Болница за продан, къде ще се лекуват хората в Раднево?

Натрупаните задължения са в размер на 1,8 млн. лева
Обновена: 16 фев 2021 08:53 | 16 фев 2021 08:53, Петя Славова
26

Многопрофилната болница за активно лечение "Димитър Чакмаков" в Раднево натрупа сериозни задължения. Предстои приватизация на лечебното заведение.

"На последната сесия на Общинския съвет 11 от 17 съветници гласуваха да се стартира процедура за приватизация. Срокът е около 4-5 месеца, ако всичко е нормално. Има много неясноти. Факт е, че всички ние искаме да имаме болница, да имаме здравеопазване, но не само една сграда, а модерна и работеща болница", заяви кметът на Раднево д-р Теньо Тенев пред Bulgaria ON AIR.

"Предишната управителка - д-р Узунова, управлява изключително некомпетентно болницата и към началото на 2020 г. задълженията на болницата са 1,8 млн. лева. Няма как да търсим вината в ръководството на общината, тъй като предоставяме на болницата субсидия в размер на около 700 хил. лева на година", обясни още той.

По думите му получаваните справки за разходването на средствата са били само за субсидията, която общината превежда. Д-р Тенев отбеляза, че вероятно управителката и нейният екип са източвали болницата и са присвоявали пари.

"За 5 години сме превели над 3 млн. лева. Общинските болници са оставени на произвола на съдбата от поне 10 години. Всички медицински сестри са в пенсионна възраст, всички лекари са точно по изискуемия стандарт и само една сестра или лекар да напусне - отделението спира да работи", подчерта кметът на Раднево в "България сутрин".

В предстоящия приватизационен договор ще бъде записано всички отделения да бъдат запазени и да бъдат открити нови такива, стана ясно от думите му.

"Направих всичко възможно да сформираме Ковид отделение, около 10 дни водихме тежки преговори със специалистите. Всички сестри бяха категорични, че ще напуснат, ако се открие такова отделение", посочи д-р Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Mihni преди 3 години
Интересно как кмета на Н.Загора намира пари и си поддържа що годе града а тоя в Раднево все още не съм видял нещо направено.Забравих тротоара които направиха до Гипсово преди две години и сега го правят още веднъж.А болница трябва да има общината не е малка.
22
0
 
3
 
! Отговори
За свободата преди 3 години
, която не заслужаваме е нужно веднага да спрем да лъжем и крадем - веднага. Но тъй като сме лимки безродни, ще понесем заслужено участта си.
21
0
 
6
 
! Отговори
Ван преди 3 години
Съсипа града от както управлява първо беше етническо напрежение бой между роми и българи ,после затри и болницата и накрая затри и мъжкия футболен отбор а футбола в Раднево е с история
20
0
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Като има програми защо "столицата" ни не се финансира от тях и от собствените си данъци, а е нужно да присвоява парите на цяла България? Знаеш ли, че големите данъкоплатци, разбирай АЕЦ, НЕФТОХИМ и другите се регистрират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в София и в СОФИЯ си плащат данъците?:)
19
10
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Не е въпросът да има болница навсякъде, а транспорт до нея, ожорудвани линейки и хеликоптер. На Раднево болницата не им трябва а спешен център
18
1
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Да, има западно финансиране и програми и познай къде се кандидатства за тях и какви кметове ги печелят?:) Не говори глупости ако не знаеш. Ако си ***, то *** си на воля!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 15Абе стига си флософствал бе има програми за европейско развитие кандидаствал ли е тоя потник за пари от там Да продава всеки може, работата му е да стопанисва, не да продава . Да не се окаже, че умишлено е фалирана болницата и някой негов роднина я тамани за старчески дом.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ресторантите на Алибегов да се лекуват!
15
3
 
9
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Не знам дали знаеш, но всеки лев приходи на общините отиват в София, а ако на общината и трябват пари за нещо, примерно аварийни ремонти започва да се моли на София за средства. Ти без пари какво ще направиш ако си кмет някъде? Отпускат ти средства за заплати и най-необходимите според София разходи. За приходите вече обясних какво става. Докато София паразитира, провинцията ще потъва.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното престъпление против български граждани. Няма никакви гаранции, че след приватизацията болницата ще остане болница. Дори да остане цените й ще са непосилни за хората. Това е умишлен геноцид.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмете, кмете, викам ти кмете, че не ти знам името. Искаш болница, като в Чикаго ама в селото ти има 5 селянина на кръст, къде ти са инвестиците и как бориш демографскта криза ? Искам туй, искам онуй и един овчар знае да иска, ти за къв чeп си там ?
12
1
 
18
 
! Отговори
Феодализъм преди 3 години
Направо приватизирайте цялата община заедно с кмета и общинските съветници, сградата може да се продаде като недвижим имот, а чиновниците - като роби.
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да я купува турчина,какво лошо има ? Лекарствата в Турция се неколкократно по евтини и по-качествени от нашите! Цените на услугите по-ниски и също по-качествени,здравеопазването в Турция е на много по-високо ниво от нашето.Не разбирам защо се плашите,след като едно услуга ще е многократно по добра,от тази,която ни предоставят нашите некъдърници,но за сметка на това отлични крадци!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ХойАко знаеш колко земеделска земя в силистренско и добричко вече не е собственост на българи.:) Да не ти пука за няколко болници, ние продадохме земята, продадохме оръжията си, армията ни ходи на гастроли в чужбина и се бие за чужди интереси. Политиците ни купуват стари самолети и кораби на четворни цени спрямо съседите си. Носи си новите дрехи и не похабявай ерекция.
9
3
 
23
 
! Отговори
Радневец преди 3 години
Умишлено я фалираха-затвориха отделения и изгониха лекарите и сестрите.Окрадоха парите ,които уж отпускат като общинска помощ-такова крадене Раднево досега не виждало.Сега ще я продадат и пак ще приберат комисионните, а народът - да мре.Бойко да види какво правят протежетата му в провинцията!!!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един турчин иска да я купи.Колко ли парички са им обещани, сладки комисионни за да му я дадат?!
7
2
 
21
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Турски бизнесмен изкупува болниците в района. Към момента е закупена тази в Сливен, като има интерес и към тази в Раднево. Ето че сега вече НЯКАК му се отдава възможност да я получи. Каква държава сме, ако не можем училища и болници да имаме държавни. Пълен провал на управлението!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой тлъст дупетат ше я усвои
5
1
 
15
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
след като няма къде да се лекуват хората ,трябва ли да плащат здравни осигуровки ?????
4
1
 
28
 
! Отговори
Лъжец преди 3 години
За състоянието на болницата са виновни точно кмета и общинския съвет.Целият този ужас бе умишлено режисиран под тяхно ръководство през последните години-окрадоха се милиони.Работещите в болницата са алармирали кмета , искаха нееднократно финансов одит преди няколко години ,но им беше отказан от същия този кмет?!Сега крадецът вика дръжте крадеца.Досега в България няма купена общинска болница и оставена община само на частно здравеопазване.Тези са за затвора!!!