Жълт код за ниски температури в 19 области, продължава да нахлува студ

Минималните температури ще са около минус 10 градуса
16 фев 2021 06:45, Александър Попов
20
Жълт код за ниски температури в 19 области, продължава да нахлува студ
Снимка: БГНЕС

Жълт код за ниски температури е в сила за 19 области в страната днес.

Предупреждението важи за областите Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. В по-голямата част от тези области дневните температури ще са отрицателни. В област Благоевград на много места в сутрешните часове температурите ще са под минус 10°.

Жълт код за силен вятър над морето е обявен за област Варна, както и за Добричка и Бургаска област, за които важи и предупреждение за силно вълнение.

И днес ще продължи да прониква студен въздух. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над централните и планинските райони, като на отделни места ще прехвърчи слаб сняг.

Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, на места в Югозападна България - и по-ниски, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните ще са между минус 3° и 2°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са между минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7-9°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по-високите и открити части – до силен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра – около минус 14°.

В сряда вятърът в много райони ще стихне. Сутринта ще е предимно слънчево и доста студено, минималните температури ще са от минус 15° - минус 16° на места в югозападната част от страната до минус 5° - минус 6° в северните и източните райони. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните почти навсякъде ще са около и над 0°.

В четвъртък ще духа до умерен вятър от запад-северозапад и повишението на температурите ще продължи. Ще има променлива облачност, по-често значителна над Източна България, където не са изключени и изолирани слаби превалявания.

В петък облачността ще е разкъсана, предимно значителна, а вероятността за валежи - малка. Вятърът ще стихне и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
само Източна Румелия преди 3 години
няма жълт код и червени знамена на БКП
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нямаше ли глобално захлаждане
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В четвъртък ще е вече 10 градуса,къде видяхте нахлуване на още студ бе ***...г-й прайда ли плашите?
4
12
 
8
 
! Отговори
Мунчо Радев преди 3 години
Въй, тоз малкия моят, пак са напушил с трева и гледал Деса докатса къпи в банята през дупката на ключалката. После и чиkии мъскал! Тюх! Ковид е измислен, Бойко го измисли да краде пари! Рот Фронт, Рот Фронт! За Сталину, за Путину, УРА!
3
12
 
1
 
! Отговори
До трольо преди 3 години
Маъка ми е повече мъж от теб,Факт!Смятай колко си зле
2
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомани, алкохолици, кибици, проституция, морален срив, ментална разруха, пълна деградация на моралните и семейно патриархалните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!
1
5
 
37
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Престанете с тази нацистка, неохитлеристка, антисемитска, анти-Холокост пропаганда! Какви са тези ниски температури?! Какъв е този студ?! Вие би трябвало много добре да знаете, че Земята страда от чудовищно, глобално затопляне, цели градове са вече под вода, хората живи се изпържват под жарките лъчи на арктическото слънче, а Грета Тунберг от 18 месеца не е стъпвала в клас! Засрамете се! Някой да се оплаче в Брюксел и лично на другарката Фондерлайнен!