Последно сбогом: Погребват Атанас Скатов в Сливен

Поклонението и погребението ще бъдат в неделя
Обновена: 11 фев 2021 17:33 | 11 фев 2021 17:30, Веселина Йорданова
57
Последно сбогом: Погребват Атанас Скатов в Сливен
Снимка: Facebook/Dr. Atanas Skatov

Алпинистът Атанас Скатов ще бъде погребан в неделя в родния си град Сливен.

Още по темата
Опелото и поклонението ще бъдат в 12.30 часа на 14 февруари в Централна църква "Св. Димитър" - Сливен, става ясно от съобщение на официалната му страница във Facebook.

Съобщението е публикувано от сестрата на алпиниста Нели Димитрова.

Погребението ще се извърши в Новите гробища на Сливен от 14 часа.

Вчера правителството пое ангажимент да съдейства за връщане на тленните останки на алпиниста у нас.

Атанас Скатов загина при спускане от К2 в планината Каракорум след опит за нощно изкачване на върха на 4 февруари. На следващия ден стана ясно, че той е паднал, а няколко часа по-късно тялото му беше намерено от пакистански хеликоптер.

Официалната причина за смъртта му, записана в смъртния акт, е скъсано въже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Въжето преди 3 години
И после е изтичал до базовия лагер да се облече и се е върнал !
13
1
 
14
 
! Отговори
Въжето преди 3 години
До въжаряВъжетата са били направени от дрехите на алпинистите ! А шерпа сигурно го е поправил с неговата блуза или панталон !
12
2
 
11
 
! Отговори
Въжаря преди 3 години
До ВъжетоТи вероятно никога ,ама никога не си виждал алпийски въжета . Моля , поправи тая твоя фатална грешка и тогава самия ти ще бъдеш учуден какви глуупости си написал. Значи шерпа е изтичл до лагера и за има-няма 5 мин се е върнал с ново въже ,после без да има нужда от въже, щото нали се било скъсало, сам със зъби и нокти се е изкачил до върха където "скъсаното" въже е било захванато и го е сменил .Браво бе . Печелиш "Небюла" за къс фантастичен разказ .
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре ровете го и спирайте да ни занимавате с безмозъчни същества. 5 дена все за тоя. Въже се скъсало, ама той паднал, ама изтощен бил, ама замръзнал бил - пукна, ровете и спирайте да ни занимавате с подобни индивиди. Кат не мое катери - де е тръгнал? Аз не мога и си седя дома. Тоя де отишъл?Аре...............
10
1
 
19
 
! Отговори
Хималайски турист преди 3 години
Скъсано въже... мдаа, така звучи много по трагично от твърдението на съпровождащия нашия турист шерп че нашичкия е паднал докато е сменял въжетата . Ама и какво пък му разбира един шерп. Освен че е качвал тоя връх десетки пъти и че въпросното въже още е там и се използва от други алпинисти . Без значение какво пишат и говорят нашите , последната дума имат германските застрахователи . Те вече проучват случая. Ако има опит да бъдат заблудени за причините на смърта .... Пари йок .
9
4
 
15
 
! Отговори
Въжето преди 3 години
се скъсало, и личния шерп който обслужвал Наско изтичал до базовия, взел ново и го сменил докато следващия турист стигне до него. Мениджърката на Наско казала, че "алпинистите" както тя нарича цялата тайфа, правели въжета от дрехите си, защото нямало въжета. Това наистина !!!
8
7
 
14
 
! Отговори
До поклон преди 3 години
Е,поклон!Но ако всички вземем да се качваме по баирите кой ще остане да копа да ви рани ве...Ташунко?Той Ляба не расте у суперо!И без *** трябва да ходиш щото няма да има кой да ти ги ушие!Панелен бройлер!!!
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПоклонИ смисълът от изкачването им? Трошене на невероятни суми пари събрани откъде ли не вместо да бъдат давани за правилни неща!
6
18
 
12
 
! Отговори
Поклон преди 3 години
Пред паметта му! Колко от плюещите злобари имат изкачен повече от него върхове по трудност, височина и скорост на изкачване?Когато го настигнат и надминат по същите показатели, може и да имат някакво морално право да го коментират, евентуално. А иначе-само чест и уважение за този смел и добър българин!
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А жалкия фигурант кога???
4
8
 
33
 
! Отговори
R.I.P. преди 3 години
Наско не е алпинист, а е височинен турист! Правете разлика!
3
5
 
20
 
! Отговори
Крадец на никове преди 3 години
След като самите алпинисти искат при евентуална смърт да си останат в планината, защо е необходимо да се изразходва обществен ресурс и безсмислено да се въвличат хора в рискови операции по отвеждането на трупа?!?
2
11
 
21
 
! Отговори
Скъсано въже преди 3 години
Друг път. Шерпите трябва да съдят България за лъжа и уронване на престижа. Това е много сериозно !!!
1
16
 
34
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 3 години
В крайна сметка, колко плати държавата за до го докарат?!