Нападението над горските в с. Зимница е било брутално

Близо 20 бракониери, въоръжени със сопи, са атакували джипа
10 фев 2021 14:41, Ния Христова
61
 
Разследването на побоя над горски служители от село Зимница продължава. Тежкият инцидент е от преди два дни.
 
Близо 20 бракониери, въоръжени със сопи, нападат джипа на лесничеите, които ги спират заради каруца с натоварени дърва. Пострадал е един от тях.
 
"Случи се много бързо. Само видях с периферното си зрение, че има човек отляво до мен и се приведох напред", разказа пред Bulgaria ON AIR пострадалият Божидар Данев.
 
"Горският надзирател е бил ударен с тояга в областта на лицето през прозореца в момента, в който се е опитвал да затвори самия прозорец. Като деянието се отличава с изключителна дързост в случая", обясни заместник-окръжният прокурор Георги Видев.
 
"Видяха ни с каруцата и веднага от махалата няколко леки автомобила дойдоха без обяснение, без нищо, и започнаха да се държат арогантно", каза Добромир Коев.
 
В село Зимница полицията е провела акция за добиване на незаконна дървесина. Нападателите са били задържани.
 
Агресията срещу горските служители била ежедневие. Горските настояват за увеличаване на техните правомощия и възможността да могат да правят арести на бракониери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 50Аз ако съм горски, ще искам да ми дадат поне АК47. С него мога да направя някой швед наистина на решето, ако ми посегне с кол, като изстрелям 40-50 патрона в него. Но веднага Хелзинкския комитет ще ме почне отделно от прокуратурата. Да не говорим пък след като ме арестуват, колко нахални журналисти ще забиват камери и микрофони в лицето ми.В момента е гадна професия да си горски.
44
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 години
Заграждане на мъглижкото гето и селата с пакистанци, избиване на злите и освобождаване на добрите. Да, там също живеят и добри хора, нищо че са кафяви и черни. Не всички са зли и престъпници.
43
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Това им е животецът. Въпросът е, че горските посягат на единственото, от което живеят - дървата. Естествено е да ги нападат и пребиват с колове, брадви, тояги и камъни. Само се опитайте да озаптите човек, неял 2-3 дни и ще ви стане ясно за какво става дума. Така че държавата трябва да се намеси и да им потърси някакъв поминък, иначе наистина ще стане страшно.
42
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
В района на Самоков живеят около 6 000 шведи. Те нямат работа, сиреч по цял ден си чоплят носа и нищо не правят. Да, ама гладен стомах мирен не стои, както казва народната поговорка. Трябва да се дъвче и да се гълта. Единственото, което могат да правят, е да секат рилската гора и да изнасят трупите с каруци и коне. После ги продават на прекупвачи на дървесина, с получените пари си купуват хляб, евтин салам и задължително алкохол. След като се напият, почват да се бият, но това е друга тема.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова преди е имало "горски стражари".
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗимница е в Ямболска област,не е в Сливенска, но е вярно,че ромите изсичат горите
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бай чекмеджан електората, има право да вилнее на воля. Тиквата крадлива затова си ги развъжда.
38
0
 
5
 
! Отговори
чарли преди 3 години
До Сашо от Варна:Защо няколко,при добра организация може и една !
37
2
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Познай какво е отношението на заможните 2% от населението на света към нас...после не се изненадвайте.
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От явно - по-явно е , че дядовците от Сливенското горско предприятие , към което е и ДГС Мъглиж , покровителстват не само електората на герп , но хилядите тирове които изнесоха дървес26ината , за да пълнят познайте чии джобове !После на "Ормана" аху-иху с височайши особи и всичко продължава по старому !!
35
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еко-фашистите вместо да хранят пyмяpитe по улиците не могат ли да си организират една ловна дружина за редуциране на популацията на такива бракониери? Или това би било твърде полезно дело, за да го свършат?
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинки за безплодие на ромските джунгли, ще оправят нещата по мирен път!
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 35А ти изnpocmя съвсем !Чий електорат са шведиme личи от държанието им и че никой от "отговорните" фактори не ги пипа ...
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бракониерите трябва да им се режат ръцете до рамото за назидание.
31
0
 
38
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Да се поучим от историята: Няколко нощи на "дългите ножове" докато не остане нито един, вечен получател на социалните помощи...
30
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електората на радеФ пoдивя съвсем
29
0
 
28
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Невинни роми за по 30год.оковани в трудови лагери - виновни роми за по130год.също оковани и в трудови лагери,иначе няма спасение...
28
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я питайте индианците как е в съседна Румъния, пак бивша соцстрана, пак член на ЕС.Пак пълна с различни племена от Индия. Те много добре знаят какво ги чака там ако нападнат горския. БОЙ И Е ВА НЕ ще са най-малкото което ще им се случи.ПИТАМ ПОЛИТИЦИТЕ, ЗАЩО И У НАС НЕ Е ТАКА?И питате защо хората си вдигат партакешите от тук и заминават за чужбина.ТУКА НЯМА ДЪРЖАВНОСТ. През 1986г. двама МИЛИЦИОНЕРИ с патрулната жигула в ЦК и в цялата махала се чуваха как жужат пчелите, а сега бият хората в к
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БОРИСОФ и САЧЕВА - то да бяха само помощите, лично аз знам за случай, в който банка отпуска на двама крайно бедни по 75 000... не се връща нито една вноска, кредитите се отписват като несъбираеми... я да пробваме ние така.... ще ни съблекат насред улицата, но ще си съберат сумите... после кой бил дискриминиран...
26
2
 
26
 
! Отговори
Aло, каскетът преди 3 години
Нали каскетът щеше да се насочи към битовата престъпност? Казано от ГЕРБ....сигурна лъжа, измама,кражба.