Ангелов дава старт на проекта за развитие на спешната помощ

Символичното начало ще бъде дадено в Бяла
Обновена: 9 фев 2021 08:02 | 9 фев 2021 07:58, Ния Христова
9
Ангелов дава старт на проекта за развитие на спешната помощ
Снимка: БГНЕС
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов днес ще даде старт на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от системата за спешната медицинска помощ в страната, съобщи БНР.
 
Днес в 13 часа министър Костадин Ангелов ще постави символично началото на дейностите по проекта за развитие на спешната медицинска помощ, които се осъществяват по Оперативната програма "Региони в растеж". Той ще постави началото в град Бяла, Русенско, където се предвижда да бъде построена изцяло нова сграда за спешната помощ.
 
В рамките на проекта ще бъдат напълно обновени и модернизирани 237 обекта от системата на спешната медицинска помощ, в т.ч. - 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те спешни отделения в държавните лечебни заведения.
 
Общият бюджет на проекта е близо 164 млн. лева, от които 400 000 са национално съфинансиране, а останалите от Европейския фонд за регионално развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Това е начинът! Нови болници, а не заключване на хората по къщите!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетила се Мара,да се побара.Ха,ха,ха!Тия си мислят,че ще векуват във властта.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дава старт, ама не може да финишира. Започва дългосрочен проект, а има-няма само още два месеца мандат, да не кажа и свобода.
6
0
 
5
 
! Отговори
Проект ковид2021 преди 3 години
Спешна помощ в тикволандия - ако не сте пукясали докато чакате линейката, ще ви друсат по дупките от болница на болница и накрая в патологията.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокса няма време за грабежи. Освен ако не е прикилючило всичко предварително.
4
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Що за бючет е това.....та това е ....обидно за нас......0.24% е БЪЛГАРСКОТО участие, а 99,76% е Европейското...?!?! Какво означава това.....нека всеки сам да си отговори !?!
3
1
 
8
 
! Отговори
Сетил се преди 3 години
Ботокса, се сетил, цяло лято спаха пандемията ще мине.Сетила са Мара да са побара.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не го ли написаха вече на първо място в листата на Тиквите в Търново? Айде да ходи там да си развява перуката и да си прави реклама
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неговото присъствие някъде дава единствено шанс на глобалното затопляне и популизма да служат на неолибeралната диктатура да процъфтяват.