Примамки убиват животни край Черноморец

Сред тях има и защитени видове птици
11 фев 2021 10:49, Ния Христова
9
Примамки убиват животни край Черноморец
Снимка: Pixabay
Ловци алармират за смъртоносни примамки, които убиват защитени видове грабливи птици, диви животни и ловни кучета край Черноморец. Животните са станали жертва на примамки сурово месо, поръсено със смъртоносен бял прах.
 
На отровата, разпръсната на десетки декaри площ, ловната дружинка се натъкнала по време на последния си групов лов. 
 
"На 23-ти януари след приключване на гонката в дерето на местност „Ябълките” изчезна едно от нашите кучета. При претърсване го открихме умряло на около 15 метра от купчинка с бяло прахообразно вещество", каза пред Нова ТВ Стоян Маринов, който е председател на ловната дружинка в Черноморец.
 
"На мястото е имало и два мишелова, които са защитени. Открити са отровени чакали и лисици. Не мога да допусна как някой може да направи нещо такова", посочи Невен Каравасилев – председател а ловното сдружение „Лебед”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Язе ша ги такоам и авджиите.Нито ранът,нито глеат само стрелят па и права тръсат върху дживотните.Тарикати бря.Ама и язе колко фазани,еребици зайци,съм фатал с капани и примки малиийй.
7
2
 
2
 
! Отговори
ани преди 3 години
сода каустик и амониева селитра с малко парацетамол на прах/парацетамакс, ибупрофен, нурулин, колдрекс/ всичко е едно и също. пагубно за кучета и котки дори само да ги подушат. какъв е смисълът.
6
8
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе малко съм раздвоен, дали са възмутени щото са им натровили кучето или щото тровят дивеча и няма по какво да пуцат, а може би и заради двете.Дали ще отровиш или застреляш животно е едно и също.А може би се имат за хуманни убийци, щото с куршум смъртта е мигновенна.Със сигурност съм ЗА да накажат виновниците, ама и ловджиите не са много стока.Виждал съм вишка на дървото на 50м от хранилката.Сърната отишла да яде, а те я чакат от колибата.
5
1
 
10
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Винаги се намират ***, които хвърлят отрова. Така убиха нашето куче, която се прибра определон с данни за отваряне и умря пред вратата на къщата ни.
4
8
 
13
 
! Отговори
чакам преди 3 години
Чакам да се появят съществата, които вчера с пяна на уста пишеха против кучетата в парковете. От тяхната категория са тези, които са разпръснали отровата.Като какви ли ще се преродят?
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера как може да преследваш, раняваш, осакатяваш и убиваш горски животинки за развлечение. А цитираният Стоян Маринов би трябвало да е в затвора с конфискувано имущество като дясна ръка на бившия кмет.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** нямат край ,този жалък *** с отровите трябва да се осъди на доживотен !
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прости хора колкото щеш. Трябва да ги хванат и да ги накарат да изядат една порция от това отровено месо. После да пуснат по телевизията как се гърчат умирайки от отровата. Ей така,следващите да се замислят дали да го направят и те.