Над 15 700 ученици от Пловдив и областта се върнаха в клас

Това са учениците от 7, 8 и 12 клас
4 фев 2021 14:20, Ния Христова
1
Над 15 700 ученици от Пловдив и областта се върнаха в клас
Снимка: БГНЕС
"15 709 ученици от Пловдив и областта от днес възобновиха присъствените учебни занятия. Това са учениците от 7, 8 и 12 клас", заяви в интервю за Радио Пловдив Рангел Райчев, главен експерт в Регионалното управление на образованието.
 
Във всички учебни заведения са взети необходимите противоепидемични мерки.
 
"Строго се спазват всички мерки. На всички учители и непедагогически персонал са направени инструктажи. На входовете на всяко едно училище, са поставени дезинфектанти и термометри. Задължително ще се носят маски. Във всяко едно училище са закупени пречиствателни устройства на въздуха", обясни Рангел Райчев.
Още по темата
 
Той обаче съобщи, че се увеличава броя на учениците, които са подали заявления за дистанционно обучение от разстояние. Общо подадените молби са 500.
 
"Разрешения за обучение от разстояние в електронна среда могат да издават и директорите на училищата при определени условия. Но нашите данни показват, че над 500 ученици са се възползвали от това право и се обучават в електронна среда. В последните дни техния брой се увеличава. Ежедневно получаваме между 5 и 10 заявления от родители, които искат децата им да се обучават в електронна среда от разстояние. В последните дни преобладават заявленията за ученици от 7 и 12 клас", обясни Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
След още една вълна като ноември наесен ще иска ли някой присъствено?