Кметът на Сливен: Смъртта на Атанас Скатов е огромна загуба

Алпинистът бе почетен гражданин на родния си град
14
Кметът на Сливен: Смъртта на Атанас Скатов е огромна загуба
Снимка: БГНЕС

Смъртта на Атанас Скатов е огромна загуба за сливенската общественост, заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Към семейството и близките на алпиниста той изрази дълбоки и искрени съболезнования.

Още по темата
Атанас Скатов е родом от Сливен и както е известно днес загина в опит да покори пакистанския връх К2.

"За пореден път природата показва силата си. Ще запомня Атанас Скатов с високите цели, които винаги си поставяше, огромните енергия, хъс и плам, с които говореше за алпинизма. В паметта си винаги ще го свързваме с върховете", каза още кметът Радев.

Известният алпинист е удостоен със званието "Почетен гражданин на Сливен" през 2015 г. Година по-късно получава грамота за цялостен принос за развитието на родния град, носител на награда "Златна България", спортист на месец май 2014 г. за изкачването на връх Еверест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шерпите не обичат солови играчи и това е крайно време да се разследва, след смърта на Боян.....Шерпите са си местните бизнесмени и си гледат интереса! Боян с диабет тръгнал върхове да катери! Другият пък решил да бъде веган и алпинист на 8000 метра надмоска височина при минус 40 градуса!!!!!Та шерпите пак го отнесоха! :))))))))
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смело момче. Упорито, че и веган!!! Поклон! Съболезнования на майка му!!Не съм сигурен че упоритостта във веганството при онези условия му е помогнала! На минус 40 градуса при поразреден кислород и километрични катерения калорийте изгарят буквално за минути! Упоритостта във сферата на глупостта се заплащат скъпо!
11
1
 
4
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Смело момче. Упорито, че и веган!!! Поклон! Съболезнования на майка му!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шерпите не обичат солови играчи и това е крайно време да се разследва, след смърта на Боян..
9
0
 
3
 
! Отговори
Kim che nun преди 3 години
Po dobre da si beshe rabotil stroitelstvo
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веган на сериозни минусови температури!!!!!! Хранителният режим според мен би трябвало да бъде съобразен с атмосферните условия! Сланината е меко казано задължително ястие при такива ниски температури! Ескимос боб не яде!Представете си колко калории гориш движейки се пеш с километри при минус 40 градуса!!!!!Бог да го прости!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо? За лекарите и въобще за мединските лица които си загубиха живота по време на работата си покрай ковид не направихте толкова новини. Големи сте лицемери, медиите. Днеска цял ден четем за един алпинист, който за кеф си е рискувал живота.
6
0
 
4
 
! Отговори
БАИР БУДАЛА преди 3 години
УМРЕЛИТЕ ПО ВИСОКО....СА ВИП. ПОРТИТЕ ГОСПОДНИ СА ОТВОРЕНИ ЗА ВСИЧКИ
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечтата на алпиниста е да качи на най-високото.И когато го направи,вече няма цел в живота си.Няма какво да изкачва,и няма за какво да живее.Който е изкачвал К2 се е връщал пак да го изкачва,и така докато не се завърне.Иначе животът няма смисъл.Един комарджия изгубил работа,къща,семейство и близки.Един го пита защо го правиш?Ти се самопогуби.А той го погледнал и само го попитал ,,Ти комар играеш ли?'' Оня казал ,,Не''.Тогава геймблъра му казал ,,Ми тогава защо живееш?'' Така и с ,,баир-будалите""
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пича вършеше нещо полезно, щеше да е загуба. Не виждам какво полезно е вършил.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еверест си е просто туристическа абстракция но К2 си е най сериозно предизвикателство за всеки алпинист, не е трябвало да търси най голямото предизвикателство и то в такъв кратък прозорец но вече е късно за друго .Поне опита но на каква цена.
2
0
 
10
 
! Отговори
35162 преди 3 години
Още една нелепа смърт. Още един силен мъж, загинал заради... заради каквото и да е загинал, то не е по-важно и по-ценно от неговия живот...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости!