Строителството на социални жилища в Перник скоро приключва

Те са с капацитет за 100 души
Обновена: 15 фев 2021 15:01 | 15 фев 2021 15:00, Ния Христова
5
Строителството на социални жилища в Перник скоро приключва
Снимка: БГНЕС
Строително-монтажните дейности по изграждането на социални жилища в Перник вече са пред приключване, съобщиха от общината, предаде БНР. Те се помещават в два жилищни блока в квартал "Тева" и са с капацитет за 100 души.
 
Към момента се работи по полагането на изравнителната циментова настилка на пода, както и интериорната боя по стените в помещенията. Вече има инсталирани апартаментни домофони и звънци. По-голямата част от панелните радиатори в стаите и лирите в баните са монтирани. 
 
Извършва се монтаж на вратите в апартаментите, на осветителните тела и контактите, както и на асансьорите в двете сгради.
 
Строителството се осъществява по програма "Региони в растеж”, а критериите за настаняване в новостроящите се жилища са определени в наредба, която е приета с решение на местния Общински съвет. 
 
Едно от изискванията към наемателите, които ще бъдат заложени при сключването на договора, е децата им да посещават училище. Кандидатите трябва да имат личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. С решение на Общинския съвет ще се определи наемът за социалните жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-правилно би било тези жилища да се наричат електорални, а не социални. Което ме кара да попитам, има ли към тях конюшни и паркоместа за каруци? А поне пункт за вторични наблизо? Барем за тия неща помислете, че инак няма успех на изборите.
2
2
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
По някаква причина останали без дом.Та значи или са го прехвърлили на неблагодарни деца, или са го продали и пропилели парите.За тези пенсионери има старчески домове.Повече ме е грижа за младите и образовани работещи, които или не се решават да имат деца, или най-много едно с хиляда зора. На тях трябва да се помага, ако искаме кой да работи и да внася за пенсионерите, защото оттам идват парите за пенсии. Може и да се изненадаш,но съм пенсионерка и няма да направя глупостта да остана без покри
1
1
 
7
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Строителството ( преди не познавахме такова) на социални жилища в Перник приключва обаче бездомните ще се увеличават - обзалагаме ли се!?...