500 лв. глоба за собственика на понито, ритнало дете

От общината призовават хората да подават сигнали за безстопанствени животни
9 фев 2021 11:55, Ния Христова
24
500 лв. глоба за собственика на понито, ритнало дете
Снимка: Pixabay
Собственикът на понито, което ритна 8-годишно дете в парк край Благоевград, ще плати глоба в размер на 500 лева. Това каза пред bTV Любен Милев, зам.-кмет на общината.
 
Момиченцето е било на разходка с майка си на поляна, където стадо понита са пасяли. Детето е получило сериозна травма.
 
"Отговорността първо е на собственика на животните, община Благоевград е определила реда за отглеждането на тези животни и местата, където не могат да бъдат пускани", коментира Любен Милев.
 
Той изтъкна още, че паркът е общинска собственост, а животните е трябвало да бъдат задържани. "Оборът, в който се отглеждат, е съвсем наблизо, селото е близо. Имало е и прасета в този парк", каза зам.-кметът.
Още по темата
 
Д-р Константин Костадинов от областната дирекция по храните в Благоевград съобщи, че на собственика на понито е съставено предписание и препоръка да не извежда животните си извън обекта. 
 
Зам.-кметът на общината призова гражданите да сигнализират, когато видят безстопанствени животни в паркове и градини, както и при междублоковите пространства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз по скоро се питам голямата *** какво прави в правителството?
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не пита какво правят патките на Нинова в наводнена Мизия.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 500лв е смехотворно #13Какво са виновни понитата бе, ракетен учен?? Като има понита, малоумната майка защо не си пази дребния ***, а? Сигурно е била заета да си чопли лъскавия телефон, нали от това по-важно няма.... Нея трябва не само да я глобят, ами и да я стерилизират, че да не може да ражда още зверчета, за които не може да се грижи!!
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
начи понито е нападнало детето! ти да видиш! а майката кой ще я глоби!
11
9
 
10
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
редно е собственика на животните да плати и лечението на детето
10
6
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Бе да ви знам в изнежените,дето се навъдихте!Навремето покрай барата на проганя що магарета сме яздили и са ни ритали и ни нямаше нищо.Вие сега едно с големината на плъх ви докоснал и оревахте света!!! П...ска нация расте!!
9
0
 
14
 
! Отговори
сф преди 3 години
В София, в парк "Дружба" около езерото също има понита, че и големи коне собственост на роми, пуснати свободно. На 50 м. от сградата на община Искър има обитавани от роми блокове и пред тях купища стари дограми, стари мебели, пластмаси и пр. токсични отпадъци, които се горят в тези жилища, които впрочем са общински...
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А родителите на детето къде са били? Сигурно на някоя пейка зяпнали телефона и налапали цигарите. С какъв акъл ще оставиш детето си да приближи животно без да му обърнеш внимание? В случая трябва да наложат глоба и на родителя в такъв случай за нехайство какво се случва с детето
7
18
 
5
 
! Отговори
500лв е смехотворно преди 3 години
Решението е простичко:Намират с няколко ловджии с ловни пушки и бум-бум.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конювите са много добри животни. Като бях малък, един конь ме ухапа по главата. Направо ми дойде акъла. Завърших помощното училище с отличен и станах милиционер, като тати, дядо и прадядо.
5
4
 
21
 
! Отговори
зоолог преди 3 години
Значи, някой си гледал понита, не по правилата. Дете е пострадало - глоба ! До тук добре ! Но какво правим с хилядите умопомрачени кучелюбци, които развъждат отглеждат, но не умеят правилно да стопанисват животинките си ?!? Във всички градове като ходиш трябва да "береш трепетлики" да не ти скочи някой пес и да си гледаш в краката да не настъпиш някоя от "*** бомби"...
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите да го съдят до дупка , вижда се че държава няма
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешна държава . Бананова република.
2
5
 
26
 
! Отговори
мен преди 3 години
Родителите масово се възпитават посредством фейсбул с важни статии. И БГ мама. Как може да допуснеш детето си да се приближи до животно, без да си сигурен дали е безопасно? Постоянно се посяга на кучета, понита, жаби...
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези понита са като атракция в града от години. Общината да не се прави, че чува за пръв път за тях и че била дала разпореждания.Или общинарите не ходят в парка. А може и да не ходят, нали се опитват за пореден път да почнат да го застрояват в началото на алеята.