Кметът на Свищов беше в ковид отделение, сега и в час

Децата искат на училище, обясни Генчо Генчев
12 фев 2021 14:45, Петя Славова
4

В Свищов има 5 нови случая на заразени с COVID-19 в специализирането отделение на болницата. Кметът на града Генчо Генчев сам е бил доброволец там в борбата с коронавируса, а сега той влезе и в класните стаи, където разговоря с ученици, търсейки поглед към ситуацията през тяхната гледна точка.
Още по темата

"Много е важно да видим как изглеждат светът и градът през техните очи. Изключително ми е приятно, защото разговорът е честен и непринуден. Те се радват на всеки гост. През техните очи нещата се виждат по друг начин. Масово искат да са на училище и споделят, че искат всичко да се върне както си беше. Неслучайно едното от децата каза "станахме много нервни и взехме да трошим". Явно им се отразява на психиката", заяви Генчев в ефира на "България сутрин".

По думите му учителите са създали изключителна организация и ситуацията в образованието в града е спокойна, без напрежение и с неособена разлика от преди.

"Малка част от учителите рискуваха да се ваксинират. Някои изчакват, други са изкарали заболяването. Няма психоза сред родители и учители", добави кметът пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че болницата в града е готова за третата вълна на коронавируса у нас.

"Ковид отделението е подготвено. Има готовност, ако нещата се усложнят. Обмисляме нови мерки, за да не се стигне до пик. Кризисният щаб заседава абсолютно всеки ден и следим ситуацията", увери Генчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.