Разследват смърт на жена, заразила се с коронавирус в дом

Пенсионерка почина, заразила се в дома
8 фев 2021 14:44, Петя Славова
9
Разследват смърт на жена, заразила се с коронавирус в дом
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За закъсняло лечение при възстрастна жена, заразила се с COVID-19 в частен дом за стари хора в Брезник, алармира нейната дъщеря. По думите й, майка й е била заразена от персонала, но настанена в болница чак след нейно настояване.

Още по темата

Проверката на Регионалнато здравна инспекция установила куп нарушения - персоналът нямал достатъчно предпазни средства, а хигиената в дома била на много ниско ниво, да не говорим за дезинфекция. Един санитар трябвало да чисти сградата и да обслужва общо 100 души.

"Моята майка сподели с мен, че има неразположение. Това се случи в началото на януари и имаше много почивни дни. Каза ми, че от персонала са се опитали да преборят симптомите с лекарства. Била е прегледана от лекаря, който обслужва дома. Той каза, че трябва да бъдат направени кръвни изследвания. Аз сметнах, че е възможно тя да е болна от COVID-19. Направиха й антигенен тест, който излезе отрицателен. За съжаление състоянието й започна да се влошава", разказва пред Нова тв дъщерята Райна Николова.

Тя добавя, че по нейно настояване жената е приета в Инфекциозна болница София. Още на следващия ден се оказва, че тя е положителна за COVID-19. По думите на Райна лекарите в лечебното заведение казали, че това състояние на жената е от дълго време.

"Самата терапия на лечението не беше провеждана добре. Имало е дни, в които не са й били давани лекарствата по рецептурна книжка. Някои лекарства са напълно игнорирани и сменени. Давани са лекарства, които не са съвместими с нейното състояние", добавя дъщерята.

"В дома са установени редица нарушения. Няма коментар за състоянието му. Обяснението на собствениците е, че много хора са напуснали, а други са болни. Проверката установи, че за 100 души се грижи един санитар, а хигиента не е добра", казват проверяващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук въпросът не е що е с коронавитус а какеи са условията за живот в тези домове
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кире...ДОБРЕ, ЧЕ ПРЕДИ/ПРИ СТАНИШЕВ И БСП/ БЕШЕ ПО ДОБРЕ, ЗАПЛАТИТЕ БЯХА ПО ВИСОКИ- ТОГАВА- ЕЕЕ ЦЕЛИ 160ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, А ТО СЕГА 650ЛВ- НА КАКВО ПРИЛИЧА, ПЕНСИИТЕ И ТЕ ПО ВИСОКИ- 2007-2008Г МИН ПЕНСИЯ- 102.68ЛВ, А СЕГА КАКВО Е ТОВА 300ЛВ+50ЛВ+КУПОНИ ЗА ХРАНА- ИСКАМЕ СИ ЧЕРВЕНИТЕ- ТЕ УМЕЯТ НАЙ ДОБРЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ДОХОДИ И ФАЛИРАТ БАНКИ.
7
0
 
5
 
! Отговори
До Кире преди 3 години
И не само,че трябва да се грижиш вместо тях, ами и си плащаш такса за придружител и ако поне един стол да седнеш са ти осигурили, пак добре. Ако по някаква причина не можеш да останеш в болницата, ръсиш на сестри и санитарки да я понаглеждат.
6
0
 
4
 
! Отговори
Кире преди 3 години
До Забравяте Не само не са забранени, но те задължават да се грижиш за близките ти или ги оставят да пътуват.
5
3
 
10
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Уникално здравеопазване, уникална мутра ни управлява.
4
2
 
5
 
! Отговори
Забравяте преди 3 години
Че свижданията в момента са забранени ,а какво остава за достъп вътре. Много лесно се дават преценки,дано не ви се наложи...
3
0
 
10
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Също да добавя че като заведохме баба ми в лефтеровата болница, в Дупниица, я настаниха без да и правят тест в стая със жена с положителен PCR тест. След това накараха баща ми да се грижи за нея докато е там, без никакъв контрол на достъп, без средства за сигурност. И след 4ри дни направиха и на баба ми тест и бяха много разочаровани че е отрицателен и я изписаха за домашно лечение с двустранна пневмония.
2
10
 
14
 
! Отговори
Супер дъщеря преди 3 години
Та значи харизала я в дом, хигиената не била на ниво, обаче не си я взела обратно вкъщи. После докторите сменяли и не й давали лекарствата и не знам още какво.На нейно място щеше да ме е срам да си отворя устата.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо дъщеричката те е завера майка си веднага в болница.Обичайно близките вземат родителите си в къщи по празниците. Не ги оставят в приюта.