Пътят към голяма пловдивска болница: На дупки, без асфалт, непочистен...

Още сигнали от HelpBook - нерегламентиран паркинг, опасна шахта без капак
6 фев 2021 16:56, Анисия Иванова
22

Снимка: Helpbook

Тези дни в платформата на Helpbook.info получихме притеснителен сигнал от град Пловдив относно положението, в което се намира пътят до голямо здравно заведение: “Състоянието на пътната настилка на бул. „Северен“ в района на болница "Св. Иван Рилски“ е изключително лошо. Така е от години и се чудя кога ще се вземат мерки и как може да има толкова лошо състояние на инфраструктурата и то около голяма болница. Има огромни, дълбоки и големи дупки в асфалта, а там, където има павета, те са пропаднали и пътят е на вълни. Това затруднява движението на колите и се налага да карат в насрещната лента. Изключително мръсно и кално е целогодишно и това се разнася из целия град. Този булевард не се почиства. Всичко описано се отнася и за пространството между МБАЛ "Св. Иван Рилски“ и ДКЦ 3 отстрани. Този булевард е за основен ремонт“. Молбата е за спешно взимане на мерки.

За затруднено придвижване ни съобщи друг наш потребител от район „Триадица“ в столицата: „Поради десетките неправилно паркирали коли по цялата ул. „Васил Стефанов“, и особено в частта към комплекс Елизиум, разминаването на коли е невъзможно. Ежедневно стават скандали между шофьорите и е въпрос на време някой да пострада. Няма да е зле да вземете мерки преди да има сериозен инцидент и да се стига до медийно отразяване и чак тогава да се задействате. Отговори от типа, че е направена проверка и нарушители не са установени са смехотворни, тъй като ежедневно и по всяко време нарушителите са десетки“, твърди нашият възмутен потребител.

Изпратиха ни снимки от нерегламентиран паркинг и пораженията върху настилката на общински терен в район „Младост“. Площите са предвидени за парк, намиращи се зад Военно общежитие, където са паркирани множество автомобили. Поради честото си движение, същите са създали коловози и разкопавания в настилката, което възпрепятства преминаването на граждани до близкия хранителен магазин и поща. Молбата е за проверка на статута на площта и ограниченете влизането наППС.

Получихме и снимки на тротоар в район „Лозенец“, завършващ с канализационна шахта, която е без предпазна решетка и е в непосредствена близост до инвалидно паркомясто. Авторът на сигнала твърди, че често е запълнена с боклуци, клони или други строителни материали, за да не падне някой вътре.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Като няма хляб, яжте пасти" - още Мария-Антоанета ви го е казала, селяни проcти! Аз съм роден в Пловдив, квартал Смирненски! Там бай Тошо, идола на комунистите строи 30 години болницата на Пещерско шосе, накрая дойде демокрацията и "лошите" демократи я довършиха и пуснаха да работи. "Великият" соц нищо не направи за толкова години, вътре играехме на фунийки. Та лично аз напуснах Пловдив на 30 години и сега живея в центъра на София в къща с камина и барплот. Който няма пари да си стои в панела
16
0
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Навремето каруците минавха отвсякъде, кой ви кара да купувате коли !
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София ГЕРБ не се интересува от другите градове.
14
0
 
4
 
! Отговори
Човека паяк преди 3 години
Всеки втори коментар във всеки е сайт е троладжийски.. Хора какво ш ги праите тея пари в тая мизерия навсякъде? Ш си ги гледате ли? А до Майната. С кво Пловдив стана по як? Че не мое се диша вече ли? Баси якото честно...Тоя дет ни "обади" брат верно данъците са ниски ама и заплатите на населението са. Не сравнявай Бг с Европа няма как
13
3
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Смятам че последните години градовете са по-добре, след 10 години посетих Варна с колата и "отпушването" на бул "Васил Левски " е голямо удобство , основните булеварди ги видях добре асфалтирани , движението беше без задръствания , за 15 мин си от "Чайка " до изчислителния, елпром или на изхода на града. Автобусите ги обновили. За българските стандарти - чистичко. Все пак сравнете данъците които плащате с тези в западна европа и ще си дадете сметка че не сте толкова зле.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой в кома като го прекарат по тая улица и току виж излязал от кома от друсането
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа верно ли бре ами че то това не е от вчераоня банкянския комунист с джипката къде се е сврял
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До те душите ни с дупкиКласическа тролска tvar. След 30 години евроатлантизъм Бъглария е като след ядрена бомабридровка, онзи почнал да говори за Альоша, за да провокира спор в коментарите.
9
16
 
5
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Пловдивчани знаят колко дръпна напред града през последните години. За другите препоръчвам да посетят града ! Дръпна не само икономически, като инфраструктура а и като самочувствие на пловдивчани. Не случайно града беше европейска столица на културата. И като пускате статия за една лоша улица не можете да промените нищо !
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в София е същото .Сега има нова мода-да купят някакъв огромен джип на старо и да го паркират върху тревните площи.След това почва да върти гуми на едно място за да направи коловози.Не е ясно защо предполагам че са някакви хора с психични отклонения.Или някаква мода.Интересното е че така наречените институции не желаят да реагират.И на тия ще им мине времето-луди,луди след няколко ходини ще ходят на социални помощи в чужбина с джипките и така.Лошото е че трупат отпадъци крещят и правят лошо.
7
0
 
4
 
! Отговори
Мила Родино...беше.. преди 3 години
а можеше ... можешеее....
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СкатоффНали не ядяхте асфалт?
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и Радев ви "изнасилват" да си хвърляте бооклуука в реките и езерата, нали!?
4
3
 
5
 
! Отговори
A3 преди 3 години
twa e bolnicata na ariman maala. bai mangau da si chisti
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така "управлява" мафията ГЕРБ!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извикайте Тиквата на инспекция бе, какво чакате? Направо да прокара от там магистрала Струма, за по-на пряко.. Малко ПР, дежурните оплювки срещу опозицията, срещу Радев и ще ви осигури парите
1
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
За Пловдив специално, това е част от втория етап за изграждане на бул. "Северен". На снимката са двете платна/едното е старото, а другото е пред ромските къщи/. Първия етап е открит,но кога ще започне строителството на втория не зная.