България ще разработва дестинации за поклоннически туризъм

Това ще насърчи пътуванията през цялата година
14 фев 2021 18:11, Нели Христова
19
България ще разработва дестинации за поклоннически туризъм

Работим по създаването на дестинации за поклоннически туризъм. По този начин ще насърчим пътуванията през цялата година и ще подпомогнем местните икономики и заетостта през четирите сезона. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в Троянския манастир, съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство.

По думите ѝ този туристически продукт е неразработен, но с голям потенциал и именно подобни нишови услуги могат да допринесат за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Светата обител е третата по големина у нас и всяка година се посещава от хиляди туристи - наблюдава се тенденция към непрекъснатото им увеличаване.

Министърът посети и музея към манастира, в който се пази грамотата на Цариградската патриаршия, с която се дава началото на съществуването на обителта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Не искат да видят родните си места. Искат да гласуват в България и се връщат. Това е изборен туризъм. Но хора, които не говорят български не може да гласуват в България и да решават за България. Тези хора в Турция не знаят български. Онези, които ги изселиха вече почти не са измежду живите. Това са техните деца и внуци. Те не говорят и не могат да четат на български. Как ще гласуват? Вижте от предишни избори новинарски емисии. Те не знаел бъкел на български.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон партито велика! Поп слушалка и владика червендалска!Вервайте!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
И тая е като предшественичката си .....
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Предложение-2 Визата струва 100 Евро, 60 виза+35 застраховка със пътните е над 120 Евро една виза. За деца над 11 години визата е задължителна с абсолютно същите разходи.Значи едно четиричленно турско семейство трябва да изхарчи 480 евро само за визи за да дойде в България ЕДИН ПЪТ НА ГОДИНА. ГОСПОЖО МИНИСТЪР, ВИЕ БИХТЕ ЛИ ИЗХАРЧИЛИ ТОЛКОВА ПАРИ ЗА ПОЧИВКА В ДРУГА СТРАНА СЛЕД КАТО МОЖЕТЕ АБСОЛЮТНО ЗО СЪЩИТЕ ПАРИ ЗА ВИЗА ДА ПОЧИВАТЕ В МНОГО ДРУГИ СТРАНИ-БОСНА,СЪРБИЯ,МАКЕДОНИЯ,ГРУЗИЯ....
11
4
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Много *** народ,проста държава.Турция пусна всички българи да идват без виза(това,че България е в Евросъюза не значи,че няма да има виза за тях-леципрочност).Всички се юрнаха на пазар.Едирне,Къркларели, Чорлу,Люлебургаз, Истанбул,Анталия,Алания печелят добри пари от това идване.От 6.000.000 България 850.000 туристи ежегодно посещават Турция.Турция е 83.000.000,много народ е от България.Искат да видят родните си места но Българското външно министерство не дава визи.Вода газите,жадни ходите.Глу
10
4
 
4
 
! Отговори
Предложение-2 преди 3 години
Уважаема госпожо министър,Българската виза за турски граждане със здравната захтраховка струва 60 Евро.Цената е еднаква и за еднократна и за многократна виза.Координирайте действията си с Външно министерство на България. Външно министерство на България по-скоро съботира и пречи за развитието на международния туризъм отколкото да помага.За консулите ни в Турция и консулска служба,всеки турчин е потенциален терорист.Отзовете крадеца и мръсника Атанас Димов-той е грабливо,крадливо,лъжливо същество
9
3
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Уважаема госпожо Министър,въпреки отношението на председателя на партията ви към определени наций и етнически групи в България поздравявам усилията Ви за развитието на туризма.Съжелявам единственно,че не дооценявате възможностите на съседите по територия.В Турция живеят над 12.000.000 души с балкански произход.Русия,Полша,Германия са много далече и се пътува със самолет либерилизирайте визите за турците имате 83.000.000 пазар,много близо.Второто отзовете консула Атанас Димов-той се наяде вече...
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма да дойде да ви се кланя на провалената религия и държава. Хората обичат да се кланят на големи, велики неща, а вие сте велики само на масата, затова е най-добре да отворите ресторантите.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религиозният туризъм в България е бита карта.Никой не се интересува от нашите черкви.Хората си ги имат в изобилие по-стари,по-зспазени и по-работещи.Източноправославието не ги вълнува.Виж старите комунистически неща по-може да свършат работа.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената печеливша дестинация за поклоннически туризъм в България е чинията на връх Бузлуджа. Там могат да бъдат привлечени милиони туристи комунисти от Китай, Русия и КНДР.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
представям си с блестящия си английски тая вобще не е връзкарка с такива познания фирма няма да вземе даже ескурзовод но тая мминистърка, разбира се в страната на смърдящите чалгаджии връзкари е възможно всичко даже и без диплома става
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея хептен откачиха ...GG ...
3
2
 
5
 
! Отговори
До поклон за Вожда преди 3 години
И там на поклонниците да им четат басни - Лафонтен, Езоп, Крилов и по-съвременни автори...
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де Буда има доста поклонници представяте ли си да се изсипят стотина милиона от Азия в Банкя да го видят що за тиква е.
1
2
 
14
 
! Отговори
тц тц тц преди 3 години
И тая я хапал щъркела, с други думи - чавка и изпила ума.