Оформен, атрактивен и с картинки: ЛСД върху пъзел в Пловдив

Шареният хартиен пъзел с 30 дози дрога е открит у 20-годишен младеж
4 фев 2021 17:30,
17
Оформен, атрактивен и с картинки: ЛСД върху пъзел в Пловдив
Снимка: БНТ

В Пловдив откриха наркотик ЛСД, който се предлага под формата на хартиен пъзел с картинки.

Прецизно оформен, стриктно дозиран чрез пунктирни линии и украсен с картинки - в такъв атрактивен и невинен вид се предлага силно халюциногенният наркотик ЛСД в Пловдив. Шареният хартиен пъзел с 30 дози дрога е открит у 20-годишен младеж, стар познайник на полицията.

Противоепидемичната обстановка и социалната изолация са довели до лек спад на престъпленията, свързани с производство, разпространение и употреба на наркотици, отчетоха от пловдивската полиция. Затова пък криминалният контингент става все по-изобретателен.

С увеличаване на присъственото обучение, патрулиращите полицейски екипи в районите на училищата ще се завърнат с удвоен състав, обявиха пред БНТ от полицията в Пловдив.

"Въпросният наркотик е водоразтворим и с цел да бъде по-лесно разпространяван, като се разтвори, се наслоява определената доза върху хартията или картончето. Интересното е, че за първи път с такъв начин на предлагане на наркотика - изображение на детска рисунка - да не буди никакво съмнение, че това представлява наркотично вещество", съобщи гл. инспектор Кръстьо Булкин от Криминална полиция в 3 РУ-Пловдив.

Когато хартията попадне в устата, ефектът на наркотика продължава между 6 и 12 часа, в които човек не различава реалността от въображаемото.

"Човекът може да не отчете опасност, която е реална. Има случаи на хора скочили от височини с идеята, че имат крила или че не е толкова високо, колкото е наистина", каза психологът Петя Драганова.

"Такова вещество не се изчиства напълно от организма и може да циркулира дълго време вътре и след година може да се прояви като флаш бек... отново може да получиш халюцинация без употреба, изведнъж както шофираш или както си ходиш", обясни Даниела Димитрова.

По време на дистанционното обучение психолозите от Центъра по превенция на наркотичните вещества в Пловдив изнасят своите лекции пред учениците онлайн.

"Ние се стараем да въвличаме децата в дискусия, като задаваме въпроси, защото много пъти децата пробват наркотици заради свои връстници съученици, за да бъдат приети в някаква група", каза Петя Драганова.

Като част от превенцията, се възстановяват и патрулите в районите на училищата.

"Сега със завръщането на по-големите в класните стаи, ние допълнително ще активизираме усилията си в тази насока съвместно, разбира се, със службите при МВР", каза Галина Андреева, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

Близо 800 са задържани за наркотици през миналата година, от тях 26 са били непълнолетни деца, отчитат от пловдивската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
90-те имаше портретчета на Гобачов по дискотеките, но те бяха с екстази. Бяха с различни цветове според съставките и силата.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф..и това е за новина? Дружи важни неща явно няма. Всичко в БГ е супер.
13
0
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Продаваха "картони" навсякъде през 90-те, потвърждавам. Дори в малките провинциални градчета.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахаLSD в дискотека през 90-те в БГ ... too much!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато хартията попадне в устата, ефектът на наркотика продължава между 6 и 12 часа, в които човек не различава реалността от въображаемото."И това е лошо, защото ... ?О да, това не е лошо. Ама да се насвяткаш с 1 бутилка ракия и 1 уйски и послед да удариш 2 бири и да не различаваш пода от небето 12 часа, а псолед 2 дена да си, като възстановяващ се от тежко заболяване, си е наплно ок и нормално.
10
0
 
9
 
! Отговори
10 преди 3 години
До Анонимен 11Ти журналист или милиционер си? :)))))))))))))
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 ти монтанеца от гол.бг ли си ?
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелее, бУлгарските псевдожурналя съперничат по интелект единствено на нискочелите служители на МВР!!! И те като тях откриват топлата вода десетилетия след като е окрита в останалата част на света.П.С. Американците имат някои много интересни и подробни изследвания върху ефекта от употребата на ЛСД (резултатите от тях са достъпни във всички големи научни портали), доказано е, че не презизвиква никакви увреждания и дълготрайни ефекти!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бившо ченгеАз ако те видя, най-вероятно ще се напикая от смях
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под тази си форма съществува от поне 50 години, на мен лично ЛСД на картон ми е попадало още преди 15 години.
5
13
 
2
 
! Отговори
бившо ченге преди 3 години
Ми което не става с бой,става с много бой!Като го прекарам през стъргата,и ще забрави завинаги що е това наркотик и има ли почва у нас!На времето само като ме видеха,и се напикаваха!Ама сега е безхаберие!Викат му демокрация!
4
1
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Това е телевизор LSD. Гледаш каквото си поискаш.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва да им се причува "Lucy In The Sky With Diamonds" и да им се привижда "Yellow submarine"
2
3
 
9
 
! Отговори
да се легализира преди 3 години
Няма причина ЛСД да е забранен. Трябва да се разреши както и ДМТ
1
0
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Всичко ново е добре забравено старо! Това не е "пъзел" а е перфориран картон (Blotter) напоен с ЛСД. Дозите обикновено са на квадратчета 5x5mm за малка и 10х10мм за голяма.Същите такива с най различни шарени картинки бяха много популярни през 90-те години. Навсякъде в дискотеките ги продаваха.