците. Заради повишеното му ниво е залята и спряна помпена станция "Вълче поле". Няколко села в района са без вода.

Късно снощи беше съобщено, че прелива и язовир "Пчелина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте клипове в Ютюб за наводнения в Швейцария за 2019/2020. Вижте какви мерки са предприети и дали погромите заедно с тоновете *** могат да се сравнят с тези у нас!?Вижте също така във всяка западно европейска държава какви мерки се вземат след наводнения!
28
0
 
2
 
! Отговори
Това е наследството преди 3 години
На любимият ви лойко.От тук нататък това ви чака,ходете и гласувайте пак за него.Овце.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах на картата в какъв район е Костино. Гледах и репортажите. С какъв акъл можеш да си направиш конвенционална къща в меандра на река! И застрахователите отказват да ги застраховат. 12 наводнения за 5 години. През 90-те идваха от Алинц специалисти да ни учат на застраховане. Ами 60% от застрахованите имоти щяха да откажат да застраховат. Построени на безумни места. 100%риск от щета. В Бяла Слатина, пострадалите къщи от голямото наводнение всичките в старото корито на рекара!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26,така е! Но в повечето правителства все се намира някой, който да влага мисъл и мерак "на полза роду", както казваше един нашенски политик преди време. И не само на думи, а и на дела
25
0
 
0
 
! Отговори
До МЕРИ преди 3 години
Виж какво стана в Париж къде е Сена,и как плуват лодки пред Лувъра !!!Мери,Мери,куха лейко!
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вайкай се и чакай НЯКОЙ да дойде да ни оправи?!?!?Така е след като БКПто изби интелектуалците и заможните селяни в лагерите за да им ограби земите и имуществото! Селияндуристанските партийци от всякакъв вид и поколение не могат нито себе си нито народа да отправят! Доказаха го многократно и се показаха като най отявлените готованци до днешни дни!Истински можещите българи отдавна не са в България!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На човек свикнал само да получава и да намира кусури,нищо и никога няма да му е в ред. Световни шампиони по вайкане сме ! Точно такива като теб има доста! Искат нещо ,ама не знаят точно какво,,.Бедноста е най справедливото наказание за глупоста" е казал един велик човек! Вайкай се и чакай НЯКОЙ да дойде да ни оправи?!?!?Шампионатът на глупостта отдавна приключи! Видяха се червените кусури и отрочетата които създадоха, които в момента са ви стъпили здраво на вратата и ви масажират! :))))))))
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия гори бе хлапаци.В цял свят такива потопи и наводнения ги има и ще ги има при обилни валежи и снеготопения.България не е изключение,философи дървени! Никое правителство не е виновно за природни бедствия!
21
2
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
На човек свикнал само да получава и да намира кусури,нищо и никога няма да му е в ред. Световни шампиони по вайкане сме ! Точно такива като теб има доста! Искат нещо ,ама не знаят точно какво,,.Бедноста е най справедливото наказание за глупоста" е казал един велик човек! Вайкай се и чакай НЯКОЙ да дойде да ни оправи?!?!?
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изсякоха горите , а сега имало наводнения, а какво да има . На нас все правителството ни е виновно, а хората са най виновни с тяхното поведение. Всички гледахте по телевизията *** в реките и те ли са от правителството. *** народ слаба държава.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кое управление доведе България до по-добро? Я кажи? На колко годинки си и колко управления помниш,мушмороко???От 76 години насам - нито едно! Казвам го тава сравнявайки бивши соц държави като Източна Германия, Чехия, Словакия и Унгария! Бяха си добре преди както и сега! Редяхме се на опашки и правихме/проверявахме почасово списъци с имената на хората желаещи да закупят техните стоки!
18
1
 
3
 
! Отговори
до 18-МЕРИ преди 3 години
Не си чула ,ни видяла във западна Европа за наводнения ? И ..И това доживяхме ,очевадни неща за всички ,някой да не бил видял! Браво!Непрекъснато се случват и телевизиите ги показват,с жертви и разрушения! Цъкни само ,,Наводнения в Западна Европа" и ще видиш много неща ,дете заблудено и наивно!
17
0
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
А кое управление доведе България до по-добро? Я кажи? На колко годинки си и колко управления помниш,мушмороко???
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато дойдат избори българина неходи да.глссува а ходи за гъби Но на тези избори дано отиде до урните Защотото просто това управление на герб доведе България до лошо
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Незадруго давам Швейцария за пример! Така са си изпипали нещата точно в тази сфера и наистина са за пример. Учат се от грешките си и не ги повтарят! Четири обединени нации в културата и мъдростта! Дано Киро Брейка някога направи видео с някоя швейцарска язовирна стена!
14
3
 
2
 
! Отговори
мери преди 3 години
Аз се чудя те алпите нямат ли сняг не се ли потпят и влижа в реките че толкова страни не съм чула за наводнения никаде във франция италия германия австрия а единствено ние всяка година имаме наводнения и с жертви и хората вече свикнаха с това все едно е нещо естествено. За това кой е отговорен всички депутати кметове областни и др служители държавни си имат по една незаконна вец и за какво им е да мислят за народа ам да се дявят това им е тезата затова и ще се наводняваме ката ден
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нашия добър, умен и честен Народ си изхвърля ненужните неща където му падне, затова сме на тоя хал.А иначе политиците били лоши, нали :)В този случай политиците наистина нямат вина, може би трабва да поставят повечко камери и по безкомпромисно да глобяват тези които заслужават!В Швейцария например няма да мигнат докато не намерят замърсяващия нехранимайко!
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се срива след Тиквата........., но няма проблем, отново, ще купят изборите и ще са на властБКПто никога не е губило властта за последните 76 години! Никой никого не купува а само отдава по другарски и " народен театър"!
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъжд вали, а на путинистите пак Бойко им е виновен за пълните язовири :)))Съвсем изтрещяхте от глад!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и не събира тонове боклууук както у нас!Ами нашия добър, умен и честен Народ си изхвърля ненужните неща където му падне, затова сме на тоя хал.А иначе политиците били лоши, нали :)