Хубавото време накара столичани да излязат от София

Трафикът в петък следобед е бил интензивен
Обновена: 6 фев 2021 07:55 | 6 фев 2021 07:30, Петя Славова
17
Хубавото време накара столичани да излязат от София
Снимка: БГНЕС

Интензивен е  бил трафикът вчера следобед по Цариградско шосе в София, съобщава БГНЕС. Хубавото време през февруари вероятно е причина много граждани да приключат по-рано последния официален работен ден от седмицата и да се отправят на път към провинцията.

Основната пътна артерия, по която стотици автомобили напускат столицата, бе сериозно натоварена. Прогнозата за времето е за обещаващите 16 градуса, а слънцето щедро огрява града.

По-рано в петък от Пътна полиция съобщиха за нова специализирана акция, която ще продължи до неделя и използваха случая да призоват водачите към отговорно поведение на пътя.

Акцията ще обхване както населените, така и извъннаселените места. В извън населените места ще се следи за неправилно изпреварване, неправилно движение по пътното платно, както и за водачи с агресивно и неадекватно поведение на пътя.

Тъй като вече много автомобили са оборудвани с видеорегистратори, пътните полицаи призовават гражданите да сигнализират при нарушения на пътя.

Органите на МВР отчитат спад от 30% на починалите участници в движението през януари тази година, спрямо януари 2020 г. Целта на властите е тази тенденция да се запази.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Освобождението на България, София е бил градът с най-многобройно българското население в царство България. Останалото са провинциални комплекси.
15
2
 
4
 
! Отговори
Рамбо преди 3 години
До 1,7и14.Драги софиянци, не забравяйте,че София допреди освобождението е било едно село с паянтови къщи направени от кал и дървен плет и по една щастлива случайност е станала столица на България.Кажете ми един възрожденец,революционер, писател, интелектуалец от София.Няма,няма и да има.
14
2
 
3
 
! Отговори
Софеанец преди 3 години
София няма софиянци
13
2
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
За такова време старите хора са казвали ,че е болно време ..
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея бастуни само разнасят вируса вече 1г . Не случайно комунистите да ги биели по кратуните 50г . Все ми е там кой кореняк, кой от друг град. Се едни и същи бай ***.
11
1
 
7
 
! Отговори
Sperko преди 3 години
Разбирам ги кореняците софиянци, разбирам ги и външните, аз самият съм такъв. Истината е че всички сме жертви на алчност и некадърна политика. Нека редовните граждани да не се мразим един друг, а да насочим недоволството си към виновните, всички ги знаем кои са ТЕ.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната настъпва !!!!!!!!!!!!!!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Да не се връщат ама в провинцията глад
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяндурята (ЕН,РК,КН,РА,ВН,ЕН,СТ,СН,ОВ,СО,У)да не се връщат обратно най-добре.
7
4
 
11
 
! Отговори
Селянията от София преди 3 години
Столичани се връщат по родните си места. Правят се на големи столичани, но селското зове и селският манталитет си остава до живот и се предава от родители на деца. Така че дори и родените деца от градските селяни ще бъдат също градски селянчета. Селянията може да стигне дори до генетично ниво.
6
1
 
2
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
А по родните места дали ще се сещат да следят информацията за Covid?
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- обичам, когато столичани се изнесат от София. Градът става много по- приятен
4
0
 
12
 
! Отговори
факт преди 3 години
Петя славова... Не виждам логично обяснение на последния абзац в статията. Изпийте си кафето и редактирайте, защото станахте смешни, жалки и омразни...
3
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
КАТ били експерти по ваксиниране и дават съвети.....
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич да не се връщат тези ***.
1
5
 
13
 
! Отговори
Столичани в повече преди 3 години
Да не се връщат!