Заповедта за маски навсякъде свари Кюстендил неподготвен

Мерките включват и здравен филтър в поликлиниката
10 фев 2021 14:49, Анисия Иванова
11

От днес всички в Кюстендил трябва да са с маски и на открито. Заболeваемостта в областта скочи рязко и това доведе до новите мерки.

"Целта на тази мярка е всъщност не да ограничи по някакъв начин стопанската активност или социалните контакти на хората, а максимално да ги предпази от заразяване при комуникация с тях. Наистина маските не предизвикват 100% защита, но така или иначе вероятността от заразяване с висок вирусен товар е по-голяма, отколкото ако си без маска", каза директорът на МБАЛ- Кюстендил д-р Александър Величков.

Още по темата

Мерките включват и въвеждането на здравен филтър в поликлиниката, за който рано тази сутрин лекарите нямаха информация.

"За здравен филтър никой не е съобщил, че ще има в поликлиниката. Не е трудно да се организира, но всичко опира до съзнанието на пациента", заяви д-р Любомир Ковачки пред Bulgaria ON AIR.

В болницата в Кюстендил в момента са настанени 75 пациенти в две коронавирус отделения. Повечето са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. Лечебното заведение има готовност да отвори още легла.

"Отделните потоци от пациенти, които ползват лабораториите, прегледи при лични лекари, прегледи при специалисти в доболничната помощ, за да не се струпват едновременно на едно място и да не се предизвикват контакти между тях и взаимно заразяване", добави д-р Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
При масов бойкот на всички репресии властта ще клекне, въпросът е дали имаме достатъчно акъл в главите и достатъчно твърди топки между краката, за да го направим!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще издевателстват докато не срещнат съпротива.Събуди се, стадо заспало!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина маските не предизвикват 100% защита, но така или иначе вероятността от заразяване с висок вирусен товар е по-голяма, отколкото ако си без маска", каза директорът на МБАЛ- Кюстендил д-р Александър Величков.Това не е сериазно... Как без маска си по-защитен, отколкото ако си с маска?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно се замислям дали да не си купя противогаз.Маските ще отидат в историята, бъдещето ще е вече в противогазите както е тръгнало.
5
0
 
7
 
! Отговори
Шопох преди 3 години
Ромалетата бичат без маски !!!Те носят заразата !
4
0
 
18
 
! Отговори
Герб Карлуково преди 3 години
Теа полудеа
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте тумбите от поликлиниката болниците и магазините и ше се оправят нещата...
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповедтта не е цялостнаМаски и каски - ако не успее да те зарази вируса деиства и с подрьчни средства , камани , лопати , тухли
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не се намери там ни един достоен българин, който да я обжалва тая заповед - поредна наглост и израз на нечуван геноцид?!