Плаващи сметища заливат Дунав край Русе

Институциите не могат да се разберат чия е грижата за реката
7 фев 2021 09:49, Ния Христова
55
Плаващи сметища заливат Дунав край Русе
Снимка: БГНЕС
Нивата на реките отново изкараха на дневен ред темата с боклука. Хора сигнализират за плаващи сметища, които заливат река Дунав край Русе. От няколко дни реката повишава нивото си и отпадъците, хвърлени по бреговете, вече са във водата, съобщава Нова ТВ.
 
Институциите обаче не могат да се разберат кой отговаря за издаването на препоръки и грижата за почистването на река. От Регионалната екоинспекция заявиха, че това би трябвало да е Областната администрация. Оттам пък твърдят, че боклуците са във водата, така че за тяхното почистване трябва да се погрижат собствениците или ползвателите на понтоните. Там, където няма такива – Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. Те пък заявиха, че тяхна грижа е само плавателният път.
Още по темата
 
Хората от туристическо дружество „Пристав” правят по няколко акции за почистване на реките в региона.
 
"Опасност има дотолкова, доколкото в отпадъците има вредни вещества. Основно намираме просто купища от пластмаса, които засядат на различни места по реката, най-вече на островите. Това е много неприятна картина", обясни Михаил Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
А като ни наложат една глоба от ЕС за това замърсяване, кой ще я плаща? Всички ние. Къде е държавата? Бойко ще направи още една дирекция, а *** - пак там.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пардон ПРИСТА, клавитурата се издъни
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе дружеството се казва ПРИСА, а не пристав!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега хората като изберат пак Борисов , какво ще правиш бедни ми *** ?Ще се хвърлиш в Дунав ?
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата на свлачищата,срутищата и сметищата.Държавата на Б.Борисов.
40
4
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Вчера Волгин се изказа че Борисов е виновен за кризата на Виденов?!?!?! Само още не са го обвинили за стрелбата по папата ,или земетресението във Вранча.Наистина има голям проблем с огромна част от днешните млади и умственният им капацитет!Представям си какво има /всъщност няма/в черепната кутия на такива като теб,за които Дунав извира от Русе???Боже пази България!!!
39
3
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Да България и Румъния да ,,операт пешкира на Европа че са на финала на реката! За онова огромно задръстване в Искъра, Своге ли трябваше да отговаря???Мозък ползвайте бе пубери !!!Боже какви примитивни същества има!!!
38
2
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Писането на коментари в тоа третокачествен жълт сайт нищо няма да помогнеИма си Институции в ЕС където трябва да се съобщи , да де ама проблема е че Борисов не знае друг чужд език освен руски
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете тая снимка на Greenpeace и гледайте как ще направят за смях тва Фирмаджийско Правителство
36
3
 
2
 
! Отговори
ДО35 преди 3 години
Дунав не извира от София бе юнак!!Събира бо лука на цяла Европа!
35
2
 
6
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 3 години
Борисов да си подава ОСТАВКАТА
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Санкции от ЕС за България и Румъния
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А заводи за преработка на рециклиране кога? Ясно е, че нямаме пари къде да ги изпращаме ***, а наличните са много. Трябва някъде и в нещода се влагат. Да направят и завод за рециклиране на дрехи и производството на влакна, от които да се прави нещо.
32
1
 
1
 
! Отговори
Воднянски преди 3 години
Ако законът за водите и законът за управление на отпадъците бяха ясни, и категорични кой какви ангажименти има, ситуацията вероятно щеше да е по-различна. Поредното жонглиране с горещия картоф....
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LoykoПроблем на България е и това, че хора, незнаещи как се пише иЗкуство и изобщо имат проблеми с елементарната грамотност дават акъл.:) И колкото по-елементарен е един българин, толкова по-високо дава акъл!
30
3
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
До 27 Става въпрос за КУЛТУРА. Култира е средата в която живеем и отношенията между хората. Ние бъркаме КУЛТУРАТА с Искуствата. Ходете на кино и театър е отношение към тези искуста,а не е Култура.В България има Цивилизационен проблем. Замърсена природа,градска среда и съмнително ниво на хигиена, но на повечето хота нивото не им позволява да го осъзнаят,защото нямат престава къде е стигнал света в тази насока.
29
1
 
4
 
! Отговори
26 до 21 преди 3 години
Не, става въпрос до правила и органи, които стриктно следят за спазването им. В Бг като те глобят на пътя започват едни дълги разправии, обжалвания, а в Германия плащаш веднага и не се разправяш, защото ако го сториш тарифата скача драстично, ако и това не те спре - вечерта си в пандиза с присъда. Та, съзнанието идва заради това и след това.:)
28
1
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Живея до Южният парк и редовно се разхождам там! Има кошчета за отпадъци навсякъде и нагъсто със найлонов чувал в тях Вчера около пейка която е на три метра от кошчето беше пълно с празни кенчета от енергиини напитки ХЕЛ,пластмасови бутилки от сокчета,опаковки от чипс и вафли и нито едно в кошчето с чувала! Не ,,калинки" ,а гадинки са били там!?И някой трябва да ходинепрекъснато след тях ли? Е гати поколението о.с.р.аха всичко! Огледайте се ще видите! Но в нета са първи критици,хлапаците!!
27
1
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
До СофияСтава въпрос за нещо много дефицитно в България - възпитание и съзнание
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СофияДа, така е! По 25 евроцента е бутилката, но ти първо ги плащаш при покупка на стоката, а като върнеш бутилката ти ги връщат. И не важи за всички бутилки, а само за маркираните със специален символ. Но пък да си метнеш *** някъде е изключително скъпо удоволствие, освен това всяка твоя простъпка се регистрира така, че ако има рецидив и отношението е като към рецидивист.:)))