Дни наред чистят незаконно сметище, камиони затъват в калта

От Община Русе са изнесли над 60 тона боклук за 2 дни
6
Дни наред чистят незаконно сметище, камиони затъват в калта
Снимка: БГНЕС

Само за 2 дни служители на Община Русе са изнесли над 60 тона боклук от нерегламентирано сметище в квартал "Тракцията" в града.

Разчистването обаче ще се забави, тъй като камионите и тракторите, които извозват боклука, са затънали в калта и са преустановили разчистването, съобщава БНТ. То ще продължи при по-добри метеорологични условия, когато превозните средства могат отново да влязат на нерегламентираното сметище. Работата им няма да е лесна, защото с битови и строителни отпадъци е затлачено и цялото дере, което преминава през района.

Борис Велев повече от 15 години живее в квартала. Казва, че много от къщите в Тракцията са незаконни, затова нямало и контейнери. Не им оставало нищо друго, освен да използват близкото дере за сметище. Но според него не само хората от квартала са виновни.

"Живеещите, да кажем, да хвърлят торбичка, шише. Ей такива работи. Това са странични хора, идат, хвърлят с камиони. Не им пука", споделя Борис Велев.

Думите му се потвърждават и от Волен Лютаков, който работи като охранител в една от близките фирми.

"Аз съм бил свидетел – дори на пътя са хвърляли някой път боклуци, битови отпадъци, от строежи, примерно, строителни материали… Явно фирми. Може би имат такъв навик, понеже знаят, че няма санкции", каза Волен Лютаков.

Той споделя, че когато става въпрос за общинска собственост, хората се отнасят безотговорно. И затова са необходими сериозни санкции. А според Борис Велев и това няма да помогне.

"На българина можеш ли да му направиш контрол? – Не можеш. Той е научен на хвърля и толкоз. И той ще ти каже: какъв си ти, че да ми правиш забележка", каза Борис Велев.

А парите за почистване на незаконните сметища идват от общинския бюджет, който пък се попълва от данъците на жителите на Русе.


6
Още от Страната
Българи създадоха изкуствен интелект и го кръстиха "Гала"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За два дни - 60 тона...
Това са 2 - 3 камиона с ***. Направо са се пребили от работа.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За какво ги чистят? След малко време ще е същото. Глоби трябват здрави...само така се оправят нещата
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Инспекторите могат да наминат и през горубляне на един тир паркинг с име комко. Яко се загробват всякакви отпадъци и то с тонове, гора се изсича, горива се приточват и съхраняват по някаква схема от един дългокос патрон със седмица. Тя и фирмата му такава МъКа транс, като дейността.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Живея отвъд океана - аз ако си изхвърля *** на различно от обособеното за целта място (близкото дере примерно), веднага някой който ме е видял ще се обади на полицията и ще ми треснат една приятно голяма глоба. Като платиш един или два пъти знаетели какъв вълшебен ефект има? Всичко е чисто както трябва да бъде
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може с контрол и още как... Да не мислите че по белите държави по друг начин са ги научили
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАМАЛЕТЕ РЯЗКО ПЛАСТМАСОВИТЕ ОПАКОВКИ