Жълт код за студ в 9 области, температури ще стигнат до 0° - 5°

Във вторник ще продължи да прониква студен въздух
15 фев 2021 07:27, Елка Василева
3
Жълт код за студ в 9 области, температури ще стигнат до 0° - 5°
Снимка: архив, БГНЕС

Жълт код за ниски температури е в сила за 9 области на страната.

Предупреждението за ниски температури е обявено за областите София град и област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области времето ще бъде студено, с отрицателни средноденонощни температури.

В Бургаска област се очаква вълнение на морето 4 бала.

Облачността ще е променлива, над много райони намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, по-ниски, до минус 3°, на места в Югозападна България. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югоизточна България по-често значителна, на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части ще е от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра - минус 16°.

Във вторник със слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток ще продължи да прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над Западна България. Без съществени валежи. Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°, а максималните - между минус 4° и 1°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще стихне. Сутринта ще е доста студено, но дневните температури ще са по-високи.

В четвъртък преди обяд облачността временно ще се увеличи, не са изключени и изолирани слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще бъде и още малко по-топло.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Едно време му викахме зима, а сега код жълто.Страшен апокалипсис е да имаш в средата на февруари температури до минус 5-6 градуса.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бедните българи не ни трябва студ и сняг.
1
2
 
18
 
! Отговори
х преди 3 години
Жълт, червен код...по бай тошово време имаше ли такова кодове, че не си спомням. Какви зими имаше тогава, но не виждах заглавия "леден ад" и "жълт код"....