Нападението над горските в с. Зимница е било брутално

Близо 20 бракониери, въоръжени със сопи, са атакували джипа
10 фев 2021 14:41, Ния Христова
61
 
Разследването на побоя над горски служители от село Зимница продължава. Тежкият инцидент е от преди два дни.
 
Близо 20 бракониери, въоръжени със сопи, нападат джипа на лесничеите, които ги спират заради каруца с натоварени дърва. Пострадал е един от тях.
 
"Случи се много бързо. Само видях с периферното си зрение, че има човек отляво до мен и се приведох напред", разказа пред Bulgaria ON AIR пострадалият Божидар Данев.
 
"Горският надзирател е бил ударен с тояга в областта на лицето през прозореца в момента, в който се е опитвал да затвори самия прозорец. Като деянието се отличава с изключителна дързост в случая", обясни заместник-окръжният прокурор Георги Видев.
 
"Видяха ни с каруцата и веднага от махалата няколко леки автомобила дойдоха без обяснение, без нищо, и започнаха да се държат арогантно", каза Добромир Коев.
 
В село Зимница полицията е провела акция за добиване на незаконна дървесина. Нападателите са били задържани.
 
Агресията срещу горските служители била ежедневие. Горските настояват за увеличаване на техните правомощия и възможността да могат да правят арести на бракониери.

61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Случаен минувач 52Държавата отдавна им е осигурила поминък - да получават социални помощи и деЦки.Но те искат още, и още, и още - наготово!
54
0
 
5
 
! Отговори
Оберщурмгрупенфюрер преди 9 месеца
Знам как да решим проблемите от този род. Не е трудно.
53
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
До 50Аз ако съм горски, ще искам да ми дадат поне АК47. С него мога да направя някой швед наистина на решето, ако ми посегне с кол, като изстрелям 40-50 патрона в него. Но веднага Хелзинкския комитет ще ме почне отделно от прокуратурата. Да не говорим пък след като ме арестуват, колко нахални журналисти ще забиват камери и микрофони в лицето ми.В момента е гадна професия да си горски.
52
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 9 месеца
Заграждане на мъглижкото гето и селата с пакистанци, избиване на злите и освобождаване на добрите. Да, там също живеят и добри хора, нищо че са кафяви и черни. Не всички са зли и престъпници.
51
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Това им е животецът. Въпросът е, че горските посягат на единственото, от което живеят - дървата. Естествено е да ги нападат и пребиват с колове, брадви, тояги и камъни. Само се опитайте да озаптите човек, неял 2-3 дни и ще ви стане ясно за какво става дума. Така че държавата трябва да се намеси и да им потърси някакъв поминък, иначе наистина ще стане страшно.
50
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
В района на Самоков живеят около 6 000 шведи. Те нямат работа, сиреч по цял ден си чоплят носа и нищо не правят. Да, ама гладен стомах мирен не стои, както казва народната поговорка. Трябва да се дъвче и да се гълта. Единственото, което могат да правят, е да секат рилската гора и да изнасят трупите с каруци и коне. После ги продават на прекупвачи на дървесина, с получените пари си купуват хляб, евтин салам и задължително алкохол. След като се напият, почват да се бият, но това е друга тема.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затова преди е имало "горски стражари".
48
0
 
20
 
! Отговори
АЛО ГРЕБ, ДПС, БСП преди 9 месеца
ДОКОГА СОБСТВЕНИЦИ НА КАРУЦИ С ЕДИН ИЛИ ДВА КОНЯ,СОБСТВЕНИЦИ НА ЛЕКИ КОЛИ И БУСОВЕ ( и то по няколко броя )ЩЕ ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ?
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонименЗимница е в Ямболска област,не е в Сливенска, но е вярно,че ромите изсичат горите
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На бай чекмеджан електората, има право да вилнее на воля. Тиквата крадлива затова си ги развъжда.
45
0
 
15
 
! Отговори
Хелзинкския Комитет преди 9 месеца
веднага да заведе дело в Хага срещу България за погазване правото на ромите да бият и крадат когато им е кеф
44
0
 
5
 
! Отговори
чарли преди 9 месеца
До Сашо от Варна:Защо няколко,при добра организация може и една !
43
2
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 9 месеца
Познай какво е отношението на заможните 2% от населението на света към нас...после не се изненадвайте.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От явно - по-явно е , че дядовците от Сливенското горско предприятие , към което е и ДГС Мъглиж , покровителстват не само електората на герп , но хилядите тирове които изнесоха дървес26ината , за да пълнят познайте чии джобове !После на "Ормана" аху-иху с височайши особи и всичко продължава по старому !!
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еко-фашистите вместо да хранят пyмяpитe по улиците не могат ли да си организират една ловна дружина за редуциране на популацията на такива бракониери? Или това би било твърде полезно дело, за да го свършат?
40
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ваксинки за безплодие на ромските джунгли, ще оправят нещата по мирен път!
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 35А ти изnpocmя съвсем !Чий електорат са шведиme личи от държанието им и че никой от "отговорните" фактори не ги пипа ...
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На бракониерите трябва да им се режат ръцете до рамото за назидание.
37
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всяка година едно и също. Бият лекари,горски и полицаи и тогава орунгелите от парламента казват,че ще приемат по-строги закони и после олисани в кражби забравят за обещанията си.
36
0
 
38
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 9 месеца
Да се поучим от историята: Няколко нощи на "дългите ножове" докато не остане нито един, вечен получател на социалните помощи...