Туристическият бранш иска нова рекламна стратегия за лятото

Предстои сложен сезон, има ранни резервации, но не са сигурни
6 фев 2021 08:32, Петя Славова
31
Туристическият бранш иска нова рекламна стратегия за лятото
Снимка: БГНЕС


Министерството на туризма да разработи нова търговска и рекламна политика във връзка с продължаващата пандемия. За това настояват от туристическия бранш в Бургас, съобщи БНР.

"До момента министерството не е подготвило нито стратегия, нито концепция, няма и разработени варианти при какви условия ще бъдат посрещнатите туристите в морските ни курорти. Нашите конкуренти от съседни държави имат готовност от април да открият туристическия сезон", каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

По думите му в съседна Турция има програма за лято 2021 - всеки хотел получава сертификат как ще посреща, настанява, обслужва и изпраща туристите. Посланиците на министерствата на Гърция, Турция, Хърватия, Кипър провеждат онлайн разговори с туроператори на трети страни. Били са в Молдова, Украйна, Беларус, Руската федерация. Предстои да обходят Чехия, Словакия, Полша. "Туроператори ми звънят и ме питат дали ще имаме сезон 2021 и защо посолствата ни нямат указания за провеждането на конкретни срещи“", каза Иванов.

Иванов цитира и разработени сценарии, които показват, че обстановката ще се нормализира към нивата от 2019 година през 2024-2025 година.

И това лято чуждестранните туристи ще пристигат по Южното Черноморие най-вече с автобуси и с коли, прогнозира председателят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Енилова. Тя сподели мнението на браншовика, че страната ни се бави с подготовката си за летния сезон.

"Очакваната нова вълна на вируса ще затрудни допълнително подготовката на летния сезон. Ако се запазят настоящите условия - изискване за тест,  ще ограничи броя на туристите, които искат да посетят България. Така ще можем да разчитаме само на български туристи, но те няма да запълнят капацитета... Трябва да се търси нов подход, да се търсят нови продукти, които да отговарят на настоящата обстановка", заяви Енилова.

Ранни записвания има, но те не са сигурни, каза хотелиерът Венелин Ташев. Този сезон, за разлика от миналата година, всички хотели в Слънчев бряг ще отворят, защото собствениците им не могат да издържат още един сезон да не работят. "Украйна, Полша, Чехия - от там са повечето ранни резервации", допълни Ташев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли кафе и кола да струват 8 лв. - може, разбира се. Нали трябва да се тагнеш, да ти завиждат, че си богат - а има ли по-подходящо място от Черноморието? Спомнете си картофките от мидената ферма до Каварна... Гърция е за бедните - фрапе, бутилка вода, шезлонг и чадър на първа линия за 6 евро.Въпреки че през ден имаше оплаквания от прецакани българи, това не спря желаещите да пробват късмета си на нашето море.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не връщат парите на хората , дето ги задържат от март миналата година! Пък сега искали...на баба си..хурката!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото като останат задължителните тестове за пътуване и цените на самолетните билети скочат до небето, ще гледаме туриъм през крив макарон.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...защо посолствата ни нямат указания за провеждането на конкретни срещи...Защото не е бил в чужбина и не е ползувал услугите на българските посолства, за да види какви тетки с какви интонации на български (не)искат да го обслужат!Скъпи сънародници извинете, но нямате и най-малката си представа, какво значи да си българин в чужбина и да бъдеш обслужван от българско посолство! Това е и една от причините българите да си отдават гражданството!
26
2
 
2
 
! Отговори
Рекламист преди 3 години
Рекламата трябва да е със спящия Премиер и отворените чекмеджета. А слогана: При нас хем се почива най-добре, хем не рискуват спестяванията си.
25
1
 
10
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Този бранш по-добре да преосмисли цените .Така ще си направи най- добрата рекламна стратегия !
24
1
 
10
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Каква стратегия , бе , ***, комунистически мутри ??? Та вие съсипахте цжялото Черноморие ! Когато съборите половината "кооперации"-хотели , тогава може да мислите за стратегия ! Изпрахте откраднатите пари от народа и се чудите как да крадете повече ! Е, ние ще ходим в Гърция и Турция на курорт !
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бранш да духат таратора,и без това 50% да ме лоялни ,много хора са им яли попарата
22
1
 
7
 
! Отговори
ЯКООО!!! преди 3 години
До 2025 година гърците вече ще са свалили всички ограничения за българи и от тогава вече ще ходим у гръцко и без задължителните PCR тестове!!!А още по-хубавото е, че вече ще сме приели еврото и няма да има нужда да обменяме левове!!!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристическия бранш иска рекламна стратегия НА КАКВО?
20
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Венелин Ташев -> Венко Гърмяния -> опре ли работата до пари, става звяр !!!!!!Вижте му персонала дето остана най-дълго -> нагаждачи.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам този текст да е включен в рекламната кампания и ще превлечем туристите през лятото:Bulgaria is a country without any restrictions. Let's get the party started.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то пък едни реклами ще направи държавата... бнт1 ще снима розобер и житни поля
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да включат заразяване с Ковид към ол инклузива си, сигурно ще има наплив
16
0
 
15
 
! Отговори
Док преди 3 години
Пак някой иска нещо...ми събирайте се там всички, дето искате, всеки да вади по 20-30лв, наемате си рекламна агенция и действате по плана. Има много кадърни хора в бранша.Оп, чакай, вие май искате без пари да стане....ми няма как, сиренето е с пари...хаххахахаа....
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ги видяхме преди дни на ски как спазваха мерките. Един върху друг. Нека фалират! И без друго лъжат държавата и укриват доходи. Заплатите щяха да изсветляват. Представете си каква наглост! Признаха си, че укриват заплати и излъгаха, че ще ги изсветляват. Какво е това безумие? Щом са имали двойно и тройно счетоводство и са крали от държавата-да отиват на съд! А те им свалиха ДДС на 9% и алчните пак искат. Какво предлагат? Мизерия с 400% надценка. Може ли едно кафе и 1 кола да струват 8лв?
14
1
 
12
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Ежте песок и пийте морска вода ..... Да фалирате сите дано ...... Крадци и мошеници !!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Sz преди 3 години
Какво квичите? По-печеливш сезон не сте имали никога от миналото лято. Да дее три дупки като Слънчака не намазаха. Ама останалите напълниха гушките за години напред.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен10Няма как да стане, щот той отворил нещо си там, ама идея си няма какво прави, защо го прави и как го прави. Отишъл в банката - "Дай 50 бона, ще отварям кръчма." и банката му дала и днес... Ама, ъъъ, план няма, не знам ко да прая.Ми не знаеш - навремето, когато искаш да правиш нещо и отидеш в банката и те питат - "Какъв бизнес план имате изготвен, може ли да го разгледаме и тогава ще видим дали ще одобрим или отхвърлим кредита." Така беше. А ся - Дай пари - На пари. И после рев...
11
0
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Нешо не схващам:Парите за рекламата и стратегията от Държавата.Печалбата-за хотелиерите?КЪ така става?